Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

"Ayrımcılık son bulacaksa, insanlar arasında siyasi görüş, mezhep, etnik kimlik ayrılığı son bulacaksa önce eğitimden başlamak gerekiyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ayrımcılığın, insanlar arasında siyasi görüş, mezhep ve etnik kimlik  ayrılığının son bulması için eğitimden başlamak gerektiğini belirtti.

CHP Malatya Kadın Kolları Başkanlığı, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin yıl dönümü dolayısıyla öğretmen evinde program düzenledi.

Ağbaba, surad yaptığı konuşmada, son dönemde atanan okul müdürlerinin hükümete yakınlıklarının dikkate alındığını savunarak, "Ayrımcılık son bulacaksa, insanlar arasında siyasi görüş, mezhep, etnik kimlik ayrılığı son bulacaksa önce eğitimden başlamak gerekiyor. Sen bir tek okul müdürünü bırakmayacaksın, bir tek okul müdür yardımcısını bırakmayacaksın, bir tek memuru senin gibi düşünmediği için işe almayacaksın, 'ayrım yapmıyorum' diyeceksin" diye konuştu.

Ağbaba, laik ve demokratik cumhuriyetin herkesin kazanımı olduğunu, herkesin buna sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin çevresine bakıldığında laik, demokratik cumhuriyetin ne anlama geldiğinin anlaşıldığını ifade eden Ağbaba, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz hafta Kerkük'e gittim. Sırf Türkmen diye 10, 11, 12 yaşında kız çocuklarının ailelerinden çalınarak, alınarak köle pazarlarında satıldığına şahit oldum. Erkeklerin huzurunda Telafer'de Türkmen kadınlarına tecavüz edilip katledildiğini yaşadım, gördüm, rapor yazdım. Yine Kobani'de sadece etnik kimliğinden dolayı kadınların öldürüldüğünü gördük, yaşıyoruz."

Mustafa Kemal Atatürk'ün değerlerinden laik, demokratik, cumhuriyet kazanımlarından vazgeçmeyeceklerini aktaran Ağbaba, şöyle devam etti:

"Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün değerlerinden, laik, demokratik cumhuriyetin kazanımlarından vazgeçmeyeceğiz. O sadece bizim için gerekli değil, sadece burada bulunan insanlar için de gerekli değil, laik demokratik cumhuriyet AKP'ye oy veren kadınlar için de gereklidir. Başka siyasi partilere oy veren insanlar için de gerekli. Kadınlar için laiklik her siyasi görüşten kadınlar için, hava kadar, su kadar önemlidir. Siz eğer bugün burada rahat nefes alabiliyorsanız laik, demokratik cumhuriyetin sayesindedir. Siz hala her türlü baskıya rağmen Suriye'deki, Irakta'ki kadınlar gibi aşağılanmıyorsanız, evlerinizde baskıyla oturturulmuyorsanız herkes bilsin ki bu laiklik sayesindedir. Laik, demokratik cumhuriyet sayesindedir."

Programa, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve kadın kolları üyeleri katıldı. - Malatya

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Veli Ağbaba Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title