Haberler

CHP'li Hamzaçebi: Çözümsüzlüğün İfadesi

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın, "Sınırı Taşımayı Konuşalım" Önerisine CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, "Terörle Mücadele Konusunda Sayın Bakan'ın Açıklaması Maalesef Üzüntü Vericidir.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın, "Sınırı taşımayı konuşalım" önerisine CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, "Terörle mücadele konusunda Sayın Bakan'ın açıklaması maalesef üzüntü vericidir. Şöyle ki, mücadele konusunda elde kala kala bu yöntem kalmış ise, hükümetin mücadele alanında herhangi bir çözümü yok demektir. Sınır değişikliği ile sağlanmak istenen amacın, yani terörün önlenmesinin mümkün olmayacağını düşünüyorum. Bu bir çözümsüzlük ifadesidir, çözümsüzlüğün itirafıdır" dedi.

-"PAKET İÇİNDE BİR UNSUR OLABİLİR"-

TBMM'de basın mensupları ile sohbet toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, gazetecilerin Bakan Yazıcı'nın önerisiyle ilgili sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Bu konu daha önce CHP'nin önerilerinden biriydi. Güvenlik kuşağı oluşturulması. Bir geri adım mı söz konusu" sorusuna Hamzaçebi, şöyle dedi:

"Terör konusunda elimizde bir paket var ise, paketin unsurlarından biriyse tabii ki düşünülebilir. Ama açıklama olarak Bakan'ın sadece bunu söylemesi mücadele konusunda yetersiz önlem olarak görüyorum. Paket içinde bir unsur olabilir. Güneydoğu'da sınırımızı engebelidir, daha savunulur bir noktaya taşımak bir askeri önlem olarak düşünülebilir, ama terörün önlemi olarak sadece bunu söylerseniz, ben, bunu önlem olarak kabul etmem, yetersizliğin ifadesi olarak görürüm."

-"MESUT ABİ POLİTİKASI İLE YÜRÜMEZ"

2002 yılında terörle mücadelede hayatını kaybedenlerin sayısının 14 iken, bugün bu rakamın bin 200'lere ulaştığını vurgulayan Hamzaçebi, "Mesut Abi politikası ile terör çözülmez" diye konuştu.

-"CUMHURBAŞKANI ÖNCÜLÜK ÜSTLENMELİ"-

Terörle mücadelede Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün öncülük üstlenmesi gerektiğine dikkat çeken Hamzaçebi, "Cumhurbaşkanı'ndan bu konuda görev üstlenmesini istiyoruz. Ortada bir dağınıklık var. Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı ortak bir zemin oluşturmalıdır. Sayın Genel Başkanımız gerekli olumlu açıklamayı yapmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir öncülük üstlenmesi gerekir. Cumhurbaşkanı'nın bir çabası olursa yalnız bırakılmamalıdır" dedi.

Başbakan'a düşen görevler olduğunu belirten Hamzaçebi, Başbakan Erdoğan'ın ise herkesi karşısına aldığını ve herkese çattığını söyledi.(ANKA)

(MG/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title