Haberler

Çiftçi Tarla Okulu Projesi Başladı

Güncelleme:

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Çiftçi Tarla Okulu projesinin uygulaması hayata geçirildi.

ntalya'nın Korkuteli ilçesi Büyükköy beldesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Çiftçi Tarla Okulu" projesinin pilot uygulaması hayata geçirildi.

Büyükköy beldesinde gerçekleştirilen törene Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Şen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı, Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Dinçay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, ziraat mühendisleri ve çiftçiler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı, kadın çiftçilerin yoğun ilgisiyle başlayan eğitimlerde serada toprak hazırlığı, analize dayalı gübreleme programı, hayvan gübresinin olgunlaştırılması,yetiştirme teknikleri, hastalık,zararlılar, mücadele yöntemleri, hasat ve pazarlama konularında bilgiler verildiğini belirtti. Çağırıcı, seralarda entegre mücadele talimatları kapsamında arazi üzerinde uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimlerde ayrıca ambalaj atıklarının toplanması ve geri kazanımı, çevreye olan olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılması amacıyla bilinçlendirme yapıldığını kaydetti. Çağırıcı, "Eğitimler 3 uzman eşliğinde yapılmakta olup bu amaçla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli 3 ziraat mühendisi görevlendirildi.Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verilecek" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Şen ise "Tarla Okulu" projesinin pilot bölge olarak belirlenen Büyükköy beldesinde hayata geçirdiklerini belirterek, temel amacın teorik bilgi ile birlikte sahada uygulaması olduğunu ifade etti. Şen, "Çiftçilere çok yararlı olacağına inandığımız

proje ile üretim, üretimde nitelik ve niceliği arttıracak unsurlar anlatılacaktır. Eğitimlerde çiftçilerin sıkıntılarını, beklentilerini dinleyerek yetkimiz çerçevesinde çözüm bulmaya çalışacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Korkuteli Büyükköy Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title