Haberler

CHP Uşak Milletvekili Yılmaz Açıklaması

"Tanrıkulu'nun CHP adına böylesi bir özrü (Dersim) dilemeye hakkı da yoktur haddi de yoktur.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, "Sezgin Tanrıkulu'nun CHP adına böylesi bir özrü dilemeye hakkı da yoktur haddi de yoktur. Tanrıkulu, HDP temsilcisi gibi davranmaktadır" dedi.

Yılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Dersim olayları üzerinden Atatürk'e, Cumhuriyet'e ve CHP'ye saldırıların  yoğunlaştığını belirterek, bunları  şiddetle kınadıklarını ve kabul etmediklerini söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Dersim olayları için "zulümdür, modern Kerbela'dır, CHP özür dilemelidir" dediğini ifade eden Yılmaz, "Bunu asla kabul etmiyoruz. Ancak Davutoğlu'nun asıl bahsetmesi gereken ve çağımızın Kerbelası olan şeyler, Maraş ve Çorum'da yaşanan katliamlardır. Bu katliam henüz hafızamızdan silinmemiştir. Sivas'ta sadece Alevi olduğu için yakılan insanlara yönelik saldırılar asla AKP iktidarı tarafından kınanmamıştır. Davutoğlu'nun ne kadar iki yüzlü tavır içine girdiğini dikkatinize sunmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Dersim olayıyla ilgili bazı uluslararası belgelerde "çağdaş, laik, demokratik, devrimci genç Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı emperyalistlerin kışkırtmasıyla çıkan olayların bastırılmak durumunda kalındığının" ifade edildiğini kaydeden Yılmaz, belgelerin bazılarında geçen ifadeleri okudu. "1938 olayları, Hatay sorunu nedeniyle bütün dünyanın gözü üzerimizde olması nedeniyle orada yapılan bütün askeri manevralar askeri ateşeler ve uluslararası basının gözü önünde yapılıyor" diyen Yılmaz, olaylara Dersim bölgesinde bulunan 91 aşiretten 6'sının katıldığını, yörenin tüm insanlarının isyana kalkışmadığını söyledi.

HDP Grubu temsilcileri ve milletvekillerinin Dersim ile ilgili sözlerini hatırlatan Yılmaz, "PKK tarafından öldürülen binlerce insanla ilgili en ufak özürlerini duymadıklarını" söyledi. Yılmaz, "Bugün de aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı terör eylemleriyle isyana kalkışan PKK ile o dönemdeki Seyid Rıza başkanlığında yürütülen isyanın aynı şey olduğunu görüyoruz. Ben soruyorum; Sayın Davutoğu, PKK tarafından yürütülen isyan,  kalkışma ve terör eylemlerine karşı da PKK'dan özür mü dileyeceksiniz? Bunu mu demek istiyorsunuz? Aslında bu isyan ve bastırılması sürecinde Türkiye Cumhuriyeti'nin laik, demokratik üniter yapısına düşman iki parti, bu isyanının değerlendirilmesiyle ilgili birleşmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı düşmanlık duygusuyla beslenen AKP ve HDP birleşmişlerdir. Hem AKP hem HDP, ABD'nin gözetiminde Türkiye Cumuhuriyeti'ni yıkmak için birleşmişlerdir. Bunu içimiz yanarak izliyoruz" diye konuştu.

"Sezgin Tanrıkulu'nun Türkiye Cumhuriyeti düşmanı mı olduğunu iddia etmiş oluyorsunuz?" sorusuna Yılmaz,  "Tanrıkulu'nun CHP adına böylesi bir özrü dilemeye hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Sezgin Tanrıkulu, HDP temsilcisi gibi davranmaktadır. O nedenle öyle bir özrünün anlamı yoktur. Ben CHP'liyim, 88'den beri partinin her kademesinde görev yaptım. CHP emektarıyım. Bu parti bizim yuvamızdır, evimizdir. Bu partiden ayrılmayı asla düşünmem. Ama hata yapanlar, yanlış yapanlar olabilir. Bunlar zaman içerisinde ya yanlışlarını anlayacak ya bu partinin ilkelerine uymadıkları için partiden ayrılıp gideceklerdir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklama yapmasını beklemek gerektiğini kaydeden Yılmaz, "Tanrıkulu, televizyon programının Genel Başkan'ın bilgisi  dahilinde olduğunu söyledi. Bu özür de bilgisi dahilinde midir?" sorusuna, "Ben ona hiç ihtimal vermiyorum. Çünkü Genel Başkan'ın daha önce açıklamaları da var. Dersim meselesinin bu şekilde Türkiye'nin  kara lekesi  olarak anılamayacağını, böylesi bir tavır içine girilmeyeceğini belirten 2008'den beri açıklamaları var. Öyle bir ihtimalin olduğunu bile düşünmek istemiyorum" karşılığını verdi.

Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın CHP kuruluş felsefesine, program ve ilkelerine sonuna kadar bağlı olduğunu, partiden ayrılmasını büyük üzüntüyle karşıladığını, geri dönmesi için çaba da sarfettiğini anlatan Yılmaz, parti içinde yaşanan tartışmalardan yıprandığını ve ayrılmayı uygun gördüğünü kaydetti. Tarhan'ın kuracağı Anadolu Partisi'nin CHP'de kırılmaya yol açıp açmayacağı sorusuna karşı Yılmaz, " Hayır, beklemiyorum. Her siyasi partinin hitap edebileceği kitleler vardır. CHP'de kırılmaya yol açacağını sanmıyorum. Ayrıca CHP'den yeni istifaların geleceğini de düşünmüyorum" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Dilek Akagün Yılmaz Enver Yılmaz Dersim Uşak Politika Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500

Yorumlar (1)

spartaküs:

bu chp liler hic bir zaman adamda olmaz iktidar da olmazlar tanrikulu yapilan bir katliami insanlik geregi özür dilemis ne pesine düsüyorsunuz, chp nin baska isleri yokmu akp bile özür diliyorsa siz neden karsi cikiyorsunuz. sosyal demokrat partiniz böylemi sagdamisiniz soldami, atatlürkcümüsünüz karsitimi, gericilige, yobazliga, bagnazliga, katliama, fasizme karsimisiniz destekcisimisiniz ne nane oldugunuz belli degil onun icinde iktidara gelemiyorsunuz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title