Haberler

Chp Lideri Kılıçdaroğlu Bingöl´De 1000 Kişiye Seslendi Chp Lideri Kılıçdaroğlu Bingöl´De 1000 Kişiye Seslendi

Toplanan 50 Kişilik Grup CHP Liderini Protesto Etti

TOPLANAN 50 KİŞİLİK GRUP CHP LİDERİNİ PROTESTO ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ'dan sonra günün ikinci mitingine Bingöl'de yaparak PTT Kavşağı'nda yaklaşık 1000 kişiye seslendi. Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında Genç Caddesi üzerinde toplanan 50 kişilik grup CHP liderini protesto etti. Aynı grup mitingin ardından dağılanlara yumurtalı saldırıda bulundu.

Konuşması sürekli "Başbakan Kemal" tezahüratları ile kesilen Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: "Kimse doğduğu yerden topraktan ayrılıp başka yere gitmek istemiz. Kimse doğduğu topraktan ayrılmak istemez. Herkez doğduğu yerde yerde karnı doysun ister. Çocuklarıyla beraber huzurlu karnı tok yaşamak ister. O nedenle Bingöllü iktidara güvendi 3 vekil verdi. Ama iktidar Bingöl'e güvenmedi. Orman Bölge Müdürlüğü vardı burda, arıcılık merkezi vardı, hindi üretim merkezi vardı burada ne oldu onlara? Kapatıldı veya başka şehirlere nakledildi. Burada çok az varız. Suç sizin değil, bizde. Daha fazla gelmeliydik buralara. Dertlerinizi dinleyemedik. Ama size söz veriyorum, bundan sonra daha fazla geleceğiz. Bakın arkadaşlarımız uzun süredir burada, ilçe ve beldeleri geziyor, daha da gezecekler. Önemli olan huzur içinde yaşayan bir Bingöl yaratmak, bunun için size söz veriyorum" dedi.

YENİ BİR RAPOR HAZIRLIYORUZ

Kılıçdaroğlu, seçim barajının düşmesi için anayasa teklifi verdiklerini belirterek, "Verdiğimiz kanun teklifinden sonra seçim barajını 'indiriyoruz' diye söz verdiler ama sözlerinin arkasında durmadılar" dedi. CHP'nin yazdığı 1989 raporunun sonuna kadar arkasında olduklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlarımız bütün Doğu ve Güneydoğu'yu geziyor. Yeni bir rapor hazırlıyoruz. 30 yıldan beri mücadele veriliyor. İşi askere havale ediyorlar. Bu işin siyasi, kültürel, ekonomik sosyolojik yönü var. Adam gibi düşüneceksiniz, bu işi çözecek siyaset kurudur. Ama dediler ki, 'asker çözer' Şapkamızı önümüze koyacağız, insan olarak düşüneceğiz, bu işi çözeceğiz. İnancınızı, etnik kimliğinizi sömürdüler. Ama biz tüm bu değerlere saygılıyız. İnsan inanç ve kimliğiyle Allahın yarattığı en değerli varlığıdır" dedi.

MENDERES'E İDAM VEREN SİYASİ MAHKEMEYDİ

Kanın kanla yıkanmayacağını, devletin kin gütmediğini ve devletin barışı, huzuru getirmek zorunda olduğu yönündeki sözlerini tekrarlayan Kılıçdaroğlu, Bingöl'deki işsizlik sorununa değindi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bingöl'de işsizlik var mı, yoksulluk var mı? Peki bunun sorumlusu kim, iktidar sorumlu değil mi? İktidar halka hizmet etmek zorundadır, işsizliği çözeceksiniz, milletin karnını doyuracaksınız, siyasetin temel konusu budur. Siyasete girerken kendime söz verdim. Halka asla yalan söylemeyeceğim, halk için çalışacağım, cebi halkı sömürerek doldurmayacağım.Temiz ve özgür bir siyaset yapacağım. Anayasa değişikliği geliyor, sizin sorununuzu gideriyor mu, çiftçinin derdini, esnafın derdini çözüyor mu? Peki anayasa neye yarıyor. Geçmişte acılar yaşadık. Allah gani gani rahmet eylesin. Menderes hakkında idam veren mahkeme siyasi mahkemeydi. Deniz Gezmiş ve arkadaşları hakkında idam kararı veren mahkeme de siyasi mahkemeydi. 16 yaşındaki çocuğun yaşını büyütüp idam ettiren mahkeme de siyasi bir mahkemeydi. Özel yetkili mahkemeleri kaldıracağız dedik. Alacaksın adamı 6 yıl içeriye atacaksın. Neymiş özel yetkili mahkeme atmış içeri. Danıştaya başvurma hakkınız bile elinizden alınıyor. Adalet istiyoruz, herkesin düşünmesini, özgürlük istiyoruz. Özgür bir Türkiye istiyoruz. Her inanca düşünceye saygı gösteren bir Türkiye istiyoruz"

BAŞBAKAN'A SAYGILI OL TEPKİSİ

Bingöl'ün besiciliğin merkezi olduğunu ancak hayvancılığın bittiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, et ithal edilmesine tepki gösterdi. Kılıçdaoğlu, "Hangi gerekçelerle dışardan et getiriyorsun, onların çiftçisini zengin ediyorsun. Onun için siyasete girdik, düzgün siyaset yapıyoruz. Halkın çıkarını gözeteceğiz, her yere gireceğiz" diye konuşurken, alanda seçim otobüsünün önünde bulunan bir kişi yüksek sesle Kılıçdaroğlu'nun sözünü kesti.

Bu kişi, "Başbakan Erdoğan ile ilgili söylemlerinde dikkat etmelisin. O Türkiye'nin başbakanıdır bu yüzden saygı duymalısın" diye tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu da, "Hiç bir zaman, hiç bir kimseye, onu aşağılayıcı ifadede bulunmadım. Başbakandır. Elbetteki saygı duyacağız. Ama bir Başbakan'a şu yakışır. Bir başbakan 'şerefsizler' lafını ağzına almamalı, çiftçiye 'al ananı da git' dememelidir. Başbakana üslup ile ilgili hiç bir teredüt yoktur. Siyasette üslüp çok önemlidir. Ben yumuşak üslupla konuşuyorum, sert bir insan değilim" diye karışlık verdi.

Başbakan Erdoğan ile bir televizyonda tartışma çağrısını burada da tekrarlayan Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde işsiz aile sigortası sistemini devreye sokacaklarını söyledi. Fakir ve yoksul ailelere yapılacak yardımı da banka üzerinden yapacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bir elin yaptığını, diğer el görmeyecek. Yoksulluğu, fakirliği sömürü aleti yapmayacağız. Her ay fakir ailenin sigorta primleri bankaya yatırılacak. Fakir alilerin çocukların onurunu da çiğnetmeyeceğiz. Yeni anayasa sözü veriyoruz. Hak ve özgürlükler artacak, orda YÖK olmayacak, orda dokunulmazlıklar olmayacak. Çalacaksın, çırpacaksın meclise gireceksin, dokunulmazlığım var diyeceksin. Olur mu? O zaman dokunulmazlığı kaldıracağız. O zaman bu ülkenin özgür üniversiteleri olacak" diye konuştu.

Konuşmasının son bölümünde bölgede yaşanan faili meçhul cinyaetlere değinerek Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: "Bölgede yaşanan failli meçhul cinayetleri aydınlatalım dedik. Bir insanın ölümünü araştırmak neden hükümeti rahatsız ediyor. Ama insan eğer düşüünyorsa, Allah'ın yaratığıysa ona saygı duyacağız. Onun düşüncelerini özgürce ifade etmesi için çaba harcayacağız. Devlet neden fabrika yapmıyor. Üniversite var, eee o zaman neden fabrika yapmıyorsun. Size CHP iktidarının sözünü veriyorum. Bir gün Bingöl'ü fabrikalarla donatacağız. Devlet buraya fabrika yapacak, Bingöl'e, Muş'a, Diyarbakır'a, Bitlis'e Hakkari'ye, Şırnak'a fabrika yapacağız. Herkes çalışacak, alın teriyle evine helal ekmek götürecek. Biz bunu söylüyoruz. 'Vay efendim sen yeniden devletçilik mi yapıyorsun' diye soruyorlar. Yav adama iş üretmek devletçilik ise evet yapıyoruz. Devle thalkın hizmetindedir. İşsizlik, yoksulluk varsa, devlet halka hizmet vermelidir" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını bitirdikten sonra, alanda bulanan CHP'liler dağılmaya başladı. Bu sırada 50 kişilik bir grup dağılan CHP'lilerin üzerine yumurda attı. Sıkı güvenlik önlemleri alan polis, bu grubu bölgeden uzaklaştırdı.

PROTESTO EDİLDİ

Kılıçdaroğlu'un konuştuğu PTT Meydanı'na 400 metre mesafede toplanan ve polisen güvenlik aldığı bölgenin dışında bulunan 50 kişilik bir grup protesto gösterisinde bulundu. Grup, "Bingöl AK Parti'nin yatağıdır. Bingöl'den defol git" diye bağırdı. Grubu polis bölgeden uzaklaştırdı. Aynı grup, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını bitirip Tunceli'ye hareket etmesinin ardından, dağılan CHP'lilere polisin barikatının dışında yumurta attı. Polis, yumurta atan grubu bölgeden uzaklaştırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Pendik'te kan donduran olay! İki ayrı çöp konteynerinde parçalanmış erkek cesedi bulundu

Pendik'te kan donduran olay! İki ayrı çöp konteynerinde parçalanmış erkek cesedi bulundu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

İsrail saldırısında masum siviller diri diri yanarken ABD'den tek cümlelik açıklama geldi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title