Haberler

CHP Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Eşkinat, Tekirdağ'daki Trafik Sorununu Nasıl Çözeceğini...

CHP Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ekrem Eşkinat, Süleymapaşa’daki trafik sorunun çözmek adına geliştirdiği projeleri ve yapacaklarını anlattı.

CHP Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ekrem Eşkinat, Süleymapaşa'daki trafik sorunun çözmek adına geliştirdiği projeleri ve yapacaklarını anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa'nın en büyük sorunu olan trafik sorunu için çözümlerinin hazır olduğunu ve belediye başkanı seçildiği gibi trafik sorununu ortadan kaldırmak için harekete geçeceğini belirterek projeleri ile açıkladı.

Trafik sorununu ortadan kaldırmak için öncelikle ulaşım planlamasının yapılması gerektiğinin altını çizen Eşkinat, "Plan ve çalışma revizyonundaki otopark gereksinimi önemle disipline edilecek. Kullanılmayan araçları kent dışına alacağız. Onlar için kent dışında depolama alanları yapacağız. Süleymanpaşa'ya kentlilerin ulaşmasında, ana arterler ve taşımacılık sorunları, kent içi uygulamalar, yaşayanların ve aktif kullanıcıların katılacağı 'Ulaşım sorunları ve planlaması projesi' ile çözümlenecek" dedi.

Sık sık gündeme gelen şehir içindeki otopark yetersizliğine değinen Eşkinat, şehrin göbeğine otoparklar dikmek yerine farklı çözümler geliştirdiklerini belirterek, "Yoğun yerleşim bölgelerindeki otopark ve sokak otopark uygulamalarında kısa süreli otopark düzenlemesi yapacağız. Bu alanlarda gereksinim süresince ücretsiz, gereksinim süresini aşan sürelerde ise ücret alınacak. Ayrıca bölgesel otoparklar yaparak bu otoparklardan kent merkezine ücretsiz taşıma yapacağız" şeklinde konuştu.

Süleymanpaşa'daki yeşil alanları azaltmamak adına şehir içinde yer altı otoparkları yapacaklarını ve otoparkların üst kısmını yeşil alana çevireceklerini belirten Eşkinat, Süleymanpaşa'daki donatılı yeşil alanları azaltmadan, ana arterlerde yaşanan araç park ihtiyacını gidermek için zemin altı katlı otoparklar yapacaklarını söyledi. Eşkinat, otopark binasının üstündeki alanın ise çocuk oyun alanları, oturma grupları, rekreasyon alanları, meydan gibi donatılarla zenginleştirileceğini kaydetti.

Engelli dostu modern bir otobüs terminali yapılacağının da müjdesini veren Eşkinat, "Süleymanpaşa'ya yeni ve modern, engelli dostu 'Şehirlerarası Otobüs Terminali' yapacağız. Terminal alanı içerisinde köy garajları ve toplu taşıma araçları park yerleri, otobüs peronları, yolcu bekleme salonları, büyük bir alışveriş merkezi, 5 yıldızlı bir otel, firma ofis alanları gibi modern bir otobüs terminalinde olması gereken her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Son olarak yaya hakları hakkında konuşan Eşkinat, "Şehrimizde yaya önceliği trafik kültürünü yaygınlaştırmak adına bazı çalışmalar yapacağız. Şehrimizin sürücüleri yaya haklarına saygı gösterecek. Hep anlatılan Avrupa'nın bazı ülkelerinde yaşanan, yayaların trafikteki üstünlüğünü biz Süleymanpaşalı vatandaşlarımızla el ele vererek gerçekleştireceğiz. Türkiye yaya haklarında artık Avrupa'yı değil, bizim şehrimizi örnek verecek" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Ekrem Eşkinat Süleymanpaşa Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title