Haberler

CHP'li Keskin: Başbakan'ın Bu Konuyu Siyasi Çekişme Zeminine Çekmesi Gerçekten Yakışıksız

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin Soma önergesine ilişkin sözlerine, "Böyle acılı bir günde Başbakan'ın bu konuyu siyasi çekişme zeminine çekmesi gerçekten yakışıksız" dedi.

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin Soma önergesine ilişkin sözlerine, "Böyle acılı bir günde Başbakan'ın bu konuyu siyasi çekişme zeminine çekmesi gerçekten yakışıksız" dedi.

Keskin, TBMM'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubu, "Başbakan, CHP'nin Soma önergesine ilişkin "gündemi değiştirmek için verilen' ifadesini kullandı, ne diyorsunuz?" sorusuna Keskin, "Böyle acılı bir günde Başbakan'ın bu konuyu siyasi çekişme zeminine çekmesi gerçekten yakışıksız" diyerek şöyle devam etti:

"Yalnız CHP'nin vermiş olduğu araştırma önergesi eklenmedi, bu konuda denetimle ilgili yasa çıkarılmıştı bu iş kazalarıyla ilgili, maalesef siyasi iktidar kendi çıkardığı yasanın uygulanmasına ağır iş yerlerinde iki yıl, diğer yerlerde bir yıl erteledi. Zamanında bu yasa belki yürürlüğe girmiş olsaydı, alınması gereken önlemler alınmış olsaydı bu tür yaşanan olumsuzlukların yaşanmasının da önüne geçilmiş olurdu. Tabii araştırma önergesinin verilmesiyle bu konuda bu talihsiz bu acı olayın yaşanıp yaşanmayacağını kestirmek mümkün değil. Ama en azından insanların dikkati oraya çekilir, belki de bu konuda yapılması gereken denetimler yapılırdı. Ben Başbakan'ın böylesine çok nazik bir konuyu bir polemik haline getirmesini hoş bulmuyorum. Ülkenin Başbakanı'nın böylesine acılı bir günde bir siyasi tartışmayı genişletmesi, yaratması gerçekten Başbakan'a göreviyle yakışmayan bir yaklaşım biçimi."

Keskin, bu iktidar döneminde 13 bine yakın iş kazasında kaybedilen kişi olduğunu da ifade etti.

Daha önce Başbakan'ın ve bakanların bu konuda çok sorumluluk taşımayan açıklamaları olduğunu iddia eden Keskin, " "Güzel öldüler' gibi, bir devleti adamına siyaset adamına yakışmayacak aşağı profilde açıklamalar yapılmıştı, aynı açıklamalar yapılmakta. Başbakan böyle bir polemiğe gireceğine, bu konuda devletin bakanının eksikliklerini dile getirerek hiç olmazsa bundan sonra bu acıların yaşanmaması gerekli önlemlerin alınmasına ilişkin toplumun karşısında bir taahhütte bulunsaydı herhalde Başbakan'ın açıklamasından tepki duyan tedirginlik duyan insanlarımız da sokaklara dökülmezdi. Güvenlik güçlerimizin yurttaşlarımıza karşı orantısız güç kullanması da ayrı bir üzüntü kaynağı olmuştur. CHP'nin önergesinde "şu geçiyor bu geçiyor' diye Başbakan'ın kendi kabinesinin eksikliklerini, yanlışlıklarını savsaklayıp unutturmaya çalışması gerçekten Türkiye Cumhuriyeti adına üzüntü verici bir tablo" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Adnan Keskin Denizli Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title