Haberler

CHP'li Gök'ten "Ses Kaydı" Açıklaması

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, " "Balık Çiftlikleri Rezaletinin" Önlenmesi Amacıyla Mersin Barosu Olarak Açmış Oldukları Dava Olduğunu İfade Etti

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, "CHP'li İsa GÖK'ün Şok Ses Kaydı" haberlerinde bahsedilen seri davaların Mersin denizlerinde yapılmak istenen "balık çiftlikleri rezaletinin" önlenmesi amacıyla Mersin Barosu olarak açmış oldukları dava olduğunu ifade etti.

- Gök, konuşmada adı geçen valinin geçmiş dönemde Mersin Valiliği yapan Hüseyin Aksoy olduğunu belirterek, "Evet vali bey Mersin'in çıkarını düşünmüş ve konuşmada da adı geçtiği gibi kendisine teşekkür etmişimdir" dedi.

ANKARA (ANKA) - CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, "CHP'li İsa GÖK'ün Şok Ses Kaydı" haberlerinde bahsedilen seri davaların Mersin denizlerinde yapılmak istenen "balık çiftlikleri rezaletinin" önlenmesi amacıyla Mersin Barosu olarak açmış oldukları dava olduğunu ifade etti. Gök, konuşmada adı geçen valinin geçmiş dönemde Mersin Valiliği yapan Hüseyin Aksoy olduğunu belirterek, "Evet vali bey Mersinin çıkarını düşünmüş ve konuşmada da adı geçtiği gibi kendisine teşekkür etmişimdir" dedi. Gök, bazı internet sitelerine yer alan "CHP'li İsa GÖK'ün Şok Ses Kaydı" başlıklı haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Haberlerdeki söz konusu seri davaların Mersin denizlerinde yapılmak istenen "balık çiftlikleri rezaletinin" önlenmesi amacıyla Mersin Barosu olarak açmış oldukları ve Mersin 2. İdare Mahkemesince karara bağlanan sekiz adet dava olduğunu belirten Gök, "Olayı hatırlamak gerekirse, Muğla Marmaris yöresinde bulunan balık çiftliklerinin Mersin sahillerine getirilmek istenmesine ilişkin Bakanlık işlemi tüm Mersinlilerin tepkisini çekmişti. Ben de Mersin Barosu başkanlığı yapmış, Avukat ve Mersin için Mersinin çıkarları için uğraşmaktan ve mücadele etmekten onur duyan bir Mersinliyim. Açılan davalar temyiz incelemesi için Danıştay 6. Dairesine gelmiştir. İddia edilen konuşmada adı geçen Avukat Rıza, Mersin Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Av. Rıza Ergün'dür. Bu arkadaşımızla beraber Mersin Barosu olarak Mersin halkının ve o toprakların çıkarları için birçok dava açtık, temiz çevre mücadelesi verdik. Konuşmada adı geçen vali ise, geçmiş dönem Mersin Valiliğimizi yapan Sayın Hüseyin Aksoy'dur. Sayın Hüseyin Aksoy Mersinden önce Muğla Valiliği yapmış olup, Balık Çiftliklerinin denize ve çevreye verdiği zararı içimizde en iyi bilen insandır. Evet vali bey Mersinin çıkarını düşünmüş ve konuşmada da adı geçtiği gibi kendisine teşekkür etmişimdir" dedi.

- "MÜCADELE ETMEK BENCE BİR ONURDUR"-

Baro olarak davalar açabilmek için gerekli olan zamanı sağlayanlara, balık çiftlikleri ile ilgili askı işlemlerini geciktirip baro avukatlarına dosya hazırlama fırsatı sağlayan tüm kamu görevlilerine her zaman için teşekkürü borç bildiğini ifade eden Gök, şunları kaydetti:

"Denizimizi zehirleyecek olan, etkileriyle Mersinimizin en güzel tarihi ve turistik yerlerimizi gezilemeyecek, görülemeyecek, denizinde yüzülemeyecek hale getirecek olan Muğla yöresinin denizlerinden kovduğu balık çiftliklerine karşı mücadele etmek bence bir onurdur. Danıştay 6.dairesi ne yazık ki hala bu dosyalar hakkında karar vermemiştir. Ama başkanlığını yapmaktan onur duyduğum Mersin Barosunun açmış olduğu davalar sonucu Mersin sahillerimiz balık çiftliği belasından halen korunmaktadır. Anamuryum gibi Tisan Adası gibi Kız Kalesi gibi tarihi ve turistik yerlerimizi görmeden, incelemeden buranın denizlerine balık çiftliklerini getirip, bir emrivaki olarak kurmak isteyen Bakanlık işlemine karşı mücadelemizi bir Mersinli olarak, bir hukukçu olarak, bir siyasetçi olarak sonuna kadar sürdüreceğim ve eğer gerekirse Danıştay'ın önünde oturur Mersin halkımızın çıkarı için karar verilmesi hususunda elimden gelen her tür protestoyu yaparım." (ANKA)

(HM/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA / Politika

Politika Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title