Haberler

Chp'li Onanç: Hedefimiz Yüzde 35 Bandına Oturmak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç, Türkiye'de şu anda yaklaşık yüzde 25 oranında kararsız seçmen olduğunu belirterek, "Türkiye'nin ikinci büyük partisi kararsızlar partisi CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç, Türkiye'de şu anda"...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç, Türkiye'de şu anda yaklaşık yüzde 25 oranında kararsız seçmen olduğunu belirterek, "Türkiye'nin ikinci büyük partisi kararsızlar partisi CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç, Türkiye'de şu anda yaklaşık yüzde 25 oranında kararsız seçmen olduğunu belirterek, "Türkiye'nin ikinci büyük partisi kararsızlar partisi. Burada anlamak istediğimiz şey, bir ön yargı varsa bunu algılamak ve kırmaya çalışmak. Çünkü bizim hedefimizi artık yüzde 35 bandına oturmak. Bu şu demek, en az 10 puanlık bir seçmen kitlesini tarafımıza çekmek zorundayız" diye konuştu.

Onanç, CHP muhabirleriyle parti genel merkezinde kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya geldi.

Onanç, toplantıda gazetecilerin öneri ve sorunlarını dinlerken, sorumlu olduğu Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığının çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Onanç, gazetecilerin yerel seçimler yaklaşırken ne gibi projelerinin olduğunu sorması üzerine, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Şu anda seçmenin eğilimi belirlemek amacıyla bir iletişim stratejisi üzerinde çalıştıklarını ifade eden Onanç, Genel Başkanın seçmen üzerindeki algısı ve nasıl algılatmak istedikleri, parti ve parti politikalarına ilişkin 3 boyutlu bir saha çalışması yürüttüklerini belirtti. Bu çalışmaya ilişkin "Ev kadınları', "Gençler' ve "Kürtler' olmak üzere "focus (odak) grupları" oluşturduklarını kaydeden Onanç, "Anlamaya çalıştığımız gruplar var. Ev kadınları çok önemli bir grup. Yüzde 47 oranında AKP'ye oy veriyorlar. ve şu anda büyük bir kararsız kitle var. Bu karasız kitlenin de büyük oranını ev kadınları oluşturuyor. Bunların aradıkları neydi, neyi bulamadılar, biz ne söylersek onları yakalayabiliriz Onların genel başkanımızı, partimizi nasıl algıladıklarını anlamaya çalışıyoruz. Bir grubun partiyi aşırı sahiplenmesi, bir grubun da sahiplenmemesi, belki geçmişten gelen bir takım algılarla ötekileştirmesi var. Neden baştan bu kadar ilişkiye bariyer var? Bunu da anlamak istiyoruz" diye konuştu.

-"GENÇLER MHP TABANINA GİDİYOR"

Onanç, diğer anlamaya çalıştıklarını grubun "Gençler' olduğunu ifade ederken, "Gençler benim beklemediğim kadar bir MHP tabanına gidiyorlar. Neden oraya gidiyorlar, o heyecan nereden oluşuyor, biz onların geleceğine yönelik neler söyleyebiliriz ki bu ilişkiyi daha iyi kurabiliriz, buna çalışıyoruz" diye konuştu. Onanç, "Özgürlükçü parti olarak bizim almamız gerekirken, büyük bir kitle oyunu MHP'ye veriyor. Gençliğin idealizmiyle MHP'yi örtüştüremiyorum ve bunu anlamaya çalışıyoruz" dedi.

-ÜÇÜNCÜ GRUP KÜRTLER-

Onanç, üçüncü focus grubun da Kürtler olduğunu belirterek, Kürtlerin beklentilerinin nasıl daha iyi algılanabileceğinin araştırıldığını söyledi. Bütün bunların içinden bir iletişim stratejisi oluşturacaklarını belirten Onanç, Yerel Yönetimler ile Basın ve Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcılıklarıyla ortak bir çalışma yürütüleceğini kaydetti. Focus gruplara ilişkin çalışma sonucunun Mart ayının ortasında kendilerine teslim edileceğini belirten Onanç, "Bu tamamen bir durum tespiti olacak. Asıl olarak yapılması gereken bunun üzerine bir strateji tesis etmek" dedi.

Öte yandan Onanç, bu gruptan söz ederken "Azınlıklar çerçevesinde Kürtler" ifadesini kullandı. Ancak Onanç, bir gazetecinin "Kürtleri azınlık grupları içinde mi görüyorsunuz?" sorusu üzerine "azınlıklar' ifadesini araştırma sınıflandırmasında bir terim olarak kullandığını belirterek, düzeltme yaptı.

-"TÜRKİYE'NİN İKİNCİ BÜYÜK PARTİSİ KARARSIZLAR PARTİSİ"

Onanç, Türkiye'de şu anda yaklaşık yüzde 25 oranında kararsız seçmen olduğunu belirterek, "Şu an da yüzde 25'e varan kararsız var, Türkiye'nin ikinci büyük partisi kararsızlar partisi. Çok önemli. Siyasette her değişkenin insan üzerindeki etkisini anlamak gerekiyor. Bunu iktidar partisi yapıyor" diye konuştu.

Seçmen oy davranışına göre kategorize edildiğinde ise, AK Parti seçmenin daha çok liderini yakın bulduğu için CHP seçmenin ise ideolojisine inandığı için oy verdiğini belirten Onanç, "Burada aramak, anlamak istediğimiz şey, bir ön yargı varsa bunu algılamak ve kırmaya çalışmak ve gerçekten farkı nasıl yaratabiliriz Çünkü bizim hedefimizi artık yüzde 35 bandına oturmak. Bu şu demek, şu anda var olduğumuzdan yukarı, en az 10 puanlık bir seçmen kitlesini tarafımıza çekmek zorundayız. Ne yapılabilir ki bu yüzde onluk kitleyi çekebiliriz ve bunu kimden sağlayabiliriz, asıl aradığımız soru bu" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Gülseren Onanç Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

Kızılcık Şerbeti ekibi, uyuşturucu alırken polise yakalanan Feyza Civelek'e sahip çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title