Haberler

CHP'li Kaleli: Bursaspor'un Cezasının Nedeni İktidardır

Sena Kaleli, '5 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama, 3 deplasmana seyirci götürmeme' cezalarını onamasını eleştirerek, "Bursaspor'un cezasının nedeni federasyon değil iktidardır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa birinci sıra milletvekili adayı Sena Kaleli, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun Bursaspor'a verilen '5 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama, 3 deplasmana seyirci götürmeme' cezalarını onamasını eleştirerek, "Bursaspor'un cezasının nedeni federasyon değil iktidardır" dedi.

Merkez Osmangazi İlçesi'ndeki Çekirge Taksi'de, taksi ve dolmuşçu esnafıyla bulaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli, Burssapor'a verilen cezayı çok ağır bulduğunu söyledi. Kaleli, "Bu hareketleri yapmana sebebiyet verecek bir şeyleri hazırlayan kim? İktidarın sesi vali. Yani bizim valimiz değil, devletin valisi değil, hükümetin valisi. Niye hiçbir taraftar lideriyle görüşmüyor? Niçin hiç bir sivil toplum örgütüyle görüşmüyor? Sen şimdi bu durumda, buraya Beşiktaş taraftarını getirme kararını tek başına alırsan sorumluluk da senin" dedi.

İktidarın, Bursaspor'dan tutun, tüm odaları, tüm federasyonları kendi vesayetine almak gibi bir isteği olduğunu öne süren Kaleli, bunu yapamadığı taktirde de cezalandırdığını söyledi.

Bursaspor'un cezasıın Tahkim Kurulu'nun ya da Federasyon'un cezası olmadığını savunan Kaleli şöyle devam etti:

"Onlar yasaları uygulayanlardır. Bu hazırlanmış bir komplodur. Evet ben buradan iktidarı suçluyorum. Burada siyaset de yapmıyorum. Madem Bursalıyım, madem Bursaspor taraftarıyım, ben Bursa'nın, Bursaspor'un haklarını korumak zorundayım. Stat konusunda Büyükşehir Belediyesi önce, 'Ben yapacağım' dedi. Geldi helikopterle dolaştı Başbakan, 'Burayı yıkın, buraya bunu yapın' diye talimat verdi. Belediye otobüs işletmesinin oradaki alan mı verilecek AVM olarak, yoksa 100 TL'lik iş yaparken 200- 300 TL'lik arsa mı kaybedecek Bursalı, bana bunu söylemek zorunda değil mi? Recep Altepe'nin bile bilgisi yok burada. " - Bursa / Osmangazi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title