Haberler

Çiçek'ten Köşe Yazarlarına: "Yeri Geldi mi Hükümet Düşürüyorsunuz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Borsanın Düşmesinden Köşe Yazarlarını Sorumlu Tutmasının Ardından, Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek de, "Yeri Geldi mi Hükümet Düşüyorsunuz. Bazen Medya En Önemli Kuvvettir. Medya Dört Birden Önce Gelir Bazen" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın borsanın düşmesinden köşe yazarlarını sorumlu tutmasının ardından, Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek de, "Yeri geldi mi hükümet düşüyorsunuz. Bazen medya en önemli kuvvettir. Medya dört birden önce gelir bazen" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CNN Türk'de Taha Akyol'un sorularını yanıtladı. Çiçek, Akyol'un geçtiğimiz Pazartesi günü Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile neler konuştuğunu sorması üzerine, "Bir kısım soruların cevabını bugün bulamazsınız, bir kısım soruların cevabını son kareye bakarak da bulamazsınız" dedi. Türkiye'de devam eden bir olaylar silsilesi olduğunu, son olaya bakarak ancak bir kısmının cevabının verilebileceğini söyleyen Çiçek, "Pazartesi günü Türkiye'de çok önemli iki gelişme var. Bunlardan bir tanesi en üst düzeyde sorumluluk taşımış bir kısım Silahlı Kuvvetlerle ilgili gözaltılar. İkincisi Başbakanla ilgili parola olayı. Bir de bu işin arka planına bakalım. Türkiye'de bu türlü olaylar olduğunda insanlar ne düşünüyor, ekonomi nasıl etkileniyor, Türkiye'nin dışarıdaki görüntüsü ne? Türkiye'nin imajı nasıl olur? Demek ki evvela bu olayların normal kendi mecranda çözülmesi gerekir. İşin bir yargı boyutu var. Nerde başlayacak nerede bitecek, ne ben karar veririm ne siz karar verirsiniz. Yargı karar verir" dedi.

Kendisinin bir hükümetin üyesi, Genelkurmay'ın da bu devletin bir organı olduğunu belirten Çiçek, "Bir olay olduğunda siz kimlerle görüş alışverişinde bulunacaksanız bilmeden nasıl açıklama yaparsanız. Devlette sorumluluk taşıyorsunuz, nasıl gelişi güzel açıklama yapacaksınız. Biz sorumluk taşıyoruz, böylesine iki önemli olay olduğunu zaman karşılıklı değerlendirme olur, bilgi alışverişi olur. Bu bilgi alışverişi yargının işine karışmasın bunun altını çiziyorum. Yaptığım işin savunmasını da yapıyor değilim" diye konuştu.

Çiçek, her makamda her şeyin konuşulduğu, herkesin herkesten istediği talepte bulunabildiği kanatinin de doğru olmadığını söyledi.

-MEDYA BAZEN EN BİRİNCİ KUVVETTİR--

Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin "Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı"nda köşe yazarları hedef aldığı konuşmasını da değerlendirdi. Özgürlüklerin sorumluluk getirdiğini vurgulayan Çiçek, şunları kaydetti:

"Yeri geldi mi hükümet düşüyorsunuz. Bazen medya en önemli kuvvettir. Zaman zaman bunları da yaşadığımız oldu. Medya bazen en birinci kuvvettir. Medya dört birden önce gelir bazen. Herkes açık toplumda istediği gibi konuşacak, istediği gibi yazacak. Ama şunu da kabul etmeliyiz ki çağdaş dünyada bu bir özgürlüktür ama özgürlük de sorumlulukla beraberdir. Sizin yazdığınız bir yazı, fikir özgürlüğünüz, eğer olayı tam yansıtmıyorsa, gerçeklerle tam bağdaşmıyorsa ve ya kısmen bağdaşıyorsa bu da tarihe geçiyor. Yani ilerde bugünlerin tarihini yazacak olanlar sizin bu yazdıklarınızı referans kabul ediyor. Bu da çok doğru olmuyor, elinizin altında telefon ben size doğru bilgiyi veririm, siz de doğru yorumu yaparsınız. Pazartesinden beri öyle değerlendirmeler oldu ki, bunun piyasaya bir yansıması yok mu? Borsa kaçtan kaça düştü. Yazdıklarımızdan dolayı biz sorumlu değiliz diye bir anlayış olamaz, dünyanın hiçbir yerinde yok böyle bir şey."

-PERŞEMBE GÜNÜ DEVLETİN GÖRÜŞME GÜNÜDÜR-

Çiçek, Çankaya Köşkü'ndeki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un bir araya geldiği üçlü zirveyi de "çok doğru" bulduğunu belirterek, "Doğru oldu, iyi oldu. Perşembe günü devletin görüşme günüdür, Demek ki bir gelenek. Bunları bilmeyenler yeni bir şeymiş gibi itham konusu yapıyor. Benim üzüldüğüm nokta bu. Devletin geleneğinde bunlar ver, iyi ki var, aksi takdirde sırt sırta dönmüş iki duvar gibi olur. Türkiye rahatladığına göre, bu bir araya gelişi faydalı olmuştur" diye konuştu.(ANKA)

(GO/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title