Haberler

CHP'li Gürkan'dan, Güzelbahçe'ye Atatürk Evi!

Son yüzyılın gelmiş geçmiş en büyük lideri olan Mustafa Kemal Atatürk'ün 75.ölüm yıldönümünde Türkiye'nin sahip olduğu en önemli değeri kaybetmenin acısını içinde bir kez daha hissettiklerini belirten Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı ve...

Son yüzyılın gelmiş geçmiş en büyük lideri olan Mustafa Kemal Atatürk'ün 75. ölüm yıldönümünde Türkiye'nin sahip olduğu en önemli değeri kaybetmenin acısını içinde bir kez daha hissettiklerini belirten Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe Belediye Başkan aday adayı Mustafa Gürkan, "Atamızın en büyük mirası olan Cumhuriyet'i ona layık bir şekilde büyütmek için Güzelbahçe halkı olarak çok çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Atatürk'ün mirasını, 2000'li yılların başından itibaren geliştirmek görevinin yanında ne yazık ki korumak ve kollamak adına da birşeyler yapmak zorunda kaldıklarını belirten Gürkan "Türk ulusu için bir hediye olan Atatürk gibi bir dehanın yeryüzüne bir daha inmeyeceğini bilerek çalışmak gerektiğini düşünüyorum. Ona layık olmak adına birşeyler yapmak yerine bugün oturmuş, Cumhuriyet'i bize birileri tekrar altın tepside sunar mı diye bekliyoruz. İnsan üstü bir zekaya sahip Ulu Önder'in tamamen kurumuş bir imparatorluğun küllerinden sökerek çıkardığı bir devletin ulusal değerlerini son 10 yılda dip yaptırılılmasına tanık olduk. Ulusal değerlerimiz sınandı, sustuk. Özgürlüğümüzden hesap soruldu, sesimizi çıkarmadık"dedi.

Sözlerini sürdüren Gürkan "Ama Türkiye Cumhuriyet'inin nadide değerlerini, Atatürk'ün kazanımlarını geriye götürmek isteyenler nelerden ödün vermeyeceğimiz konusunda pek bilgi sahibi değiller. Atatürk'ün bu milletin başında olması ne kadar büyük bir şanssa, erken ölümü o kadar büyük bir şansızlık. Atatürk devrim sürecini tamamlayabilmiş olsaydı bugün bunları konuşmuyor olacaktık" şeklinde görüşlerini ifade etti.

Atatürk'ün ne kadar büyük bir önder olduğunu çok önemli bir örnek ile anlatan Gürkan "Dünyadaki devrim süreçlerinin tamamı başarı ile sonuçlanmamış. Başarı ile sonuçlananların neredeyse tamamında yeni bir devlet kurulamamış. Özgürlükler için silahlı mücadele verenler başarılarını devlet kurmakla pekiştirmemiş. Çünkü hiç biri Mustafa Kemal değildi. Savaş taktiklerini çok iyi bilenler devlet adamı olmakta sınıfta kaldı. Tüm imkansızlıklara rağmen, olmayacak bir savaşı kazanan Atatürk, devlet kurdu. Kıyafatlerimizi, alfabemizi, medeni kanunumuzu, anayasamızı, komşularımızla ilişkilerimizi belirledi. Ulusal şifrelerimizi yerleştirdi. TBMM'yi kurdu. Ordu yarattı. Fabrikalar inşa etti. Hukuk sistemimizi oluşturdu. Kadınlarımızın özgürleşmesini sağladı. İktisadi başarıların altına imza attı. Bunların tamamını imkansızlıklar içerisinde var etti. O inanılmaz bir liderdi. Ne yazık ki Türk milleti onunla bir kaç sene daha geçirebilecek kadar şanslı değildi" diye konuştu.

GÜZELBAHÇE'YE ATATÜRK EVİ

Tarihin hiç bir dakikasında Atatürk'ün zihinlerdeki yerininin kaybettirelemeyeceğini belirten Gürkan şunları söyledi;

"Aday gösterilirsem partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e minnetimizi gösterecek, devrimlerini hatırlayacak, dehasının ürünü olan Cumhuriyet'i aklımızdan bir an olsun bile çıkarmayacak projelerin altına Güzelbahçe'de imza atmak istiyoruz. İlçemizde Atatürk evi isimli bir projeyi hayata geçireceğiz. Bu proje, Atatürk'ün kişisel eşyaları ve fotoğraflarının izlenebileceği bir sergi, kütüphane, bilişim ünitesi, etüd, amatör sanat ve spor topluluk ve gruplarına tahsis edilecek alanlardan oluşan bir kompleks şeklinde olacaktır. Amaç, sadece heykelleri ile değil, düşünceleri, devrimleri ve zekası ile Atatürk'ü hatırlayabilmek ve onu gençlerimize bunu aktarabilmektir. Okul müfredatlarında ciddi kayıplara uğratılmış Atatürk ideolojisinin önemini çocuklarımıza, gençlerimize yeniden anlatılması gerekiyor. Bu da ancak Türkiye'nin modern düşünebilen, yozlaşmamış, teslim olmamış insanlarıyla, Güzelbahçe halkıyla mümkün. Birini aydınlanmaya giden yolda kapıyı aralaması gerekiyorsa bu Güzelbahçe vatandaşının ta kendisidir. Ulu Önder'in, Büyük Atatürk'ün ve devrimlerininin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa İlker Gürkan Güzelbahçe Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title