Haberler

CHP Karaman Mitingi

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nde bir bakanın koluna 700 milyar liralık saati paralel devlet mi taktı?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nde bir bakanın koluna 700 milyar liralık saati paralel devlet mi taktı? 4 bakanın çocuklarının yatak odalarına 1 değil, 2 değil, 3 değil, 5 değil, 7 para kasasını paralel devlet mi koydu? O bakanların çocuklarının evlerine milyonlarca doları, avroyu paralel devlet mi koydu? Bir bankanın genel müdürünün evinde ayakkabı kutusuna 4,5 milyon doları paralel devlet mi koydu? Başbakanın oğlunun evine 1 milyar dolar parayı paralel devlet mi koydu?" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Karaman Aktekke Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, herkesin mutlu olduğu bir Türkiye'yi kurabileceklerini, kadınların evde huzurlu, çocukların iş, güç sahibi olduğu bir Türkiye'yi yeniden inşa edebileceklerini söyledi.

Asla ayrılığa ve gayrılığa izin vermeyeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Net, açık söylüyorum; eskiden kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapılırdı, şimdi ister başı örtülü, ister başı açık olsun bütün kadınların benim başımın üstünde yeri var. Benim arzum şu; her evde mutluluk olsun, her evde huzur olsun, her evde barış olsun, her evde tencere kaynasın, benim istediğim o... Her eve akşam helal lokma gelsin. Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. En büyük arzum, en büyük mücadelem bunun için" diye konuştu.

"Halkın cebi para görecek"

Siyasetçi zenginleşirse halkın fakirleşeceğini, siyasetçinin cebi para görürse vatandaşın cebinin para görmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Rüşveti, yolsuzluğu, kimin malı götürdüğünü gördünüz. Karamanlı çiftçi hayatından memnun değil. Dünyanın en pahalı mazotunu çiftçiye satıyorlar, litresi 5 lira. Ben seçimlerde söyledim; 'mazotu 1,5 lira yapacağım' dedim. Yine söylüyorum, mazotu çiftçi için 1,5 lira yapacağım. 'Kaynağı nereden bulacaksın?' dediler. Son yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun mali boyutu 85 milyar avro, 247 milyar lira, eski parayla 247 katrilyon lira. Bununla ömür boyu çiftçilere, arzu ederseniz bedava mazot verebilirsiniz. 'Bana kaynağı nereden bulacaksınız?' diyorlar. Hortumcuların hortumunu keseceğim, bu ülkenin insanına vereceğim. Aile sigortasını getireceğiz. Geliri olmayan veya geliri aylık asgari ücretin altında olan her ailenin sigortası olacak. Aile sigortasında para, kadının banka hesabına yatacak. Hiçbir aileyi namerde muhtaç etmeyeceğiz. Türkiye zengin, bölgesinin lideri olan bir ülke. Türkiye'de para çok ama Türkiye'de kirli siyasetçi var. Siyasetçi kendisi için, ailesi için, çocukları için çalışıyor, halk için çalışmıyor. Halka gelince din, iman edebiyatı, köşeyi dönünce hanı hamamı ona. Vatandaşa laf. Biz ne diyoruz, 'önce halk zenginleşecek, halkın cebi para görecek' diyoruz."

Kılıçdaroğlu, 30-40 yıl prim ödeyen birinin aldığı emekli aylığıyla geçinemediğini, kendi iktidarlarında emeklinin mağdur edilmeyeceğini belirterek, Türkiye'nin her türlü imkanını halka sunmanın mümkün olduğunu ifade etti.

"Elinizi vicdanınıza koyun ve oyu öyle kullanın"

"Bir tek eksiğimizi var; dürüst ve namuslu siyasetçinin iktidara gelmesi lazım" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Diyorlar ki; '17 Aralık'ta darbe yapıldı.' Sözde, hükümete darbe yapılmış. Söylüyorum; Karaman'ın vicdanına, özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren saygı değer yurttaşlarıma sesleniyorum. Ayın 30'unda sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız. Elinizi vicdanınıza koyun ve oyu öyle kullanın. Türkiye Cumhuriyeti'nde bir bakanın koluna 700 milyar liralık saati paralel devlet mi taktı? 4 bakanın çocuklarının yatak odalarına 1 değil, 2 değil, 3 değil, 5 değil, 7 para kasasını paralel devlet mi koydu? O bakanların çocuklarının evlerine milyonlarca doları, avroyu paralel devlet mi koydu? Bir bankanın genel müdürünün evinde ayakkabı kutusuna 4,5 milyon doları paralel devlet mi koydu? Başbakanın oğlunun evine 1 milyar dolar parayı paralel devlet mi koydu? Sabahın 8'inde telefon ediyor; 'Oğlum evdeki paraları sıfırla'. Ertesi gün 18 Aralık saat 10.58'de bir daha telefon ediyor; 'Oğlum paraları sıfırladınız mı?'. 'Babacığım bir miktar kaldı, 30 milyon avro kaldı, babacığım onu da karanlıkta sıfırlayacağız' diyor. Şimdi ben Karamanlı'nın vicdanına sesleniyorum. Bu ülkenin namuslu yurttaşlarının vicdanına sesleniyorum; dünyada hangi Başbakanın oğlunun evinde 1 milyar dolar nakit para olur? Karamanlı yurttaşlarımın vicdanlarına sesleniyorum; eğer, kul hakkı yemek en büyük günahsa, Karamanlı kardeşim harama ortak olma, helale ortak ol. Siyasete girdiğim gün mal varlığımı internet siteme koydum. CHP'ye genel başkan olduğumda CHP'nin internet sitesine koydum. 1971 yılından bu yana, parlamentoya girdiğim tarihe kadar Erdoğan'ın aldığı aylığın her ay en az 2 katını aldım. Ama benim çocuğumun evinde 1 milyar dolar para çıkmadı. Çocuklarım 6 gemi sahibi olmadı. Benim 1 değil, 2 değil, 5 değil, 10 değil havuzlu villalarım olmadı. Ama kazandığım her kuruş benim alın terimin karşılığıdır."

30 Mart'ta omuz omuza, kol kola, bölünmeden, ayrışmadan, kavga etmeden sandığa gideceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracağız. Söz mü? Ben de söz veriyorum. Halk için, bu ülkenin insanları için çalışacağım" dedi.

- 17 Aralık operasyonu

17 Aralık'ta, Şeb-i Arus günü Mevlana'nın hakka yürüdüğü gün Türkiye'nin değiştiğini, yeni bir tablonun ortaya çıktığına işaret eden Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti'nde hükümet koltuğuna oturanların devleti nasıl soydukları ortaya çıktı. Allah büyük ya, çıktı ortaya. O nedenle, o yurttaşlarıma sesleniyorum; sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun. Halktan yana, dürüstlükten yana oy kullanın. En büyük arzum bu, en büyük hedefim bu. Bu ülkede işsizlik olmasın, bu ülkede barış olsun. Bu ülkede herkesin geliri olsun, her aile mutlu olsun, en büyük hedefim bu. Bu hedefi gerçekleştirmek için yola çıktım. Kul hakkı yiyenden hesabını soracağım, ama bunun için bana izin vermeniz lazım. Bana yetki vermeniz lazım. Umuyorum Türkiye'nin kaderini değiştireceğiz. Karaman'ın da kaderi değişecek. Tornacı Mehmet amcanın bir kızı var, adı Merih. Size başkanlık yapmak istiyor. Harcadığı her kuruşun hesabını Karamanlı'ya vermek istiyor. Ben ona her türlü desteği veriyorum. Sizlerden de destek bekliyorum. O sizin çocuğunuz. Sizin evladınız. Onu size emanet ediyorum. Ben '47 kadın belediye başkan adayımız var' diyordum. Kadın kolları genel başkanımız uyardı. 53 kadın belediye başkan adayımız var. Bizim tarihimizde en yüksek rakam. İnşallah bundan sonra daha fazla olacak. Eğer siz Karaman'da huzur olsun, Karaman bölgenin incisi olsun, Karaman bir turizm kenti olsun istiyorsanız adres belli, yer belli, kişi belli. Tornacı Mehmet amcanın kızı Merih başkan. Kadınlar size sesleniyorum; onu seçmek erkeklerden çok sizin göreviniz, siz destek vereceksiniz. Ayrılık, gayrılık yok. O, Karaman'a layıktır."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partisinin Karaman Belediye Başkan adayı Merih Ünver ile halka çiçek dağıttı.

Miting sonrası Kılıçdaroğlu, Mevlana'nın annesi Mümine Hatun'un kabrinin bulunduğu Aktekke Camisi'ni ziyaret etti.

CHP lideri daha sonra partisinin Antalya mitingine katılmak üzere kentten ayrıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Karamanlı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title