Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Karaman'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, herkesin elini vicdanına koyarak oy kullanmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, herkesin elini vicdanına koyarak oy kullanmasını istedi.

Aktekke Kent Meydanında düzenlenen mitingde halka hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman'ın tarihte önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Bugün aynı dili konuşuyorsak, Türkçeyi konuşuyorsak, Türkçeyi yaşatıyorsak Karamanlı Mehmet'in sayesindedir. O dergahta da 'Türkçe konuşacaksınız, sokakta da Türkçe konuşacaksınız, Türkçeyi unutmayacaksınız' dedi. Unutmayacağız, Türkçeyi sonuna kadar yaşatacağız. Elbetteki sadece Karamanlı Mehmet Bey değil, Piri Reis de buralı. Burası aynı zamanda bir turizm kenti olmalı. Orta Anadolu'ya uğrayan herkesin Karaman'a gelmesi lazım, bakması lazım, görmesi lazım. Tarihini ve kültürünü bilmesi lazım. Bugüne kadar bu yeteri kadar yapılmadı. Bundan sonra inşallah yapılacak. Çünkü Karaman'a bir kadın ile değecek. Sadece bu mu? Yunus Emre'de buralı. Benim umudum da sizlersiniz" dedi.

Konuşmasında kadınlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Eskiden kadının başörtüsü üzerinden siyaset yapılırdı. Şimdi söylüyorum, ister başı açık olsun ister başı kapalı olsun. Bütün kadınların benim başımın üstünde yeri var. Benim arzum şu her evde mutluluk olsun. Her evde huzur olsun. Her evde barış olsun. Her evde tencere kaynasın benim isteğim o. Her eve helal lokma gelsin hiçbir çocuk yatağa aç girmesin en büyük arzum en büyük mücadelem bunun için. Siyasetçi zenginleşirse halk fakirleşir. Siyasetçinin cebi para görürse vatandaşın cebi para görmez" ifadelerini kullandı.

"MAZOTU 1,5 LİRA YAPACAĞIM"

Son yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun maddi boyutunun 85 milyon avro olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Eski parayla 247 katrilyon lira bununla ömür boyu çiftçilere arzu ederseniz bedava mazot verebilirsiniz. Bana kaynağı nereden bulacaksınız diyorlar, hortumcuların hortumunu keseceğim, bu ülkenin insanına vereceğim. Yine söyledim aile sigortasını getireceğim. Geliri olmayan veya geliri aylık asgari ücretin altında olan her ailenin sigortası olacak. Aile sigortası da para kadının banka hesabına yatacak kadın gidecek parasını her ay çekecek çoluk çocuğunun rızkını sağlayacak. Hiçbir aileyi namerde muhtaç etmeyeceğiz, sözünü veriyorum. Yine dediler ki parayı nereden bulacaksın? Türkiye zengin bir ülkedir. Türkiye büyük bir ülkedir. Türkiye bölgesinin lideri olan bir ülkedir. Türkiye de para çok. Ama Türkiye'de kirli siyasetçi var. Siyasetçi kendisi için çalışıyor. Ailesi için çalışıyor. Çocukları için çalışıyor. Halk için çalışmıyor. Halka gelince din iman edebiyatı köşeyi dönünce hanı hamamı ona vatandaşa laf. Biz ne diyoruz, önce halk zenginleşecek diyoruz. Halkın cebi para görecek diyoruz. Çiftçi kazanacak ki esnaf kazansın" dedi.

"ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUP ÖYLE OY KULLANIN"

17 Aralık operasyonuna değinen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren saygı değer yurttaşlarıma sesleniyorum. Ayın 30'unda sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız. Elinizi vicdanınıza koyun ve oyu öyle kullanın. Şimdi ben Karamanlının vicdanına sesleniyorum, bu ülkenin dürüst namuslu yurttaşlarına sesleniyorum. Eğer kul hakkı yemek haramsa kul hakkı yemek en büyük günahsa Karamanlı kardeşim harama ortak olma, helale ortak ol" diye konuştu.

Konuşmasında Karaman Belediye Başkan Adayı Melih Ünver için de destek isteyen Kılıçdaroğlu, Karamanlılara hizmet etmek isteyen belediye başkan adayına her türlü desteği verdiğini söyledi. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Karamanlı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title