Haberler

CHP, Vergi ve Prim Borçlarının Yeniden Yapılandırılmasına Yönelik Yasa Teklifi Hazırladı

CHP, Yaşanan Ekonomik Sıkıntıların Ardından, Sabit Gelirliler Başta Olmak Üzere Toplumun Tüm Kesimlerinin Ciddi Ekonomik ve Mali Sıkıntılarla Karşı Karşıya Kaldığı Gerekçe Gösterilerek, Vergi ve Prim Borçları Birikmiş Vergi ve Prim Borçlarını Taksit Halinde Ödenmesi Kolaylığı Getiren Yasa Teklifi Hazırladı.

CHP, yaşanan ekonomik sıkıntıların ardından, sabit gelirliler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin ciddi ekonomik ve mali sıkıntılarla karşı karşıya kaldığı gerekçe gösterilerek, vergi ve prim borçları birikmiş vergi ve prim borçlarını taksit halinde ödenmesi kolaylığı getiren yasa teklifi hazırladı. Vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılması öngörülen yasa teklifi ile Devlete ait olan, Maliye Bakanlığı'na bağlı vergi dairelerince tahsili edilen alacaklardan kanunun yürürlük tarihine kadar ödenmemiş bulunan alacakların taksitlendirilmesi isteniyor.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ve Antalya Milletvekili Osman Kaptan'ın imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan yasa teklifinin ayrıntılarını Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi anlattı.

Hamzaçebi, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, son yıllarda yaşanan ciddi ekonomik sorunların tüm sektörleri olumsuz etkilediğini belirtti. Özellikle kriz sürecinde tüm kesimlerin bu süreçte etkilendiğine dikkat çeken Hamzaçebi, sabit gelirliler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin prim borçlarını ödeyemediğine işaret ederek, bu gerekçelerle, vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandıran bir yasa teklifi hazırladıklarını kaydetti.

Yasa teklifi ile 31 Ağustos 2010 itibariyle, vadesi geldiği halde kısmen veya tamamen ödenmemiş olan ya da ödeme süresi henüz gelmemiş bulunan alacak asılları, ödeme süresinin bitiminden itibaren yeniden yapılandırma başvurusunun yapıldığı tarihten önceki ayın sonuna kadar, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi aylık değişim oranı uygulanmak suretiyle yeniden yapılandırılacak.

-"TUTUKLANMA GEREKÇESİ KAMUOYUNU TATMİN ETMEDİ"-

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hamzaçebi, Hanefi Avcı'nın tutuklanması ile ilgili bir soruya, "Sayın Avcı'nın tutuklanması, kamuoyunu tatmin edecek bir gerekçeye dayandırılmamıştır. Kamuoyunu tatmin eden bir gerekçenin ortaya konulmadığını görüyoruz" karşılığını verdi.

Et ithalatı ile ilgili Hükümetin aldığı tedbirlerin yeterli olup olmadığına yönelik bir soruya ise Hamzaçebi, "Hükümet bugüne kadar çok önlem aldığını söyledi ancak alınan önlemlerin hiç birisi et fiyatlarında bir düşüşe neden olmadı. Kurban Bayramı yaklaşırken, et fiyatları yükselişi tırmanıyor. Öyle anlaşılıyor ki, Kurban bayramında kurbanlıkların fiyatları, tarihin en yüksek fiyatları olarak karşımıza çıkacak" karşılığını verdi.(ANKA)

(BK/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title