Haberler

CHP Mersin İl Başkanı Şanlı: "Partimi İstiyorum"

Güncelleme:

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atıldıklarını iddia eden Akdeniz Çivi Fabrikası işçilerinin CHP Mersin il Binası'ndaki eylemleri sürüyor.

Asuman Deynekli Bildiriyor- Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atıldıklarını iddia eden Akdeniz Çivi Fabrikası işçilerinin CHP Mersin il Binası'ndaki eylemleri sürüyor. CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, işçilerin eyleme son vermesini isteyerek, "Eylem amacına ulaşmıştır herkes geceyi evinde geçirsin. CHP halkın partisidir, ben partimi istiyorum" dedi.

Şanlı, il başkanlığında devam eden eyleme ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"CHP'de sabahın erken saatlerinde başlayan işgali iyi niyetle çözülmesi için CHP Mersin İl Başkanı olarak elimden gelen tüm gayreti gösterdim. Çok sayıda sendika yetkili ile defalarca görüştük. Ama çözüme ulaşamadık. Halen işgal sona ermedi. Ben yaptığım basın açıklamasında işçi arkadaşlarımızın misafirimiz olduğunu söyledim. İşçilerin, sendikaların tüm halklı mücadelelerinde şimdiye kadar CHP hep yanlarında yer aldı ama şu ana kadar olanlar, devam eden olaylar artık CHP'ye zarar veriyor. Bizim de tahammül sınırımızı aşan bir noktaya geldi. Huzurlarınızdan eylemi devam ettiren tüm arkadaşlarımdan eyleme son vermelerini istiyorum. Amaçlarına ulaştılar ülke gündeminde bu eylem duyuldu. Biz bir siyasi partiyiz, CHP halkın partisidir ve halkın partisinin yöneticilerinin partiye girmesinin engellenmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlar mücadelelerini başka bir ortamda sürdürsünler. Bu eylemi bir an önce sona erdirsinler."

Henüz eylemden şikayetçi olmadığını ifade eden Şanlı, "Arkadaşların gecelerini evlerinde geçirmeleri için partimi boşaltmalarını, partimiz halkına bırakmalarını istiyorum. Kendileri eylemelerini yarın istedikleri yerde yapsınlar. Şunu söylemek istiyorum; eylemin CHP ile ilgisi yok. Bu arkadaşlar CHP'nin personeli, işçisi değil. Bugün ülkede siyasetçi ve işadamlarının yaşadıkları sıkıntıların sonucu bu sorunların çözüm merciği parti genel merkezi, il başkanları mıdır. Ben bu partinin il başkanıyım, sorumlusuyum. Artık arkadaşların misafirlikleri bitmiştir. Bu süreç son bulsun. Ben artık olayda taraf değilim. ben il başkanıyım. Süre olayı yok. CHP halkın partisidir, ben partimi istiyorum" dedi.

Öte yandan rahatsızlanan bir işçi hastaneye kaldırılırken, eylem açıklamara rağmen devam ediyor. İşçi yakınları da eyleme destek veriyor. (ANKA)

(ASU/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title