Haberler

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan Açıklaması

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, şiddetten, savaştan, ekonomik krizden en çok etkilenenin kadınlar olduğunu söyledi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, şiddetten, savaştan, ekonomik krizden en çok etkilenenin kadınlar olduğunu söyledi.

"CHP Kadın Kolları 2. Marmara Bölge Toplantısı" için Çanakkale'ye gelen Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz ile bir araya gelen Dokzucan, burada yaptığı açıklamada, "Dış politikayla bağlantılı olarak sınır bölgesinde bir çalışma yaptık. Kuzey Irak'a gittik, Türkmen kampına, Ezidilerin kampına gittik. Oradaki kadınların durumunu gördük. Onların durumu bizim toplumumuzda çok daha farklı şekilde kendimize yansıyor. Şiddetten, savaştan, ekonomik krizden en çok etkilenen kadınlar. Dolayısıyla 2015'in kadınlar arasında tam bir tercih seçimi olacağını, kadınların özgürlükten, adaletten ya da vicdandan yana mı bir tercih yapacakları, yoksa başka bir yöne mi gideceklerini göreceğiz. CHP kadın kolları olarak geleceğe duyduğumuz inançla çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Türkiye genelinde şu ana kadar 81 il 600'ü aşkın ilçede çalışma yaptıklarını söyleyen Dokuzcan, "Kadınların meselelerini yerelde tespit etmek ve kadınların düşüncelerini alarak çözüm yolu üretmek istiyoruz. Dolayısıyla Çanakkale ve Marmara bölgesi de farklı kadın profilleri açısından önemli. Her açıdan çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Kadın olmak Türkiye'de gittikçe zorlaşıyor. 2014 yılında 270 kadın cinayete kurban gitti. Bu çok önemli bir rakam. Rakamların ruhu olur mu bilmiyorum ama, 270 kadının özellikle sevdikleri ve yakınları tarafından öldürülmesi, aslında Türkiye'de kadının nereye geldiğinin en büyük göstergesi" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hilal Dokuzcan Çanakkale Türkiye Marmara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title