Haberler

CHP'li Şeker: Türkiye'den 5 Bin Kişi IŞİD'e Katıldı

Güncelleme:

CHP Milletvekili Mehmet Şeker, IŞİD'e Türkiye'den 5 binden fazla kişinin katıldığını belirterek, "Devlet bunu bilmiyor mu? Bir devletin istihbaratı ne iş yapar?" dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, internetten cihat sitelerine ve sosyal medya ağlarına girerek kandırılan 5 bini aşkın kişinin Suriye'ye geçerek, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saflarına katıldığını söyledi. Devletin bunları engelleyerek kontrol altına alması gerektiğini savunan Şeker, "IŞİD denilen örgüte Türkiye'den katılan adam sayısı 5 binden fazla. Devlet bunu bilmiyor mu? Bir devletin istihbaratı ne iş yapar? Bu adamlar internetten haberleşiyorlar ve bu insanlar buradan ailelerden koparak Suriye'ye gidiyorlar" dedi.

"HAKSIZ REKABET, ESNAFI ZORA SOKUYOR"

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Suriyeliler ile Türk vatandaşları arasında başlayan gerginlikler üzerine açıklama yaptı. Şeker, en büyük sorunun Suriyeli'lerin istediklerini gibi işyeri açabildiklerini, vergi gibi zorunlu ödemeleri yapmadıklarından oluşan haksız rekabetin esnafı sıkıntıya soktuğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Baştan beri söylüyoruz; böyle bir politikasız, isteyenin geldiği bir ülke olamaz. Ben bunu TBMM'de de gündeme getirdim. Terörü, bombayı, eroin, esrar, hastalık ithal edersiniz ve bunların hepsi oldu. Şimdi en büyük sıkıntı; çevre illerde ve Gaziantep'te yaşayan Suriyeliler ile Gaziantepli vatandaşlar arasında gerginlik başladı. Bunun da nedeni şu; anlatılanlara göre Suriyeliler rahat işyerleri açıyor ve denetlenmiyor. Bizim esnafımız ise işyeri açtığında SGK ve vergiler ödüyoruz, zabıta, polis bizi denetliyor ve sıkıntılar bu. Suriyeliler de, çok rahat işyeri açtığından ve vergi, SGK gibi maliyetleri olmadığı için ucuz iş yaptığından bir husumet başlamış."

"DEVLETİN ÇÖZÜM BULMASI LAZIM"

Suriyeliler ile Türk vatandaşları arasında yaşanan sorunla ilgili devletin biran önce çözüm bulması gerektiğini savunan Mehmet Şeker, şunları söyledi: "Kent içinde yaşama uyum sağlayamayan Suriyelilere yönelik tepki, esnafın durumu, yükseler kiralar gibi nedenleri üst üste koyunca gerginlik kendiliğinden oluşmaya başlıyor. Bu gerginlik bir yerde, birilerinin de provokasyonuyla ortaya bu sonuçlar çıkıyor. Bu hiç tasvip etmediğimiz doğru olmayan bir hareket. Çünkü bunlar bizim misafirimiz, komşumuz. Her ne şekilde yanlış bile yapsalar, bunu mazur görmek zorundayız. Onlara destek olmamız gerekiyor. Ama devletin de buna bir çözüm bulması lazım."

"IŞİD'E KATILIM ÇOK FAZLA"

IŞİD'e Türkiye'den katılımın da çok fazla olduğunu ve bu noktada da devletin görevini yapması gerektiğini söyleyen Mehmet Şeker, şunları kaydetti: "IŞİD denilen örgüte Türkiye'den katılan adam sayısı 5 binden fazla. Devlet bunu bilmiyor mu? Bir devletin istihbaratı ne iş yapar? Bu adamlar internetten haberleşiyorlar ve bu insanlar buradan ailelerden koparak Suriye'ye gidiyorlar. Orada bu terör örgütlerine katılıp cihat için savaşıyorlar. Kimisi de hayatını kaybediyor. Peki devletin görevi bunları engellemek değil mi? Devlet, devletliğini yapıp bu görevini üstlenip en azında burada olanları kontrol altına alması lazım. Kimin ne iş yaptığını, nereye gittiğini nereden geldiğini denetim altına alması lazım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Şeker Gaziantep Türkiye Işid Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

500

Yorumlar (16)

adıyamanlı:

biraz önce hdp lilerin sınırı geçmeye .çalışmaları na yorumumu yaptım.yorumdan sonra bilgisayarda casuslar devreye girdi ekran donduruldu. haber yapılıyor bizde kendi yorumumuzu yapıyoruz mudahale edilecekse yorumları kaldıralım. nasılki rojavaya gitmeye çalışanlara müdahale etmişsen işide gidenlerede müdahale edeceksin. biri yandaş diğeri kalleş olmamalı helede devlet buna alet ettirilmemeli. adam doğru söylüyor.

24
25
yanıtYanıtla
allah zalimleri kahretsinankaradiyar@hotmail.:

çok güzel değinmişsin adıyamanlı evet siz ışıde yardım ederek rojava halkına zulüm ediliyorsa bu devlet bizden bişey beklemesin kimse kusura bakmasın ha canımsa zalimlere karşı allah yolunda feda olsun yaşasın filsitn ve rojava halkı kahrolsun israil ve ışıd ve alçak destekçileri

yanıt0
yanıt0
mustafa:

işid yakında suriye ve ırakdan sonra ALLAHIN İZNİYLE...israile sızacaklar....kafirlerin kellesini kesecekler diye düşünüyorum.saygılar.

9
25
yanıtYanıtla
roj:

chp gitsin hatay dan kaç kişi beşar esad terorist ordusuna katılmş kişileri hesap etsin.. işine gelmez tabi gidip beşar esad teroristiyle resim çektirirler..

12
20
yanıtYanıtla
ayhan gezera_kaptan11@hotmail.com:

esadın gitmesi kimin işine yarıyor sadece israilin israil istiyor diye neden esad gitsin suriyenin bize ne zararı var suriye düşerse türkiye düşecektir körmüsünüz eminim sende yahudisin ki israil kime düşmansa sizde otomatikman düşman oluyorsunuz

yanıt0
yanıt0
mustafa:

yıllarca pkk ya katım oldu sustunuzda şimdi işide katılım oluncamı suç oluyor maddi durumumu ayarladığım gibi bende ışide katılıcam herkez bilsin

6
20
yanıtYanıtla
zobari:

Sende katil yakisir sana hep lafcilar baska bir sey yok!!!!

10
8
yanıtYanıtla
reyhanlılı:

evet maalesef esnaf olarak çok zor durumdayız .özellikle reyhanlıda.suriyeliler bizden 4 ...5 kat fazla kira veriyor.bu paranın kaynağı nereden.1500 lira aylık ödeyenler var reyhanlı gibi bir yerde.

13
3
yanıtYanıtla
Hasan Toksoy:

Sen mi yolladın ki sayı veriyorsun?

7
8
yanıtYanıtla
seyit yildiz:

e sen ne is yaparsin millet vekili deyilmisin milletin karsina cikip bulun dugun ile onceden hitap edemezmisin cikmissin ekrana laga luga yapiyorsun sor salar birde milleti temsil ediyon milletten haberin yok

3
10
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title