Haberler

CHP İzmir'i Salladı!

Ak Parti hükümetine ABD ile ilişkiler üzerinden yüklenen CHP lideri, 'Recep Tayyip Erdoğan kullanılıyor' dedi.

Ülkede sanki OHAL ilan edildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, 'Bunlarda bereket olsa, özgürlük olur' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD tarafından kullanıldığını belirterek, "Ondan sonra da horozlanıyorsun" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin İzmir Gündoğdu Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, mitinge katılanların halini hatırını sorduktan sonra, "Bir şey söyleyeceğim ama Recep Bey kızacak. Kızsın mı? Allah'ına kurban İzmir" dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir'in, insanların özgürce sokağa çıkıp, özgürce nefes aldığı bir kent olduğunu

belirterek, "İzmir bu nedenle AKP tarafından hazmedilemiyor. 'Nasıl olur da İzmir'i baskı altına alırız, nasıl olur da İzmir'in İzmirlinin sesini çıkarmayız' diye çalışıyorlar" dedi. Özgürlüğü yaşamak, özgürlüğü teneffüs etmek istediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

SANKİ OHAL VAR

Bu güzel ülkede sanki askeri yönetim varmış gibi bütün ülkeyi OHAL'e dönüştürdüler. Sanki olağanüstü hal varmış gibi sabahın köründe polis, evlerinizi basıyor. Sabahın köründe ifadeleriniz alınıyor. Mustafa Balbay ne yaptı? Yazı yazdı. Yazı yazmanın suç olduğu bir ülkedeyiz. Basılmamış kitabın toplatıldığı ülkedeyiz.

KULLANILAN BAŞBAKAN

Bugün bir de dış politika uzmanı kesilmiş. 'Vay efendim dış politikada şunu yaptık, bunu yaptık...' Ne yaptın dış politikada sen? 'Rasmussen'e oy vermeyeceğim' dedin, tıpış tıpış gittin, oy verdin. Ondan sonra da horozlanıyorsun. Onun adamı ABD'de ne dedi Allah aşkına? 'Bu adamı süpürmeyin, kullanın' dedi. Kullanılan bir Başbakan var şu anda. Recep Tayyip Erdoğan kullanılıyor.

BEREKETSİZ İKTİDAR

Bir meyve vermez bunların ağacı, çünkü bunlar bereketsiz bir iktidar, bunlarda bereket yok. Bereket olsa işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk olur mu, yurt dışından ithal kurbanlık koyun gelir mi? Bereket olsa, özgürlük olur. Bereketin olduğu yerde özgürlük, kardeşlik vardır, şiddet değil dostluk vardır, demokrasi vardır.

KEMAL'İN DERDİ

Ekonomik özgürlük olsun ki siyasal özgürlük olsun. Bize 'kaynak nerede' diye soruyorlar, hiç merak etmeyin bizim kaynağımız var. Ak Parti Genel Merkezi'ne giden hortumları keseceğim, hiç merak etmeyin siz. Bir pankart daha var. 'Recep'in derdi İstanbul boğazı, Kemal'in derdi halkın boğazı'. Açıkladıkları projelerin tamamı ihale üzerine kurulu. 'Kime, nasıl, hangi ihaleyi kuracağız?' Bizim projelerimiz insan üzerine, insanın mutluluğu üzerine kurulu. Açlık olmasın, çocuklar yatağa aç girmesin, bunun üzerine kurulu.

SİGORTASI ATTI

Aile sigortası, Tayyip'in sigortasını attırdı. 'Şifresini çözdüm' dedim, o itiraflara başladı. İtiraflar dönemi başladı. Bakanlarının yolsuzluk yaptığını itiraf etti. Cumhuriyet tarihinde ilktir bu. Önemli bir itiraftır. Kendi sesinden, nefesinden, 'Biz yolsuzlukların adresiyiz, ben de onları liste dışı bıraktım' dedi. Şifreyi çözdük, bundan sonra daha çok itiraf yaptıracağım ona.

PANKARTLARI OKUDU

(Yediğin hurmalar 13 Haziran'da seni fena tırmalar) diyorsun. Güzel pankartlar var. 'Bir atın, iki dakikada üzerinden attığı adamı, bu millet 9 yıldır taşıyor...' Atacağız, beraber atacağız. 'Tayyip yaz, AKP'ye gönder, susuz köye çamaşır makinesi gelsin', 'AKP'nin son kullanma tarihi 12 Haziran 2011', 'Gelecek kuşaklar için gereksiz ampulleri söndürelim...' Söndüreceğiz zaten" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title