Haberler

CHP'den Gümüşhane'de Meşaleli Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Gençlik Kolları, Cumhuriyetin ilanının 90.yılını "Cumhuriyete Bağlılık" teması ile düzenlediği meşaleli yürüyüş ile kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Gençlik Kolları, Cumhuriyetin ilanının 90.yılını "Cumhuriyete Bağlılık" teması ile düzenlediği meşaleli yürüyüş ile kutladı.

Zafer Meydanında toplanan yaklaşık 150 kişilik grup ilk olarak davul zurna eşliğinde halay ve horonlar oynadı. Ellerinde meşalelerle çeşitli marşlar söyleyerek, zaman zaman da slogan atarak Kıbrıs Çarşısı, Hasanbey, Cumhuriyet ve Atatürk Caddesini takip eden CPH'liler Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtında yürüyüşü sonlandırdı.

Burada saygı duruşunda bulunan grup adına açıklama yapan CHP Gümüşhane Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Korkmaz, Cumhuriyet ve çağdaş demokrasiyi gelecek kuşaklara daha geliştirerek teslim etmenin kendilerinin en büyük görevi olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin temellerini koruyacaklarına söz veren Korkmaz, "Cumhuriyetin kurulmasında Menemen olayında şehit olan şehit Asteğmen Kubilay, Çanakkale'de 250 kiloluk top mermisini kaldıran Seyit Ali Onbaşı, İzmir'de düşmana karşı ilk kurşun sıkan Hasan Tahsin ve bu vatan için korkmadan canını feda etmiş tüm şehitlerimiz uğruna kurdukları Cumhuriyetin temellerine sahip çıkacağımıza söz veriyoruz." dedi.

Etkinliğe CHP Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, Merkez İlçe Başkanı Rıdvan Eryılmaz, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Harmancı, partililer ve üniversite öğrencileri katıldı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Ahmet Korkmaz Kıbrıs Yerel Haberler

title