Haberler

CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması

"Pandora'nın kutusu açılmıştır.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, dört eski Bakan ile ilgili Yüce Divan oylamasına ilişkin, "Pandora'nın kutusu açılmıştır. Pandora'nın kutusu açıldıktan sonra bu yolsuzlukları tekrar bir çuvala doldurup ağzını kapatmak mümkün değildir" dedi.

Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Konuşmasında TBMM Genel Kurulu'nda dört eski Bakan ile ilgili Yüce Divan oylamasına değinen Gök, oylamanın tarihi bir gün olduğunu ve üzerinde durulması gereken pek çok ayrıntıyı barındırdığını belirtti.

TBMM'nin siyasetin ve siyasetçinin itibarının kurtarılması yönünde kötü bir sınav verdiğini ifade eden Gök, "AKP'nin tehdit ve siyasi rüşvetle milletvekillerini baskı altına alarak oylamayı nasıl yönlendirdiğine tanık olduk" dedi.

Meclis Soruşturma Komisyonu'nun karar için toplandığı, ancak son anda ertelenen 22 Aralık'taki toplantısının üzerinde önemle durulması gerektiğini savunan Gök, bu toplantıda AK Partili üyelerin neler yaşadığının merak konusu olduğunu söyledi.

Gök, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hepimiz 22 Aralık'taki toplantıdan bir karar çıkmasını bekliyorduk, erteleneceğine dair hiçbir işaret yoktu. Ne olmuştur 22 Aralık'ta? O gün o karar niçin alınamamıştır? O kararın alınamama gerekçesi nedir? Hangi ilişkiler öne çıkmıştır? Hangi ilişkiler tartışılmıştır ve hangi tehditler devreye girmiştir 22 Aralık'ta? O komisyon toplantısının yaşandığı saatlerdeki telefon trafiğinde ne olmuştur? Öğreniyoruz ki o gün tehditler savrulmuştur. 'Eğer Yüce Divan'a biz gidersek ortaya başka ilişkiler de dökülür' tehditleri bizzat Cumhurbaşkanına kadar ulaşmıştır. O gün komisyonun AKP'li üyelerinin eğilimi nasıl değiştirilmiştir? Kim bunda etkili olmuştur? Hangi bakanlar 'Biz Yüce Divan'a gidersek başka ilişkiler ortaya çıkar ve bu işin sonu yukarılara kadar gider' tehditlerinde bulunmuşlar ve komisyon üyelerine bu telkinler nasıl yapılmıştır? Aranması gereken cevap budur. 22 Aralık karanlık bir gündür, karanlık ilişkiler ortaya dökülmüştür"

Sürecin şaibeli olduğunu ileri süren Gök, karanlık ilişkilerin mutlaka ortaya çıkacağını söyledi. Gök, "Pandora'nın kutusu açılmıştır. Pandora'nın kutusu açıldıktan sonra bu yolsuzlukları tekrar bir çuvala doldurup ağzını kapatmak mümkün değildir" dedi.

-"50 milletvekiline ne yapacaksınız?"

Karanlık ilişkilerin AK Parti içinde de rahatsızlık yarattığını ileri süren Gök, vicdanlarının sesini dinleyen 50'ye yakın AK Partili milletvekilinin varlığının başka soruları da gündeme getirdiğini savundu.

17 ve 25 Aralık operasyonu başladığında, o dönem Başbakanlık görevinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "darbe girişimi" söylemini ortaya koyduğunu ifade eden Gök, şöyle devam etti:

"Eski Başbakan'ın bütün söylemlerine karşın AKP içerisinde fire veren 50 milletvekili darbecilere yardım ve yataklık etmişler midir? 17 ve 25 Aralık, cumhurbaşkanının söylemlerine göre, bir darbe ise AKP içinde darbecilere yardım ve yataklık edenler kimlerdir? AKP yönetimi ne yapacaktır bu konuda? Eğer siz 17 ve 25 Aralık'a darbe derseniz, kendi içinizden 50 milletvekili de fire verirseniz bu soru sorulur, ne yapacağınız da takip edilir."

-" Mehmet Ali Şahin'e günaydın diyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in dört eski Bakan ile ilgili Yüce Divan oylaması sonrasında yaptığı açıklamalara da değinen Gök, "Genel Başkanvekili sıfatıyla konuştuğunu söylüyor, 'asgari ücretin 1000 lira olduğu yerde 700 bin liralık saat alamazsın' diyor. 'Arkadaşlarımız durumlarını sorgulamalılar, etik davranmamışlar' diyor. Ne zaman diyor? Oylamadan sonra diyor. Biz Mehmet Ali Şahin'e ne diyoruz? Günaydın, diyoruz" şeklinde konuştu.

Davos'ta gerçekleştirilen toplantıların bu yılki temasının "yolsuzluklarla mücadele" olduğunu ifade eden Gök, "Allah hiçbir başbakanı Davutoğlu'nun yerine koymasın. Siz oraya gidiyorsunuz, ardınızda bir yolsuzluk oylaması var. Mahçup, mahçup ortada dolaşıyor. Nasıl mahçup olmasın? Belki Davutoğlu istiyordu Bakanların Yüce Divan'a gitmesini ama elbette o Başbakan değil ki. Ortada bir Cumhurbaşkanı var, cumhurbaşbakanı var. Onun dediği geçerli" dedi.

AK Parti'nin de bu yaşananları ve vicdani yükü taşıyamayacağını iddia eden Gök, "AKP artık rüşvetin, yolsuzluğun ve her türlü kirli ilişkinin oylamalarla, parlamenter çoğunluğuyla aklanmasına dönük bir parti hüviyetine girmiştir" ifadesini kullandı.

-"Karar Türk adalet tarihinin yüzkarası kararlarından biridir"

Konuşmasında Gezi olayları sırasında Eskişehir'de öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasının kararına da değinen Gök, "Karar yüreğimize bir hançer gibi saplandı. Bu kararı veren hakim, kararının arkasında ise Türk adaleti açısından skandal bir karara imza atmıştır. Karar Türk adalet tarihinin yüzkarası kararlarından biridir" değerlendirmesinde bulundu.

Gök, Uludere olayına ilişkin ailelerin Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları kişisel başvuru sonrasında Adalet Bakanlığı'nın Yüksek Mahkeme'ye gönderdiği yazıyı da eleştirerek, yazıda "ölümlerin kaçınılmaz bir hata, o koşullarda makul" olarak tanımlanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Açıklamalarının ardından bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyareti sırasında buradaki Türk okullarının kapatılmasını istediği ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni okullar açacağını söylediğini ifade ederek, değerlendirmesini sorması üzerine, "Ortada bir suç varsa gereğini hepimiz yaparız. Ama bir cumhurbaşkanının oradaki okulları şikayet etmesini anlamak mümkün değildir. Bu cumhurbaşkanının işi değildir. Cumhurbaşkanı her zaman olduğu gibi bu konuda da görevini aşmıştır. Ortada kesinleşmiş bir mahkeme kararı da yoktur" karşılığını verdi.

Gök, eski Bakanlardan Nihat Ergün'ün bir yakınının sahte diploma ile görev yapması ve üst düzey yöneticiliğe kadar yükselmesine ilişkin soruyu da yanıtladı. Gençler işsizlikle mücadele ederken AK Parti'ye yakın kişilerin akıl almaz şekilde yükseldiğini savunan Gök, "Bu bir CHP'linin yakını olsaydı Türkiye'de kızılca kıyamet kopardı" ifadesini de kullandı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Ali Şahin Levent Gök Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title