Haberler

CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Nejat Gencan, Add,çydd ve Edak'ı Ziyaret Etti

CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Nejat Gencan, seçim ziyaretleri kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin Edirne şubelerini ziyaret etti.

CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Nejat Gencan, seçim ziyaretleri kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin Edirne şubelerini ziyaret etti. Her iki derneğin de AKP iktidarı döneminde fiili ve psikolojik saldırılara uğradığın öne süren Gencan, "Bu iki güzide derneğimiz Atatürkçü düşüncenin ve çağdaş yaşamın teminatıdır" dedi.

CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Nejat Gencan sivil toplum kuruluşlarına yönelik sürdürdüğü ziyaretlere devam ediyor. Gencan son olarak, Atatürkçü Düşünce Derneği'ni ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ni ziyaret ederek her iki derneğin başkan ve üyeler ile buluştu. Her iki derneğin de Edirne'de etkin çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Gencan, Edirne'nin, sivil toplum kuruluşlarının fikirleri ve yönlendirmeleri ile daha da sağlıklı büyüyeceğini ifade etti.

Gencan, ilk olarak Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi'ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Ahmet Yörük ve yöneticiler ile görüştü. Atatürkçü Düşünce Derneklerini, Mustafa Kemal Atatürk'ün izindeki yılmaz bekçilerin buluşma yerleri olarak gördüğünü ifade eden Gencan, "Buralar var oldukça ya da buraları yaşatabildiğimiz sürece Atatürk devrimleri, Cumhuriyet kazanımları asla yok olmayacaktır. Bu anlamda ADD'yi Atatürkçü düşüncenin teminatı olarak görüyorum. Tüm yıldırma çabalarına rağmen Atatürkçü Düşünceyi yılmadan savunmanız bizim için onurdur, gururdur. Toplantılarınızda aldığınız kararları yakinen takip ediyorum. Bu manada da ADD'ye gerekilen desteğin verilmediğini düşünüyorum. CHP olarak iktidara, şahsım olarak da Belediye Başkanlığı görevine seçildiğimde bu güzide derneğimize her türlü yardımcı olacağız" dedi.

Gencan, ADD ziyareti sonrası Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Edirne Şubesi'ni ziyaret etti. Burada da Dernek Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz ve yöneticilerle bir araya gelen Gencan, ADD gibi ÇYDD'nin de AKP iktidarı döneminde fiili ve psikolojik saldırılara maruz kaldığını iddia etti. ÇYDD'nin kurucu başkanı merhum Türkan Saylan'ı saygıyla andığını ifade eden Gencan, "Sayın Saylan, ülkemizde pek çok konuda öncü başkanlarımızdan birisiydi. O'nun bizlere emaneti olan ÇYDD'yi desteklemek, projelerinde birlikte olmak, ortak akılla daha kapsamlı projeler oluşturmak görevimiz. Yerel yönetimlerin, belediyelerin, özellikle de sosyal demokrat belediyecilik anlayışının temel gerekleri arasında bu konuyu görüyorum. ÇYDD başta olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşları ile de bir araya getirerek oluşturacağımız çalışma gruplarıyla, ortak projelerin hazırlanması, Edirne halkıyla paylaşılması sürecini de devreye sokacağımı bugünden belirtmek isterim" diye konuştu.

Gencan son olarak Edirne Arama Kurtarma Derneği'ni (EDAK) ziyaret etti. EDAK'ın bugüne kadar yaptığı faaliyetleri takdirle karşıladığını kaydeden Gencan, "Tamamen gönüllülük esası üzerine kurulan ve bugüne kadar birçok afette gönüllü olarak muhtaç insanlarımıza yardım ve destekte bulunan EDAK ilimizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biridir. Birçok eksikliğe ve zorluğa rağmen profesyonellikten ödün vermeyerek başarılı birçok işe imza atan EDAK'a daha çok önem verilmesi düşüncesindeyim" dedi.

EDAK Başkanı Zafer Çimen'den derneğin faaliyetleri ve eksiklikleri hakkında bilgi alan Gencan, göreve seçildiği takdirde EDAK'ın yer sorununu da öncelikli olarak halledeceklerinin sözünü verdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Nejat Gencan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title