Haberler

CHP'li Özcan Kur Artışının Tahribatını Sordu

Güncelleme:

Chp Bolu Milletvekili Tanju Özcan, TBMM'ye soru önergesi verek, kur artışının ekonomide yarattığı tahribatın boyutunu ve milli gelire etkisini sordu.

Chp Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin cevaplaması isteğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, kur artışının ekonomide yarattığı tahribatın boyutunu ve milli gelire etkisini sordu.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yazılı olarak cevaplaması isteğiyle soru önergesi verdi. Özcan soru önergesinde bu yıl ocak ayı başında doların 2.34 seviyesinde olduğunu belirterek, "Ağustos ayında yıl içerisinde ki artışlarla yaklaşık yüzde 30 oranında artış göstererek 3.04 seviyelerine gelmiştir. Dolarda ki bu artış gayri safi milli hasılanın büyük oranda gerilemesine neden olmuştur. Dolardaki artışın etkilediği en önemli kesimlerden biri asgari ücretliler olmuştur. Ocak ayında asgari ücretlinin aldığı maaş 406 dolara karşılık gelirken Ağustos ayında bu rakam 330 dolara gerilemiştir. 7 Haziran seçimlerinden bu yana oluşan siyasi iktidarsızlık ekonomiyi de olumsuz etkilediği açıkça görülmektedir" diye açıklamada bulunarak, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

"Bu yılın başından itibaren dolarda ki artışın milli gelire etkisi ne ölçüde yansımıştır? Milli gelir kişi başına dolar bazında ne kadardır? Son 5 yılda hesaplanan milli gelir yıllar bazında ne kadardır? Son yapılan milli gelir hesaplaması hangi tarihte yapılmıştır? Bu hesaplama sonucunda kişi başına düşen milli gelir ne kadar hesaplanmıştır? Kur artışının ekonomide yarattığı tahribatın boyutu nedir? Artan kur seviyelerinin enflasyona etkisi ile bu kur seviyelerinin faiz üzerine uyguladığı baskının başta esnaf ve KOBİ'ler üzerinde ki etkisini uzun vade de nasıl değerlendiriyorsunuz?" - Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Tanju Özcan Türkiye Bolu Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title