Haberler

Çiçek Açan Şehirler" Jürisi, Expo 2016'ya Hayran Kaldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kaleiçi'nde projelendirdiği "Çiçek Açan Şehirler Yarışması"nın değerlendirmesi için gelen jüri üyeleri Kanadalı Richard Daigneault ile Belçikalı Alain Cappele, Aksu ilçesindeki bin 121 dönümlük sergi alanını gezdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kaleiçi'nde projelendirdiği "Çiçek Açan Şehirler Yarışması"nın değerlendirmesi için gelen jüri üyeleri Kanadalı Richard Daigneault ile Belçikalı Alain Cappele, Aksu ilçesindeki bin 121 dönümlük sergi alanını gezdi.

Yönetim binasında EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez tarafından karşılanan jüri üyelerine, proje ve çalışmalardaki aşamalar anlatıldı. "Çiçek ve Çocuk" teması ile sürdürülebilir enerji ve çevre çalışmalarını olumlu bulan jüri üyeleri, daha sonra araçla sergi alanını gezdi.

EXPO Tepesi gezisi sırasında her biri en az 400 yaşında olan keçiboynuzu ağaçlarını inceleyen jüri üyeleri, ağacın gövdesine saklanmış paketleri gördü. Görevlilere paketleri soran jüri üyeleri, paketin içinden çıkan keçiboynuzu ve Harnup pekmezleri ile mutlu oldu.

Jüri üyeleri daha sonra yine EXPO Tepesi'nde anı için ağaç dikti. Sokak Benjamini (Ficus Nitida) ağacı dikip can suyu veren jüri üyeleri, ağacın gövdelerine kendi isim plakalarını taktı.

EXPO dileği

Genel Sekreter Haşmet Suiçmez, jüri üyelerine EXPO 2016'nın sembol çiçeği şakayık, duvar saati ve küçük hediyeler sundu. Paketlenmiş hediyeleri açan jüri üyeleri, Alaaddin'in Sihirli Lambası'nı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Kanadalı jüri üyesi Richard Daigneault, elini temsili lamba üzerine sürtüp, "Her şeyden önce 2016'da yeniden gelip EXPO'yu ziyaret edebilmeyi diledim. Ama yaz aylarında değil. İlkbaharda geleceğim belki mayısta. Çünkü çok sıcak. İkinci dileğim Kanada hükümetinin gelecek yıl yapılacak organizasyona katılım yönünde karar alması. Teması 'Çiçek ve Çocuk' bu da çok ilgi çekici" dedi.

Daigneault, EXPO 2016 Antalya Projesi'ni görmenin kendilerini mutlu ettiğini anlattı. "Sunum ve gördüklerimiz etkileyici" diyen Daigneault, "Antalya gelecek yıl EXPO 2016 ile dünyayı ağırlayacak.  Bu Türkiye ve Antalya için büyük onur. Antalya ve çiçek açan şehirler açısından düşünecek olursak da çok önemli. Antalyaya bol şans diliyorum" diye konuştu.

Belçikalı jüri üyesi Alain Cappele de projeyi canlı gördüklerini ve bunun çalışmalarını etkileyeceğini ifade etti. Çalışmanın boyutunun, proje için çalışan insanların ve yapılan işlerin şaşırtıcı olduğunu dile getiren Cappele, yalnızca EXPO 2016 Antalya için değil, EXPO sonrası için de Antalya'nın daha fazla insanı çekebilmesi açısından büyük bir fırsat olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title