Haberler

CHP'nin "Büyük Buluşma" Toplantısı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "İktidarın görevi engel çıkarmak, bizim görevimiz engelleri aşmak"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İktidarın görevi engel çıkarmak, bizim görevimiz engelleri aşmak" dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP'li 234 belediye başkanının katılımıyla Eskişehir'de, Sanat ve Kültür Sarayı'nda düzenlenen "Büyük Buluşma" toplantısında, CHP Genel Merkezi beklemeden belediye başkanlarının bir araya gelip projelerini ve yaptıkları çalışmaları tartışması gerektiğini vurguladı.

Çalışmaların önüne çıkan engellerin birlikte aşılması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Birlikten güç doğar, birlik olursanız olağanüstü güzel gelişmelere imza atarsınız. Önemli projeler var, o projeleri her yerde ortak proje olarak hayata geçirebilirsiniz" ifadesini kullandı.

Her mahallede kreş açılması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Her mahallede bir kreş açmak, annelerin üzerindeki o yükü alıp, çocuğu kreşte alıp eğitmek, beslemek, büyütmek. Anne istediği zaman çocuğu gelip görebilecek, istediği zaman rahatlıkla dışarıya alışverişe çıkabilecek. Çocuğu istediği zaman getirip, kreşe bırakabilecek bir düzeni yaratmak durumundasınız. Aileyi mutlaka kent yaşamı içine dahil etmelisiniz. O kadar güzel projeler var ki, belediye başkanlarımızın o projelerini alın her biriniz kendi belediyelerinizde, beldelerinizde, bölgelerinizde uygulayınız. Göreceksiniz bütün Türkiye'de birlikte bir ortak sanayi çıkartmış olacaksınız. Gelindiği görüldüğü zaman 'evet burası bir Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı tarafından yönetiliyor' denilecektir."

Yaklaşık 20 gün önce Eskişehir'e geldiğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Eskişehir'e geldiğimde gittik, bir yerde yemek yiyoruz. Vatandaşlar fotoğraf çektirmeye geldiler. Balıkesir'den buraya gezmeye gelen var, Şanlıurfa'dan buraya gezmeye gelen var. Ardahan'dan, Trabzon'dan, Rize'den, Eskişehir'i gezmeye gelen var. Ankara'yı gezmeye gitmiyorlar, Eskişehir'i görmeye geliyorlar. Bir kenti eğer siz bu konuma getirmişseniz, bu çok önemlidir. Şimdi biz bunu sadece kendi ülkemizde değil, bu çalışmayı bütün dünyaya yaymak zorundayız, anlatmak zorundayız" diye konuştu.

-"Güzel Türkiye'yi yeniden inşa etmenin yolunu açacağız"

Kılıçdaroğlu, İzmir'deki Doğal Yaşam Parkı'nın çok güzel olduğunu bildirdi.

"Bu topraklarda, bir fil yavrusunu dünyaya getirdi" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Adını 'İzmir' koydunuz, yanlış hatırlamıyorsam. Ne kadar güzel. Oysa bu ülkenin başkentine bakın. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir de İstanbul'a. Bakın benim çağrım çok iyi niyetle. Gelin Eskişehir'e, İzmir'e veya gidin Aydın'a. Bir kent nasıl yönetilirmiş, onlarla oturun bir 15 dakika çay-kahve içiniz. Göreceksiniz bir kent nasıl yönetilirmiş, bir kentte huzur nasıl sağlanırmış, bir kentte barış nasıl sağlanırmış, bir kentte nasıl kentsel dönüşüm yapılırmış. Hiç kimseyi rahatsız etmeden bütün bunların hepsi yapılabilir. Sizlerden benim beklentim çok yüksek, halkın beklentisi de çok yüksek. Eski alışkanlıkları bir kenara bırakıyoruz. Merkezden her birinizi izleyeceğiz. Genel başkan yardımcıma verdim talimatı. Ortak projelerimizi geliştireceğiz, her biriniz bize aktaracaksınız yaptıklarınızı. Belli aralıklarla biz de onu fırsat buldukça bütün Türkiye'ye anlatmaya çalışacağız. Böylece kendi beldemizin içinde kapalı değil, tüm Türkiye'de başarılarımızı anlatan bir yerel yönetim anlayışı bu ülkede hakim kılmaya çalışacağız. Bunu yapabilirsek, güzel Türkiye'yi yeniden inşa etmenin yolunu hep beraber açmış olacağız. Sevgili yol arkadaşlarım size sonuna kadar inanıyorum sonuna kadar güveniyorum. Güven bu işin kilididir, bu işin anahtarıdır. Zorluklarınız olacak ben biliyorum, iktidar baskısı olacak onu da çok iyi biliyorum."

-"Ambulans bile verilmedi"

Kılçdaroğlu, büyük şehirlerde il özel idarelerin mallarının dağıtıldığını hatırlattı.

"CHP'li belediyelere gelince hurda makineler, mezarlıklar, borçlar devredildi" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Ambulans bile verilmedi, Sağlık Bakanlığı'na verildi. O ambulanslar düne kadar bütün Eskişehirlilere hizmet etmiyor muydu? Ediyordu. Niye elinden aldınız? Eskişehirli bunun hesabını sormalı. İzmir'de, Aydın'da, pek çok yerde, Tekirdağ'da öyle oldu mu? Bilmiyorum. Pek çok yerde belediyeye verilmesi gereken binalar, taşıtlar, araçlar, gereçler verilmedi. Hiç önemli değil. İktidarın görevi engel çıkarmak, bizim görevimiz engelleri aşmak. Çünkü biz haklıyız, biz inanıyoruz, biz güçlüyüz. Haklıysak güçlüyüz. En büyük desteği nereden alacağız? Halktan alacağız. Bizim gücümüzü halktan aldığımızı herkese anlatacağız."

- Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Eskişehir Türkiye İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title