Haberler

CHP'li Yenipazarlı'dan Partisine Eleştiri

CHP Nazilli eski ilçe başkanı ve belediye başkan aday adayı Cavit Yenipazarlı, 30 Mart 2014 seçimleri için yola çıktığı arkadaşlarıyla birlikte düzenlediği toplantıda partisinin tutumunu eleştirdi.

CHP Nazilli eski ilçe başkanı ve belediye başkan aday adayı Cavit Yenipazarlı, 30 Mart 2014 seçimleri için yola çıktığı arkadaşlarıyla birlikte düzenlediği toplantıda partisinin tutumunu eleştirdi.

Cavit Yenipazarlı, CHP'nin Genel Merkez binasının girişinde yazan 'Emek en yüce değerdir' özdeyişinin, adaylık sürecinde yaşananların ardından sadece duvarda yazılı olan bir söz olarak kaldığını söyledi. CHP Nazilli Belediye Başkan Adayı Ferda Çağlar Erkut'a bir tepkilerinin olmadığını dile getiren CHP'li Yenipazarlı, Özlem Çerçioğlu'na ve CHP Aydın Milletvekilleri ile CHP Genel Merkezini sert dille eleştirdi.

Oluşturulan ekibin adaylık sürecinde partide demokrasinin hakim olması, emeğe verilen değerin gösterilmesi için her türlü çalışmayı yaptığını söyleyen Yenipazarlı; "Genel Merkez ziyareti sırasında Genel Başkan ve MYK üyeleriyle yapılan görüşmelerde hep bu konunun altı çizildi. Daha sonra eski ilçe başkanlarımızdan oluşan bir ekip genel merkezi ziyaret edip Genel Başkan ve MKYK üyeleriyle yapılan görüşmelerde parti içi demokrasinin çalıştırılmasını ve böyle başarı kazanabileceğimizi Belediye Başkanlığı seçimini kazanabileceğimizi ifade ettiler. Ancak ne yazık ki Genel Merkez yaptığımız çalışmaları yok saydı. Sarf edilen emekleri yok saydı. Geçmiş ilçe Başkanlarımızın önerilerini yok saydı. Sizlerin emeklerini yok saydı. Kısaca örgütümüzü, CHP ilçe örgütünü yok saydı. Yani genel merkezin girişinde var olan 'Emek En Yüce Değerdir' özdeyişini görmezden geldiler. Aydın sermaye gruplarının iradesine teslim edilmiş oldu" dedi.

'BELEDİYE BAŞKAN ADAYINA KARŞI BİR TAVIR, YOKTUR'

Nazilli CHP örgütünün temsilcileri olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun gerek 34. Kurultay konuşmasına, gerek televizyon kanallarındaki konuşmalarına dayanarak belediye başkan adaylarının ön seçim veya eğilim yoklaması gibi bir yöntemle örgütün iradesinin dile getireceği bir yolla belirleneceği beklentisi ve inancı boşa çıkmıştır diyen Cavit Yenipazarlı; "Bu nedenle merkez yoklamasıyla aday belirleyen bir genel başkan ve genel merkez iradesiyle karşı karşıya geldik. Bu koşullar altında benimle birlikte hareket eden yönetim kurulu arkadaşlarım, taraf oldukları ve genel merkezin kararına duydukları tepki nedeni ile görevlerini bıraktılar. Bu istifa tasarruflarında asla partimizin belediye başkan adayına karşı bir tavır yoktur. Hatta seçim çalışmaları sırasında daha uyumlu çalışabileceği bir yönetim kurulu oluşturabilmesine olanak sağlamak için önü açılmıştır. Ne yazık ki kamuoyunda Cavit Yenipazarlı ve ekibi başka partiler için çalışacak gibi asılsız, dayanaksız ve ortalığı gerip, bulandıran safsatalar üretilmektedir. Ferda hanım partimizin belediye başkan adayıdır. Bu konuda üzerimize düşeni, bizden isteneni yapacağımızı kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz. Bu arada, hiç değilse partimizin belediye meclis üyelerinin saptanması sırasında sandığın kurularak, örgüte tekrar işlevsellik kazandırılıp seçim çalışmalarına aktif katılmasının sağlanmasını da arzulamakta ve önermekteyiz."

'BU HAKSIZLIĞI ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ'

Basın toplantısı aracılığıyla bu konuyu kamuoyuna açıkladıklarını ifade eden Yenipazarlı; "Ne ben ne de birlikte hareket ettiğim çalışma arkadaşlarım asla ve asla CHP ye ihanet edecek hiçbir oluşumun içinde yer almadık, almayız, almayacağız. Bu böyle bilinsin. Çünkü bizler çıkarları için değil inançları için siyaset yapan insanlarız. Benim 40 yıllık siyasi geçmişimde davaya ihanet yoktur, arkadaşlarımızı satmak yoktur, arkadaşlarımızı ihanet yoktur bizler hiçbir zaman birilerinin eteğine tutunarak siyasette bir yerlere gelmeye, makam ve mevki sahibi olmayı düşünmedik. Bizler inançlarımız için yüreğimizle siyaset yaptık ve böyle yapmaya da devam edeceğiz. Ancak bana ve örgütümüze yapılan bu haksızlığı da asla kabul etmeyeceğiz. 2004'te, 2009'da ve 2014'te yapılanları emeğimizi gasp edenleri ve emek hırsızlarını da asla affetmeyeceğiz. Bütün bu yapılanlardan sonra sanki hiç bir şey olmamış gibi sanki bizler hiç yokmuşuz gibi sanki emeklerimiz çalınmamış gibi davranılmasını da içime sindiremiyorum. Hele bütün bu olanlardan sonra partide birliğin bütünlüğün sağlandığından bahsedenlerin ya başka bir yerde yaşıyor olması lazım yada deve kuşu gibi başını kuma gömmüş olması lazım. Partimizde birliğin bütünlüğün sağlanması ancak emeğe saygı gösterilmesiyle mümkün olacaktır. Sandık konulmasıyla ve sandık sonuçlarına saygı duyulmasıyla mümkün olacaktır. İnşallah bundan sonraki süreçlerde bugün yaşananlar yaşanmaz. Çünkü bundan sonra bu parti için çalışacak genç kadrolar bulmakta daha da zorlanacağız. Gençler demek ki bu partide emeğe değer vermiyorlar bizler çalışıyoruz, emek veriyoruz ama emek vermeyenler göreve getiriliyorlar diyerek partimizden uzaklaşacaklardır" dedi.

'SAĞ EĞİLİMLİ, SIĞ POLİTİKA VE POLİTİKACILARLA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'

CHP Genel Merkezinin uyguladığı seçim stratejisini doğru bulmadıklarını kaydeden Yenipazarlı; "Ülkemizin sol-sosyal demokrat çizgide bir politikaya ve o politikanın iktidara gelmesine gereksinimi olduğuna inanıyoruz. Hal böyleyken partimizin yönetim kademesi, emek-sermaye çelişkisinde, sermayeden yana politikalar ve adaylardan yana tavır koymaktadır. Bizim isyanımız bunadır. Maalesef partimiz ülkenin bazı önemli kentlerinde, seçim çevrelerinde sağdan devşirilmiş adaylarla seçime gitmektedir. Diyelim ki seçim kazanıldı, bu koca kentleri sağ politikalara, sağcı politikacılara, solcuların oylarıyla teslim etmek değil midir? Bir ömür boyunca itiraz ettiğimiz politikalara oy vermek zorunda bırakılmamız adil midir? Aydında da buna benzer bir dayatmayla karşı karşıya kaldık" diye konuştu.

'TÜM UYARILAR VE EMEKLER BOŞA GİTTİ'

CHP'li başkan ve vekillerin kendilerine karşı takındığı tutumu sert bir dille eleştiren Yenipazarlı, şunları söyledi: "Geçirdiğimiz beş yıl boyunca yaptığı belediye başkanlığı döneminde örgütleri ve partiyi yok sayan bir belediye başkanı ve gelecek milletvekilliği seçiminde yerini garanti altına almak isteyen bir vekil kendi çıkarlarını ve hırslarını, partinin ve ülkenin çıkarlarının önünde tutarak Aydın politikasını belirlemek istediler ve bunu da başardılar. Bu konuda yaptığımız tüm uyarılar ve emekler boşa gitti. Ben merkezli bu politik anlayışta il ve ilçe başkanları bir ticari kuruluşun müdürleri, örgüt üyelerini de amele olarak gören bu anlayış, Aydın CHP'sine şimdilik egemen oldu. Bizler partiyi ele geçirmeye çalışan bu sağ eğilimli, sığ politika ve politikacılarla mücadelemizi sürdüreceğiz. Partimizi sermaye gruplarının hobi merkezi olmaktan çıkarıp, yeniden, emeğin partisi emekçilerin partisi, devrimci ve yurt severlerin partisi haline getireceğiz. Köylülerin, çocuk gelinlerin, çaresiz kadınların, sürülen ve açlığa mahkum edilen memurun, inançları yüzünden hor görülenlerin, banka borcuna saplanmış esnafın, atanma bekleyen sağlık ve eğitim personelinin, kaybetmiş gibi gözükenlerin, halkın ve umudun partisi yapacağız. Partimizde sermaye gruplarının egemenliğine karşı çıkmamızın sebebi budur. Bunları gerçekleştirirken tek rehberimiz Atatürk olacaktır, Şeyh Bedrettinler olacaktır, Denizler olacaktır. Şunu yinelemekte fayda var ki, hepimiz halen Nazilli CHP örgütünün üyeleriyiz. Bütün Nazillileri, rüşvete, yolsuzluğa, gericiliğe, faşizme son vermek ve aydınlık günlere varmak için tüm demokrasi güçlerini mücadeleye devama çağırıyoruz" - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ferda Çağlar Erkut Özlem Çerçioğlu Nazilli Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title