Haberler

CHP TBMM Grup Toplantısı

"120 milyon belgeyi görmek, bakmak, okumak için 228 yıla ihtiyaç var."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ergenekon" davasıyla ilgili belge sayısının 120 milyon world belgesi olduğunu belirterek,

"120 milyon belgeyi görmek, bakmak, okumak için 228 yıla ihtiyaç var. Buna yargılama denir mi-" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, yargıçların tarafsız ve bağımsız olması gerektiğini belirtti.

Bir yargıcın tarafsızlığının kuşku götürmesi halinde, o mahkemeden çekilmesi gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Yargıçları düşünün. Taraflı olduklarına dair Yargıtay kararı çıkmış. Tazminata mahkum olmuşlar. Şerefli bir yargıç, tarafsızlığı konusunda kuşku ortaya çıktığı zaman o mahkemeden ayrılır. Kural budur" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, yargıcın, yargıladığı milletvekiline, "Hani sen milletvekili olmayı düşünmüyordun-' diye sorduğunu belirterek, "Adama sormazlar mı 'Sana ne' diye. Onun tarafsız olmadığı bu sözlerden belli. Bu sözleri söyleyen kişi, o mahkemede sağlıklı yargılama yapamaz" diye konuştu.

Yargıçların, tazminata mahkum olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, hükümetin ise Parlamentoya, 'Yargıç tazminata mahkum olursa o tazminat devletin bütçesinden ödenir' yönünde teklif getirdiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Ben, vergimle o yargıcın cezasını neden ödeyeyim- Bu katmerli adaletsizlik demek değil midir- Ödemesi lazım. Ama hükümet, davanın savcısı Başbakan, 'Sen hiç meraklanma sana ceza da gelse ben bunları bütçeden ödeteceğim. Sen yoluna devam et. Ben ne istiyorsam sen de aynen onları yap' diyor. Bu mahkemeler, adalet dağıtan mahkemeler değil.

Deniz Feneri Davası... Soygun düzeneğini bütün belgeleriyle kamuoyunun önüne serdik. Yargılama Almanya'da başlamasaydı kesinlikle onları da öğrenemeyecektik. Hac, kurban, zekat parasını hortumlayan vicdansızlar, ahlaksızlar Başbakan'ın koruması altına girdi. Sorgulayan savcıları sanık sandalyesine oturttular.

Mehmet Haberal... Demokrasi aşığı bir kişi. On binlerce öğrenci yetiştirmiş. Bütün mal varlığını, kurduğu vakfa bağışlamış. Kendisini ve mal varlığını topluma adamış bir kişi. Rahmetli Ecevit, Cumhurbaşkanlığı seçiminde, 'Sen bizim Cumhurbaşkanı adayımız ol' dedi. Haberal, 'Ben parlamentoya saygılıyım. Eğer Cumhurbaşkanı seçilecekse Parlamentodan seçilsin. Ben kabul etmiyorum' dedi. Şimdi biz bunu darbeci diye ömür boyu hapse mahkum ettik. İnsanda biraz vicdan olur. Demokrasiyi bu kadar savunan... 'Ben milletvekili olmadığım için Cumhurbaşkanı olmam doğru değildir' diyen bir insan nasıl darbeci olabilir- Hangi akıl ve mantıkla siz bu iddiayı gündeme getirirsiniz-

Konu vicdanları o kadar çok yaraladı ki kamuoyu bu rahatsızlığı dile getirmeye başladı. ve Recep Tayyip Erdoğan, çıktı bir televizyon programında,

'İlker Başbuğ'un tutuksuz yargılanması, şahsımın ve partimin arzusudur' dedi. Timsah gözyaşları bunlar. Böyle istediği falan yok onun. Sadece ve sadece kamuoyunda oluşan tepkileri biraz yumuşatmak için... Bunu söylüyor ama hiçbir şey yapmıyor. MİT Müsteşarı için apar topar yıldırım hızıyla yasa tasarısını Parlamentodan geçirmişti. Ucu kendisine dokunacak diye.

Bu davalar, Tuncay Güney denen bir kişinin ifadeleriyle başlamıştı. Geçenlerde açıklama yaptı. 'Bu dava düzmece, planlı bir operasyondu. Amacına ulaştı' diyor."

-"Okumak için 228 yıla ihtiyaç var"-

Kılıçdaroğlu, bir terör örgütünün varlığını en iyi devletin istihbarat örgütünün bileceğini ancak Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı'nın, kendilerinde, "Ergenekon terör örgütü" diye bir örgütle ilgili herhangi bir belge olmadığını söylediklerini belirtti.

Davayla ilgili belge sayısının 120 milyon world belgesi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "120 milyon belgeyi hangi savcı ve yargıç adam gibi okudu ve kararını verdi. İnsaf... Arkadaşlarım hesap yaptılar. 120 milyon belgeyi görmek, bakmak, okumak için 228 yıla ihtiyaç var. Buna yargılama denir mi- Biz suçluları savunmuyoruz. Bizim istediğimiz, kimin suçlu olup olmadığına karar verecek yargının adalet dağıtması gerekir. Adil olmayan mahkeme, devletin dibine konulmuş dinamit gibidir. Bu davalara bakanlara 'savcı ve yargıç' dediğim için gerçekten düzgün, onurlu, güvenilir, vicdan sahibi yargıç ve savcılardan özür diliyorum" diye konuştu.

(Bitti)

Muhabir: Kubilay Çelik

Yayıncı: Kudret Topçu - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Yargıtay Politika Güncel Haberler

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title