Haberler

CHP Tekirdağ Milletvekili Yüceer, "Ak Parti Millete Çizgi Çekti"

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy’e gelen CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in ilk durağı Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi oldu.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak amacıyla Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy'e gelen CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'in ilk durağı Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi oldu.

Candan Yüceer ve beraberindeki CHP heyeti burada Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak tarafından karşılandı. Sendikanın çalışmaları hakkında Koçak'tan bilgi alan Candan Yüceer, "Partimizin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şubat ayı başında ilan edilecek. CHP olarak seçim sürecini çok erken başlattık. Toplamda en fazla aday açıklayan parti CHP'dir. Bu seçimlerde 'hayırlısı biziz' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Siyasilerin STK'larla bağının güçlü olması gerektiğini söyleyen Yüceer, "İlçe belediyelerin Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalışması da çok önemlidir. Bu kapsamda önümüzdeki seçimlerde STK'ların da katkılarını bekliyoruz. Biz de STK'larımız için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"İNSAN ODAKLI PROJELERLE HALKIMIZIN KARŞISINA ÇIKACAĞIZ"

Çerkezköy için yapılabilecek en önemli projelerinin sosyal projeler olacağını ifade eden Yüceer, ilçenin yaşam alanlarına ihtiyacı olduğunu belirterek, "Çerkezköy'de kazanıyoruz, Çerkezköy'de harcamak istiyoruz" dedi. 30 Mart sonrası Tekirdağ'ın Büyükşehir olacağını anımsatan CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay ise seçimler sonucunda Büyükşehir ve Çerkezköy Belediyesi'nde CHP bayrağını dalgalandıracaklarını kaydetti.

İlçede paylaşım eksikliği olduğunu kaydeden Akay, "CHP iktidarı sürecinde daha çok paylaşacağız. İlçede gelişen bir nüfus var. Fakat nüfus artışını karşılayacak bir yapı yok" dedi. Önümüzdeki süreçte vatandaşa projelerini anlatmaya başlayacağını kaydeden Vahap Akay, "İlçemizde sosyal yaşam alanı yok. Biz insan odaklı projelerle halkımızın karşısına çıkacağız" ifadesini kaydetti.

Ziyaretten dolayı CHP heyetine teşekkür eden Murat Koçak, Yüceer ve partililere sendikanın çalışmalarıyla alakalı bilgi verdi. Kıdem tazminatıyla ilgili genel grev kararı aldıklarını belirten Murat Koçak, "Biz, üyelerimizin kazanılmış haklarını kaybetmesini istemiyoruz. Kıdem tazminatı kızımızın gelinliği, oğlumuzun damatlığıdır. İlçemizde 10 bine yakın üyemiz var. Fabrikalarımızda ciddi sıkıntılarımız yok. Zaten bizim olduğumuz yerde sıkıntı olmaz" dedi. Belediye başkan adaylarının projeleriyle vatandaşı ikna etmesi gerektiğini kaydeden Murat Koçak, "Çerkezköylüler Silivri'ye ya da Çorlu'ya gitmek zorunda kalıyor. Çünkü burada gidilebilecek yer yok. Halkı burada tutacak sosyal alanlar olması lazım" ifadelerini

"YOLSUZLUĞUN HESABI SANDIKTA SORULMAZ"

Türk Metal Sendikası ziyaretinin ardından Lastik İş Sendikası Çerkezköy Temsilciliği'ni ziyaret eden CHP heyeti Lastik-İş Sendikası İstanbul Şubesi Mali Sekreteri Necmettin Bayram tarafından karşılandı. Burada yaptığı konuşmada 17 Aralık 2013'te ülke gündemine oturan yolsuzluk iddialarına değinen Yüceer, "Yolsuzluğun hesabı sandıkta sorulmaz. 'Ben sandıkta hesap veririm' zihniyeti kabul edilemez. Biz 76 milyonun hepsine hizmet götüreceğiz. İnsanlar bana oy vermeyebilir. Biz AK Parti gibi olmadık, olmayacağız. AK Parti 'Benden olanlar ve bertaraf edilmesi gerekenler' diye millete çizgi çekti" ifadelerini kullandı.

İntikam duygusuyla siyaset yapılamayacağına dikkat çeken CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay ise "Yaşananların tamamını bir tarafa bırakacağız. Yapmamız gerekenleri yapacağız. Farkımızı ortaya koyacağız" dedi.

Ziyaret nedeni ile CHP heyetine teşekkür eden Lastik-İş Sendikası İstanbul Şubesi Mali Sekreteri Necmettin Bayram ise CHP heyetini sendika çalışmaları hakkında bilgilendirdi. CHP'liler daha sonra Kapaklı'da bir cenaze törenine katıldı. Saat 15.00'da TEKSİF Çerkezköy Şubesi'ni ziyaret eden CHP heyeti burada da TEKSİF Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan ve yönetim kurulu tarafından karşılandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Candan Yüceer Çerkezköy Ak Parti Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title