Haberler

CHP'li Öztürk'ten Komisyon Başkanı İyimaya'ya "Mobbing" Suçlaması

TBMM Adalet Komisyonu'nda, Yargıtay ve Danıştay'ın Daire Sayısını Artıran Tasarının 1'nci Maddesi Üzerindeki Görüşmeler Devam Ederken, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Komisyon Başkanı...

TBMM Adalet Komisyonu'nda, Yargıtay ve Danıştay'ın daire sayısını artıran tasarının 1'nci maddesi üzerindeki görüşmeler devam ederken, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, komisyon Başkanı İyimaya'yı kendilerine "mobbing' uygulamakla suçladı.

- Öztürk, İyimaya'nın, konuşmaları sınırlandırmak üzere yeterlilik önergesini okutmak istemesi üzerine "Sinirlerimizi zorluyorsunuz. Mobbing uyguluyorsunuz. Komisyon üyelerine psikolojik baskı uygulamaya yönelik tavır takınamazsınız" dedi.

ANKARA TBMM Adalet Komisyonu'nda, Yargıtay ve Danıştay'ın daire sayısını artıran tasarının 1'nci maddesi üzerindeki görüşmeler devam ederken, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, komisyon Başkanı İyimaya'yı kendilerine "mobbing' uygulamakla suçladı. Öztürk, İyimaya'nın, konuşmaları sınırlandırmak üzere yeterlilik önergesini okutmak istemesi üzerine "Sinirlerimizi zorluyorsunuz. Mobbing uyguluyorsunuz. Komisyon üyelerine psikolojik baskı uygulamaya yönelik tavır takınamazsınız" dedi.

TBMM Adalet Komisyonu'nda, Yargıtay ve Danıştay'ın daire sayısını artıran Bazı Kanunlarda Değişiklik öngören tasarının 1'nci maddesi üzerindeki görüşmeler sürüyor. Komisyon toplantısı sık sık tartışmalara sahne olurken, Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya'nın, konuşma süreleriyle ilgili "Makul olalım. Bir madde müzakeresi için muhtaç olunan bir süre var" uyarısı CHP'lilerin tepkisine yol açtı. İyimaya, maddenin görüşülmesi sırasında gerekli sabrı gösterdiğini belirterek, "Bir madde için yaklaşık 3 saat. Bir madde için parlamento hukukun gelenekleri içinde ne kadar zaman tüketilmesi gerektiği sorusunun makul cevabı var" dedi. CHP'li Halil Ünlütepe, süre sınırlamaya tepkisini "Atatürk'ün başlattığı aydınlanma devriminin son kalesi de bu tasarıyla yıkılmaya çalışılıyor. Bırakın yargıya da egemen olmayıverin. Düşünen insanlardan korkmayın ama düşünmeyip de her şeye kafa sallayanlardan korkun. Onlar bir gün sizin de karşınızda olup kafa sallayabilirler. Eğer tatmin olacaksınız, sizi üzmek istemeyiz, hiçbir maddeyi görüşmeyelim, hükümet tasarılarının altını imzalayın genel kurula gönderin" sözleriyle ortaya koydu. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de İyimaya'yı komisyonu keyfi olarak yönetmekle suçlarken, "Başbakan rüyasında yargıyı kilitlediğini gördü diye böyle çalışmaz zorunda mıyız" dedi.

- "MOBBİNG UYGULUYORSUNUZ"-

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ise Komisyon Başkanı İyimaya'nın süre sınırlamaya yönelik sözlerini yinelemesi üzerine İyimaya'nın Cumartesi günü bile komisyonu çalıştırarak aldığı talimatı yerine getirdiğini savundu. Öztürk, İyimaya'ya "Bu uygulama nerede var? Siz aldığınız talimatı yerine getiriyorsunuz. Tasarıyı bu komisyonda görüştürmek istemiyorsan çıkar bizi buradan. Sinirlerimizi zorlama. Mobbing uyguluyorsun. Şu lafın bile tacizdir. Görüşünü ifade ederken komisyon üyelerine psikolojik baskı uygulamaya yönelik bir tavır takınamazsın" diye tepki gösterdi. Öztürk, İyimaya'nın "teamül böyle" sözü üzerine de "İnanmadığın bir şeyi savunmak için ne kötü durumlara düşüyorsun. Aldığın talimatı yerine getirmek için kendine aykırı davranıyorsun. Teamül böyleydi de taş atan çocuklarda ne idüğü belirsiz adamlara bile söz verdin niye Yargı Sen başkanını komisyona almadın, cevap ver, 1 saat nutuk atıyorsun" diye bağırdı. Öztürk'ün İyimaya'ya yönelik tepkisine AKP'li milletvekilleri de "Ne biçim konuşuyorsun" diye tepki gösterirken, AKP'li İlknur İnceöz de "Asıl siz bize mobbing uyguluyorsunuz" dedi. Öztürk ise İyimaya'ya "Cumartesi günü bu komisyonu çalıştırarak medeni kanuna aykırı davranıyorsun" diye tepki göstererek salondan çıktı.

- "BEN KENDİ HUKUKUMU KORURUM SİZ KENDİNİZE BAKIN"-

CHP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, Anayasa'nın 50'nci maddesinde çalışanlara dinlenme hakkı verildiğini belirtirken CHP'li Öztürk'ün "asabi hali'nin de yorgunluğundan dolayı olduğunu söyledi. İçli'nin "Sayın Bakanın da dinlenmeye hakkı var" sözlerine ise Adalet Bakanı Sadullah Ergin "Ben kendi hukukumu korurum siz kendinize bakın" karşılığını verdi.

- KOMİSYON BAŞKANI UZLAŞMA İÇİN ARA VERDİ AMA UZLAŞMA SAĞLAYAMADI-

CHP Afyon Milletvekili Halil Ünlütepe,CHP'nin tüzüğünde, kongrede en az 10 üye konuştuktan sonra yeterlilik önergesi verilebileceğinin yer aldığını belirterek, komisyon toplantısında da bu şekilde olması gerektiğini dile getirdi. Ünlütepe, CHP'lilerin "fevri' davranışlarının sebebinin komisyon başkanının yarattığı olumsuz çalışma koşulları olduğunu kaydetti. CHP'lilerin yeterlilik önergesine tepki göstermesi ve gerginlik nedeniyle, İyimaya uzlaşma sağlamak için toplantıya ara verdi.

- MHP'Lİ BAL DA İYİMAYA'YA TEPKİ GÖSTERDİ: TOPU HAVAYA DİKENLERE SÖZ VERİYORSUNUZ BİZİ KISITLIYORSUNUZ-

Verilen arada da komisyon başkanı İyimaya, CHP'li üyelerle uzlaşma sağlayamazken, tasarının 1'nci maddesi üzerindeki görüşmelere MHP Konya Milletvekili Faruk Bal'ın konuşması ile devam edildi. İyimaya'nın konuşma süresinin makul olması uyarısı üzerine Bal, "Şahsınızın antrenörlüğünde mufassal bir konuşma yapmak üzere söz aldım. Bombacı Bekir defans oyuncudur, top geçer adam geçmez derdi. Sizden de top geçiyor ama adam geçmiyor hemen sözü kesiyorsunuz. Eskiden transfer edilecek oyuncuyu alırlar topu ne kadar yukarı diktiğine bakarak transfer ederlermiş. Topu havaya dikenlere söz veriyorsunuz, bizi kısıtlıyorsunuz. Antrenörlüğünüzü beğenmediğimi ifade ediyorum" sözleriyle İyimaya'yı eleştirdi. Bal, AKP'yi yargıyı topyekün siyasallaştırma amacıyla Yargıtay ve Danıştay'ı kendi siyasi rengine boyamaya çalışmakla suçladı. (ANKA)

(EG/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title