Haberler

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yenidünya Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Cide’de çocuk doktoru olmadığı için anne karnında 2 ay önce ölen ve 2 aydır öldüğü anlaşılamayan bebeğin durumunun Kastamonu’nun sağlık sorununun geldiği noktayı özetlediğini kaydederek, "Sözün bittiği yerdeyiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Cide'de çocuk doktoru olmadığı için anne karnında 2 ay önce ölen ve 2 aydır öldüğü anlaşılamayan bebeğin durumunun Kastamonu'nun sağlık sorununun geldiği noktayı özetlediğini kaydederek, "Sözün bittiği yerdeyiz" dedi.

Cide'de hamile Habibe Aytar'ın çocuk doktoru olmadığı için çocuğunun iki ay sonra doktor muayenesinde karnında öldüğünün anlaşılması Kastamonu'da büyük infial uyandırırken CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, yaşanan üzücü olayın sorumlularının mutlaka cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

Yaptığı ilçe ve köy ziyaretleri ile katıldığı televizyon programlarına Kastamonu'nun sağlık sorununu sürekli gündeme getiren Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Cide'de son yaşanan üzücü olayın mantıklı bir açıklamasının olmadığını söyledi.

Kastamonuluların her gün bir şekilde sağlık sorunları ile baş başa bırakıldığını, vaatler arasında her seçim döneminde söylenmesine rağmen somut bir adım atılamamış olmasının vekillerin Kastamonu'ya vebali olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yenidünya: şöyle dedi:

"Kastamonu'nun sağlık sorunlarını gittiğimiz her platformda dile getirmemize rağmen sorunların çözülememesi bir eksikliktir. Bu eksiklik Kastamonu'yu temsil eden vekillerin eksikliğidir. Maalesef Kastamonu'yu temsil eden vekillerin eksikliğinin çilesini her zaman olduğu gibi yine hemşehrilerimiz çekmektedir. Her seçim döneminde sağlık alanında yaşanan sorunları çözeceklerini iddia edenler çözemedikleri sorunlar için çözeceklerini söyleyerek bizim naif halkımızdan tekrardan yetki istiyorlar. Acaba 4 yılda çözemedikleri sorunları 4 yıl daha mı öteleyecekler? Bunun da dışarısında Cide'de yaşanan elim olayın sorumluluğunu şu anda görev yapan mevcut vekiller üzerlerine alabilecekler mi? Buna benzer üzücü olayların yaşanmaması için ilgili bakanlık nezdinden gerekli girişimleri yapıp sorunları çözecekler mi?"

Sağlık alanında Kastamonu il genelinde ciddi sorun yaşandığını vurgulayan CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, "Her gün onlarca vatandaşımız farklı sebeplerle il dışına şifa bulmak için gitmek zorunda kalıyor. İlçelerimizin birçoğunda hastane bulunmuyor. Hastane bulunan ilçelerimizde doktor olmadığı için vatandaşlarımız muayene olamıyor. Cide'de evladı anne karnında hayatını kaybeden abim şöyle diyor; 'Cide Devlet Hastanesi'ne eşimi kontrole götürdüm ama maalesef ilçemizde çocuk doktoru bulunmadığı için eşimi muayene edemediler. 15 gün öncesi eşimi evime gelen aile hekimi muayene edip bebeğimiz için besleyici iğne yaptılar. Yaşadığım köy ile Kastamonu'nun arası 120 km. İstediğimiz zaman gitmemiz mümkün olmadığı için çocuğumuzu kaybettik. Bizim yaşadığımız bu acı durumu ben başka anne babaların yaşamasını istemiyorum, lütfen yetkililer bu isyanımıza kulak versin artık.' Artık evladını kaybeden acılı vatandaşımızın isyanına kulak vermemiz gerekiyor. Vatandaşlarımız çocuk doktoru için sağda solda perişan olmak zorunda mı? Kastamonu'ya doktor gelmemesinin nedenini ilgili vekillere sormamız gerekiyor" diye konuştu. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Ahmet Caner Yenidünya Kastamonu Cide Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title