Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Canalioğlu Açıklaması

Canalioğlu, Trabzon Adliyesine gelerek, İl Seçim Kurulu Başkanı Adil Sevinç'ten milletvekili mazbatasını aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, "Kurultay söylemleri partiye zarar verme noktasında bu partiye hizmet vermiş insanların söylevi olmamalıdır" dedi.

12 Haziran genel seçimlerinde Trabzon'dan milletvekili seçilen Canalioğlu, Trabzon Adliyesine gelerek, İl Seçim Kurulu Başkanı Adil Sevinç'ten milletvekili mazbatasını aldı.

Canalioğlu, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM'de Türkiye ve Trabzon için çalışacağını belirterek, AK Parti milletvekilleri tarafından verilen vaatlerin yerine getirilip getirilmediğinin sıkı takipçisi olacaklarını vurguladı.

Canalioğlu, bir gazetecinin "CHP'nin seçimde oylarının beklenenin altında çıkmasını nasıl değerlendirdiğini" sorması üzerine, "Oy oranımız Türkiye genelinde 3. 5 milyon artmış. Trabzon genelinde ise 32 bin fazla oy alarak oyumuzu yüzde 5. 5 oranında artırdık. CHP tarihinde ilk kez bu kadar birlik beraberlik içinde yoğun çalışma oldu. Sonuçta çıkan tablo, vatandaşımızın tercihidir, ona da saygı duyuyoruz" diye konuştu.

"Seçim sonrası Deniz Baykal ve Önder Sav'ın başını çektiği muhalefet hareketi çıktı, genel başkan yardımcısı olarak bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki soru üzerine de Canalioğlu, "CHP artık kurultaylar partisi olmaktan çıkmalıdır. Sayın Baykal'ın genel başkanlığı döneminde de 15 kurultay olmuştu,

'bu kurultaylar bizi yoruyor' cümlesini de kullanmıştır. Bu süreçte CHP, Türkiye genelinde kabul görmüş, halka inmiş, gidilmedik yerlere gidilmiş, 81 ilde mitingler yapılmış, Güneydoğu'ya, Doğu Anadolu'ya gidilmiş, hatta ilçelerde mitingler yapılmış, çok müthiş bir çalışma temposu ortaya konmuştur" dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu Türk insanının kabul ettiğinini savunan Canalioğlu, şöyle devam etti:

"Hem mütevaziliğiyle, dürüstlüğüyle, çalışkanlığıyla hem de verdiği sözün arkasında olmasıyla kabul etmiştir. Bu süreçten sonra da önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimlere genel merkez olarak hemen başladık, ardından da genel seçimler için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnanıyorum ki bundan sonra yapılacak yerel seçimde çok sayıda belediye başkanlığı kazanacağız ve ardından da genel seçimde iktidar olacağız. Çünkü halk, yeni anlayışları olan CHP'yi kabullenmiştir. O nedenle kurultay söylemleri, partiye zarar verme noktasında bu partiye hizmet vermiş insanların söylevi olmamalıdır. Artık herkes kendi durumunu görecek, ona göre davranacak. Kurultay olursa elbette ki biz Sayın Genel Başkanımızın başkanlığında kurultaydan da kaçmayız. Şu anda bir kurultaya acil ihtiyaç yoktur çünkü Sayın Genel Başkan ve ekibi başarılı olmuştur. Çok büyük gayret sarf edilmiştir.

Sonuca baktığımızda da Türkiye genelinde oylarımız artmıştır ve milletvekili sayımız da Mecliste artmıştır. O nedenle bu süreçten sonra birlik ve beraberlik içerisinde önümüzdeki süreci en iyi değerlendirme noktasında çalışmalarımıza başladık. Kurultay olsun diyenlere karşı Doğu Karadeniz'de ve ülkemizde çok büyük bir tepki doğdu. Çünkü başarı ortada, bunu engellemek isteyenlere karşı tepki var. Beni arıyorlar, Kılıçdaroğlu'nun yanında olduklarını söylüyorlar. Bütün Doğu Karadeniz il başkanları Kılıçdaroğlu'nun arkasında olduğunu ifade ediyor. Bu süreçten sonra önümüze bakacağız. Eksiklerimizi, fazlalıklarımızı değerlendireceğiz. "

Kurultay için yeterli imza toplanamayacağının görüldüğünü vurgulayan Canalioğlu, "Toplansa da biz delegenin düşüncesine saygılıyız, çıkar kurultayımızı yaparız ama şu anda böyle bir kurultaya ihtiyaç görülmemektedir" diye konuştu.

-"KOLTUKLAR KİMSEYE MÜLK DEĞİLDİR"-

Canalioğlu, "Kılıçdaroğlu'nun yalnızlaştırılmaya çalışılmasını neye bağlıyorsunuz" biçimindeki soru üzerine ise şunları kaydetti:

"Çok faktörlü bir şey. Ben varsam varım, yoksam yokum anlayışına karşıyız. CHP, 88 yıldır var olmuştur, koltuklar kimseye mülk değildir, gelir geçer. Önemli olan aradaki hizmetleri en doğru yapmaktır. Şu anda anlaşmış, birbirini tanıyan, önünü gören bir yönetim var. Bu yönetimle beraber yerel seçimlere gireceğiz. O nedenle de hiçbir sıkıntımız yoktur. CHP, her zaman bu ülkenin çimentosu olmuştur, bu süreçte de Mecliste etkin muhalefet görevini yapacaktır. Ülke yararına, birlik beraberlik yararına ne gerekiyorsa o noktada desteklerimizi ve eleştirilerimizi de Meclis'te yapacağız. "

Genel Başkan Yardımcısı Canalioğlu, açıklamasının ardından parti yöneticileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

- TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title