Haberler

CHP'li Kılıçdaroğlu: Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Arama Kararı Yasaya Aykırı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 18 Kasım Tarihindeki Arama ile İlgili Bir Belge Hazırladığını, İlgili Kısımların Boş Bırakıldığını ve İmzalanan Bu Arama Emri ile İlgili Kişiler Hakkında İşlem Yapılacağını İleri Sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 18 Kasım tarihindeki arama ile ilgili bir belge hazırladığını, ilgili kısımların boş bırakıldığını ve imzalanan bu arama emri ile ilgili istediği kişiler hakkında işlem yapılacağını ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen arama kararı ile ilgili belgeyi basına dağıtarak, yapılan arama kararının ilgili yasaya aykırı olduğunu savundu.

Kılıçdaroğlu, toplumun her kesiminin baskı altında olduğunu kaydederek, sadece bireylerin değil kurumların da baskı altında olduğunu söyledi.

Bu baskıların AKP iktidarının gözetim ve denetiminde yapıldığı suçlamasını getiren Kılıçdaroğlu, devletin kurumları ve bu kurumlardaki yöneticilerin karar verici kamu görevlileri gibi değil, AKP görevlisi gibi çalıştığını ve karar aldığını ileri sürdü.

Telekomünikasyon İletişim Başkanı'nın medya karşısına çıkarak, "Yargıtay'ın santralini dinlemedik" şeklindeki açıklamalarını anımsatan Kılıçdaroğlu, "Peki, Yargıtay santrali üzerinden dinleme yapıldığı ortaya çıktığında AKP'nin gözdesi, Sayın Başbakan'ın uğruna Anayasa Mahkemesi kararını bile göz ardı ettiği bu başkan görevinde kalabilecek mi?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tarafından verilen 18 Kasım tarihli arama kararına ilişkin şunları aktardı:

"Bu mahkeme kararı Ceza Muhakemesi Yasası'nın 116, maddesi uyarınca şüpheli ya da sanıklarla ilgili arama yapılmasına ve suç unsurlarına el konulmasına ilişkindir. Ceza Muhakemesi Yasası'nın 119. Maddesinde arama karar veya emrinde; Arama nedenini oluşturan fiilin, Aranılacak kişi, aramanın yapılacağı konut veya diğer yerin adresi ya da eşyanın, arama karanının geçerli olacağı sürenin, (açıkça gösterilmesi) gerektiği hüküm altına alınmıştır. Ancak, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 18.11.2009 tarihli kararında ise ilgili yasanın hükümleri açıkça ihlal edilmiştir. Ne aramanın nedeni, ne aranan kişi ne de arama yapılacak evlerin ya da diğer yerlerin adresleri açıkça belli değil. Hamili çek gibi mahkeme kararı söz konusudur. 18.11. 2009'dan sonra alınan kakar doğrultusunda, kim isteniyorsa bu mahkeme kararının boş bırakılan yerlerinin doldurulması durumunda söz konusu yerlerin ya da kişilerin aranması olanaklı olacak. İşin bir vahim kısmı da, Terörle Mücadele Yasası kapsamında göz altına alınacak."

"Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görev yapan bu yargıç gerçekten de açığa imza atmış mıdır?" diye soran Kılıçdaroğlu, Başbakan, Adalet Bakanı'nın açıklama yapması çağrısında bulunurken, HSYK üyelerini de göreve çağırdı. (ANKA)

(BK/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Özgür Özel: CHP'yi iktidar yapamazsam istifa edeceğim

Özgür Özel: CHP'yi iktidar yapamazsam istifa edeceğim

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 73. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İsmail Kartal Fenerbahçe'den ayrıldı mı? Fenerbahçe'den açıklama geldi Arka Sokaklar 678. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kara Ağaç Destanı 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! FETÖ büyü olayı ne? Fetullah Gülen'e büyü mü yapıldı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Fetullah Gülen kaçırıldı mı? FETÖ nerede? Patatesteki 'solanin' tehlikesi! Solanin zehirlenmesi nasıl olur? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 31 Mayıs Yalı Çapkını 72. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Kurban Bayramı'nda yapılacak ibadetler neler? Bayramın 1. günü hangi ibadetler yapılır? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title