Haberler

CHP Gençlerden, Norveç'te Hayatını Kaybedenlere Anma

CHP Gençlik Kolları, Norveç'te bir kampta katledilen İşçi Partili gençleri, İstanbul'da bulunan Norveç Başkonsolosluğu önünde andı.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, MYK üyeleri ve çok sayıda partilinin katıldığı anmada gençler konsolosluk binasının önüne karanfil bıraktı. Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız yaptığı basın açıklamasında, 92 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamın dünyayı ve kendilerini derinden sarstığını belirterek Norveçli yoldaşlarının acısını ve üzüntüsünü derinden paylaştığını belirtti. Yıldız, '11 Eylül saldırılarından sonra Avrupa'da yabancı ve İslam karşıtı ırkçı düşüncenin hızla ilerlemesinin en büyük nedeninin neo- libereral politikalar olarak değerlendiriyoruz.

Bu politikalar Avrupa kamuoyuna islamofobi yerleştirmenin sistemli çalışmalarını yürütmektedir. Terör eylemlerinin 'Müslüman Alemi'ne mal edilmeye çalışılmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Maraş'ta, Sivas'ta, Çorum'da, Başbağlar'da yaşananlar ne ise Norveç'te yaşananlarda aynıdır diyoruz. Faşizmin dili, dini, ırkı, olmadığını görüyoruz. Terörden canı yanan bir ülkenin gençleri olarak, dünyanın neresinde olursa olsun, terörün, şiddetin ve faşizmin her türlüsünü kınıyoruz" şeklinde konuştu. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Ögüt'ün de katıldığı yürüyüş, Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız'ın Norveç Başkonsolosluğu'nda açılan taziye defterini imzalamasıyla sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title