Haberler

CHP'li Ayhan Başbakan'a "O Kurumları" Sordu

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Başbakan Erdoğan'a "2006 Yılından Bu Güne Kadar Terör Örgütüyle Doğrudan ya da Dolaylı Olarak Görüşme Yapan Kurum ve Yetkililer Kimlerdir" Diye Sordu.

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Başbakan Erdoğan'a "2006 yılından bu güne kadar terör örgütüyle doğrudan ya da dolaylı olarak görüşme yapan kurum ve yetkililer kimlerdir" diye sordu.

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Önergesinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Devlet, terörle masaya oturmaz ama kurumları vardır" sözlerini hatırlatan Ayhan, Gül'ün bu açıklamasının ardından dün de İstanbul'da bir gazetecinin, "Hükümet veya devletin terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'la temasa geçip geçmediği" yönündeki sorusunu yalanlamayarak, "terörle, sadece silahlı mücadele edilmez. Terörle bütün imkanlar seferber edilerek mücadele edilir. Yeri geldiğinde şüphesiz bu terörle karşı karşıya olan halkımızı kazanmak için başka unsurlar devreye girer" diye cevap verdiğini belirtti. Başbakan'a "Bu açıklamalarda kastedilen kurumlar hangileridir? Devletin en üst makamı tarafından yapılan bu açıklama, hangi somut bilgilere dayanılarak yapılmıştır?" diye soran Ayhan, şöyle devam etti:

"Söz konusu kurum ve yetkililerin, Hükümetin onayı olmadan bu tür görüşmeler yapması mümkün müdür?

2006 yılından bu güne kadar terör örgütüyle doğrudan ya da dolaylı olarak görüşme yapan kurum ve yetkililer kimlerdir? Görüşme tarihi ve yeri nedir? Bu görüşmelerde hangi konular karara bağlanmıştır? Terör örgütüne hangi taahhütler verilmiştir? Bu görüşmeler kamuoyundan neden gizlenmiştir?

Açılım politikaları adıyla, terör örgütü şovuna dönüşen olaylar nedeniyle hakkında soruşturma açılan kamu görevlisi var mıdır? Kimlerdir?

Terör örgütünün sözde lideri Öcalan'la, her hangi bir kurum ve yetkilisi tarafından yapılan bir görüşme var mıdır? Bu görüşmede terör örgütünün sözde liderine verilen her hangi bir taahhüt olmuş mudur? Kapsamı nedir?

Hükümetiniz döneminde terör olaylarında yaşanan artışın nedenleri nelerdir? Bunda açılım politikasının etkin olduğu iddiası doğru mudur?

İddia edildiği üzere, ateşkes kararı referandum için mi yapılmıştır? Değilse, bu karar için neden bunca zaman beklenilmiş ve yüzlerce Mehmetçiğin şehit olmasına neden olunmuştur?

Geçtiğimiz aylarda Mesut Barzani, Öcalan'ın kendisine bir mektup gönderdiğini, mektupta, "Kürt meselesinin demokratik ve barışçıl yollarla çözümünü anlatıp, kendisinden arabulucu olmasını istediğini' yönündeki haberler internet sitelerinde yer almıştır. Geçmişte Başbakan Erdoğan'la ticari ilişkisi ve yakın dostluğu bilinen Mesut Barzani, söz konusu mektubu Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine ulaştırmış mıdır? Ulaştırılmış ise, Mesut Barzani'nin arabuluculuğu AKP Hükümetince kabul edilmiş midir? Terör örgütü PKK'nın ateşkes açıklamasının bu mektupla bir ilgisi var mıdır?"(ANKA)

(GO/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

title