Haberler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cemaatine doğruları söylemek zorunda olan, cemaatine kul hakkı yemenin ne kadar günah olduğunu söyleyen, barışı anlatan imam hatip öğrencilerine bir siyasal konuşma yapamazsın” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cemaatine doğruları söylemek zorunda olan, cemaatine kul hakkı yemenin ne kadar günah olduğunu söyleyen, barışı anlatan imam hatip öğrencilerine bir siyasal konuşma yapamazsın" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Amasya'da Hamit Kaplan Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuştu. AK Parti iktidarı döneminde kadına yönelik şiddetin yüzde bin 400 arttığını öne süren Kılıçdaroğlu, "Eğer bir toplumsal huzursuzluk varsa toplumda barış yoksa o aileye de yansır. Evde kadın akşam tenceresinde yemek pişiremiyorsa, kocası iş bulamıyorsa o evde huzur olmaz. Penceresi kırık eşi askerde kırk günlük Ayaz bebek zatürreden ölüyorsa, bunun bir sorumlusu vardır bu ülkede. Bir gazimiz açlıktan ölüyorsa, bunun bir sorumlusu vardır bu ülkede. Kübra bebek Samsun'da açlıktan ölüyorsa, bunun bir sorumlusu vardır bu ülkede. Herkesin bu gerçeği görmesi lazım. Yeniden birleşme, beraber olma günüdür. Kimseye kızmaya hakkımız yok. Siyasetçi vatandaşı dinleyecek. Çiftçiye 'al ananı da git' diyen bir siyasete bu toprakların izin vermemesi lazım" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen İmam Hatip Liselerinin 100. kuruluş yılı programına değinen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün başbakan dün imam hatipler toplantısında söylemiş. İmam hatiplerden mezun olanlar bu değerli kardeşlerimiz müftülük, imamlık yaparlar, bizim kutsal mekanlarımız camilerde cemaati aydınlatırlar. Cemaatte her görüşten insan vardır ama bir başbakan oraya imamları, imam hatip öğrencilerini, müftüleri toplayıp CHP Genel Başkanı'nı yuhalatıyorsa bu doğru değildir, ahlaklı değildir. Seçim meydanlarında yaparsın, eyvallah. Ama cemaatine doğruları söylemek zorunda olan, cemaatine kul hakkı yemenin ne kadar günah olduğunu söyleyen, barışı anlatan imam hatip öğrencilerine bir siyasal konuşma yapamazsın."

"O ADAMI ARANIZA NİYE ALDINIZ"

Gazetelerde bazı sivil toplum kuruluşlarının yayınlattığı bir bildiriye değinen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Türkiye hepimizindir. Sanırım böyle bir ifade. Bir gazetenin arka sayfasındaki ilanını bedeli 80 bin TL. Sen çok sayıda gazeteye ilan veriyorsun. Kim veriyor ilanı. Sivil Dayanışma Platformu. İçlerinden biri de Hak-İş var. Hak-İş Başkanı'na söyledim, 'sen işçilerin alın terinden aidat alıyorsun. Sen kalkıp da nasıl o ilanı veriyorsun. Sen yolsuzluktan şikayet etmiyorsun, şimdi kalkıp bildiri yayınlıyorsun.' 'Türkiye hepimiz' diye. Buradan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na sesleniyorum. O adamı aranıza niye aldınız? İşçinin parasını, alın terini Recep Tayyip Erdoğan'ı övmek için gazetelere tam sayfa ilan için finanse eden bir adamın hangi yolsuzluktan şikayet etmeye hakkı var."

CHP il binasının açılışını da yapan Kılıçdaroğlu, partisinin Amasya Belediye Başkan Adayı İlyas Ayık ile ilçe ve belde adaylarına destek istedi. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Hamit Kaplan Ak Parti Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title