Haberler

CHP'li İnce, Üniversite Öğrencileriyle Buluştu

CHP Grup Başkanvekili, Muharrem İnce, Türkiye'de herkesin Atatürk ile özdeşleştirildiğini belirterek, "Bütün kötülükler bu ülkede ne yazık ki Atatürkçülük adına yapıldı. Olmaz böyle bir şey" dedi

Chp Grup Başkanvekili, Muharrem İnce, Türkiye'de herkesin Atatürk ile özdeşleştirildiğini belirterek, 'Herkes Atatürkçü. Kenan Evren Atatürkçü, rahmetli Erbakan Atatürkçü, rahmetli Ecevit Atatürkçü, Tayyip Erdoğan Atatürkçü, Kemal Kılıçdaroğlu Atatürkçü, Muharrem İnce Atatürkçü. Ortada bir yanlış var. Bunların hepsi birden Atatürkçü olamaz. Temel yanlışlık burada. Bütün kötülükler bu ülkede ne yazık ki Atatürkçülük adına yapıldı. 12 Eylül'den sonra sabah, akşam her şey Atatürkçülük adına yapıldı. Olmaz böyle bir şey" dedi.

CHP Grup Başkanvekili ve CHP Yalova 1. sıra milletvekili adayı Muharrem İnce, Yalova Üniversitesi Kültür Sanat Birliği Atatürkçü Fikir Kulübü'nün düzenlediği 'Atatürk İlkeleri ve Günümüz" konulu konferansın konuğu oldu. Karizma İş Merkezi'ndeki YÜSEM Konferans Salonu'nda yapılan konferansı Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu ve öğrenciler de izledi.

Konferansta konuşan İnce, Atatürk'e yapılan eleştirilerin o zamanın koşullarına bakılarak yapılmadığını belirtti. 'Fatih Sultan Mehmet cep telefonu kullanamazdı" diyen İnce, 'Çünkü o zaman cep telefonu yoktu. Atatürk'ün 1920'li, 1930'lu yıllarını anlatırken ne yazık ki bu ülkede, 'acaba demokrat mıydı, diktatör müydü" öyle tanımlamalar yapıyorlar ki; gülüyorum buna. Atatürk bilgisayar kullanmıyordu, cahil bir adamdı mı diyeceğiz. Tarihi iyi okumak gerekiyor. Türkiye'deki herkes Atatürk ile özdeşleştiriliyor. Herkes Atatürkçü. Kenan Evren Atatürkçü, rahmetli Erbakan Atatürkçü, rahmetli Ecevit Atatürkçü, Tayyip Erdoğan Atatürkçü, Kemal Kılıçdaroğlu Atatürkçü, Muharrem İnce Atatürkçü. Ortada bir yanlış var. Bunların hepsi birden Atatürkçü olamaz. Temel yanlışlık burada. Bütün kötülükler bu ülkede ne yazık ki Atatürkçülük adına yapıldı. 12 Eylül'den sonra sabah, akşam her şey Atatürkçülük adına yapıldı. Olmaz böyle bir şey. Atatürk'ün en önemsediği konuların başında eğitim geliyor. Atatürk eğitimi önemsiyor. Eğer önemsemeseydi II. Mahmut'tan III. Selim'den hiçbir farkı kalmazdı. II. Mahmut da yenilikler yapmış, 3. Selim de yenilikler yapmış. Ama yalnızca görünür yenilikler yapmış. Atatürk geleceği hedef almış. Hedef alırken insanı, eğitimi merkeze koymuş" diye konuştu.

"DEVLETÇİLİK EN BÜYÜK OKTUR"

Atatürk ilkelerinin bir siyasal program olduğunu anlatan İnce, bunlardan devletçiliğin omurgayı temsil ettiğini söyledi. 'Devletçilik en büyük oktur. Omurgasıdır. Onun altında bir çentik vardır. " diyen CHP Grup Başkanvekili İnce, "Bu matbaa hatası değildir. Bu çentik özel sektördür. En alttaki ok devrimciliktir. Bütün oklar devrimin üzerine kurulmuştur. Atatürk devrimi emperyalizme karşı yapılmıştır. 1920'lerde 1930'larda her şeyi çok iyi başlatmıştır Atatürk. Ne yazık ki sonrasını iyi getiremedik biz" dedi.

Geçmiş ile bugünü karşılaştıran İnce, Cumhuriyetin güçlenmesi gerektiğini belirterek, 'Bir kere yönetim halkta olacak. Babadan oğla geçmeyecek. Bu yönetim özgür yurttaşlardan olacaktır. Bir şeyhin müridi olarak tanımlayanın oyundan ne olacak ki' Şeyh ne derse onu yapacak. Bu özgür yurttaş değildir. Ona kimse söylemeyecek, kocası, karısı, hocası, şeyhi, uleması, müdürü söylemeyecek. Cumhuriyet böyle güçlenecek. Cumhuriyetin güzelliklerini görmemiz lazım. Bugün de yönetim parti liderlerinin elinden geçiyor. Bu da tam oturmamış. Yani sizin siyasi geleceğiniz parti liderinin iki dudağı arasındadır. Bunu da çözmemiz lazım. Bu da demokrasimizin bir eksiğidir. Bu Atatürk'ün Cumhuriyetinin eksikliği değil. Eğer 1923'teki kadın milletvekili sayısı şimdikinden daha fazlaysa senin Atatürk'ü eleştirmeye ne hakkın var. Eğer Türkiye'deki kadınlar seçme ve seçilme hakkında Fransa'daki kadınlardan daha önce almışsa sen kimsin Atatürk'e laf ediyorsun. Hangi demokrasiden bahsediyorsunuz" dedi.

Özelleştirmelere de büyük tepki gösteren Muharrem İnce, 'Bir yeni devlet kurmuşsunuz sermayeniz, fabrikanız yok. Para Galata bankerlerinin elinde. Sermayedar yok. Ne yapacaksınız devlet olarak' Siz yapacaksınız. Girişimci sınıf yok, müteşebbis yok. Sümerbank'ı, Etibank'ı, kuracaksınız. Bugün yazıklar olsun bu ülkeye ki dünyanın hiçbir ülkesinde kurucusuna, kurtarıcısına, o zor şartlarla, emeklerle, büyük uğraşlarla kurulmuş o şeyler satılıp haraç mezat giderken bu modernite, çağdaşlık oluyor. Onları savunmak ilkellik, bunları satmak çağdaşlık oluyor. Yazıklar olsun" dedi.

TİGEM arazisinde Yalova Üniversitesi'nin kurulması için de ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen İnce, 'Modern kantin yanı başında binlerce öğrencinin olduğu bir üniversite hayalimizdir. Eskişehir gibi öğrenci kenti olarak anılmak istiyoruz" dedi.

Konferansın sonunda Rektör Yardımcısı Karaosmanoğlu, İnce'ye plaket vererek teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere yönelik çok konuşulacak sözler: Hak ediyorlar, yan kardeşim o zaman

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere yönelik çok konuşulacak sözler: Hak ediyorlar, yan kardeşim o zaman

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

Bakmadan Geçme

Adalet Bakanlığı atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı! Bugünün (28 Mayıs) kararları neler? Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor?
Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title