Haberler

CHP'den "Kanı Bozuk"a Suç Duyurusu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, "Kanı Bozuk' Sözüyle Tepki Çeken AKP Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş Hakkında Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'na Suç Duyurusunda Bulundu.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, "kanı bozuk' sözüyle tepki çeken AKP Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş hakkında Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kart yaptığı yazılı açıklamada, CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Saymanı Mustafa Özyürek'le birlikte, AKP Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş hakkında, halkın bir kesimini diğer kesimlere karşı kin ve intikam duygularıyla hedef gösterdiği, aşağıladığı ve bölücülük yaptığı, TCK'nın 216'ncı maddesine muhalefet ettiği, görev ve yetkisini kötüye kullandığı gerekçesiyle, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Aydoğmuş'un söylemlerinin, demokrasinin asgari değerleriyle bağdaşmadığını ifade eden Kart şöyle konuştu:

"Aslında AKP'nin dayatmacı anlayışını, dikta özlemini ve günümüz uygulamalarını yansıtmaktadır. Ahmet Aydoğmuş, düzeysiz ve çirkin bir üslupla halkın bir kesimini diğer kesimine karşı kışkırtmış, siyasi anlamda tasnifler yaparak bölücülük yapmıştır. Bu tür sorumsuz ve düzeysiz söylemlerin kürsü sorumsuzluğu ya da fikir ve düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi söz konusu olamaz. Hamaset yaparak kutsal değerlerimizi istismar eden, halk arasında ayırımcılık yapan her kim olursa olsun, yargı önünde bunun hesabını vermelidir. Milletvekilleri de, Türkiye Cumhuriyetinin sade yurttaşları gibi yargılanmalıdır. Bu anlamda hiç kimsenin imtiyaz veya dokunulmazlığı olamaz."

-"DOKUNULMAZLIKLARININ KALDIRILMASINI İSTEMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?"-

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz de TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e yönelttiği soru önergesinde, AKP'li Aydoğmuş ve Doğan'ın sözlerini gündeme getirdi. Ağyüz Meclis Başkanı'na şu soruları yöneltti:

"TBMM'de var olan muhalefet partili milletvekillerini ve toplumda doğal olarak var olan iktidara karşı çıkanları "Bize karşı çıkan kanı bozukları tahlil etmeli' ifadesini kullanan AKP Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş ile '40 yıl onlar fişledi şimdi biz fişliyoruz' diyen Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan'ın siyasi sorumluluklarını aşan, TBMM'nin ve toplumumuzun manevi şahsiyetine hakaret sayılacak bu sözler için, dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istemeyi ve TBMM Başkanı olarak suç duyurusunda bulunmayı düşünüyor musunuz? TBMM'nde görevlerine devam etmesi parlamenter demokrasi anlayışınız ile bağdaşıyor mu?" (ANKA)

EG/ÖMR

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title