Haberler

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Açıklaması

Ergenekon davası kapsamında 6 Mart 2009 tarihinde tutuklanarak 4 yıl 277 gün cezaevinde kalan ve 9 Aralık 2013 tarihinde çıkarıldığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tahliye edilen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, kendisini hiç bir zaman yalnız hissetmediğini söyledi.

Ergenekon davası kapsamında 6 Mart 2009 tarihinde tutuklanarak 4 yıl 277 gün cezaevinde kalan ve 9 Aralık 2013 tarihinde çıkarıldığı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edilen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, kendisini hiç bir zaman yalnız hissetmediğini söyledi.

Balbay, partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Balbay, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının ömrünün dolduğunu öne sürdü. Balbay, "17 Aralık'tan sonra nelerin yaşandığını çok iyi biliyorsunuz. Osmanlı'da Lale devri vardı, bunlarda 'sülale devri' var. Nasıl ki Osmanlı'nın Lale devri uzun sürmediyse bu 'sülale devri' de bitecek" dedi.

Mustafa Balbay ve beraberindekiler, Çerkezköy İlçe Teşkilatı'ndaki sohbetin ardından ilçeye bağlı Kızılpınar'a geçerek seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı. Burada seçim otobüsünün üzerinde partililere seslenen Balbay, "Demir parmaklıkların ardında kendimi hiçbir zaman yalnız hissetmedim. Sizlerle gönül gönüle olduğumu biliyordum. Duruşma salonlarında sizlerle uzaktan selamlaştık. Şimdi gönül gönüleyiz. Belli bir hasret gözyaşımız oldu ama bundan sonraki gözyaşlarımız zafer gözyaşı olacak" dedi.

Balbay, Tuncay Özkan ve Engin Alan'ın da serbest bırakılmasını istediğini belirtti. Balbay, şunları söyledi: "Sizlerin katında kabul görmemiş davalar nedeniyle hapiste yatan tüm yurtseverler serbest bırakıldığı gün kendimi özgür hissedeceğim. Bizler, Tuncay Özkan'ın da Engin Alan'ın da bu caddelerde özgürce yürümesini istiyoruz".

Türkiye'nin önünde 3 önemli seçim olduğuna dikkat çeken Balbay, "30 Mart'ta yerel seçimler var. Akabinde Haziran ayında Cumhurbaşkanlığı seçimleri devamında da önümüzdeki yıl Haziran ayında genel seçimler var. Biz önce yerel seçimlerde iktidar olacağız. Akabinde Kılıçdaroğlu'nu Başbakan, CHP'yi de iktidar yapacağız. Artık CHP için ana hedef iktidardır, bunun dışındaki her yer bize dardır" dedi.

"KENDİME HEP 'HAPİSTEN NE ZAMAN DEĞİL NASIL ÇIKACAĞIN ÖNEMLİDİR' DEDİM"

Balbay, konuşmasında, "Kendime şunu söyledim. Bu demir parmaklıkların ardından ne zaman çıkacağın değil, nasıl çıkacağın önemlidir. Dimdik çıkmalısın dedim ve bugün dimdik bir şekilde karşınızdayım" ifadelerini kaydetti.

Mustafa Balbay, beraberindeki milletvekilleri ve protokol üyeleri ile birlikte seçim irtibat bürosunun açılışını yaparak Çorlu'ya hareket etti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Balbay İzmir Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title