Haberler

CHP, Batman'daki Referandum Çalışmasını Kürtçe Yaparak Şaşırttı

Güncelleme:

CHP'li Gürsel Tekin, referandum çalışmaları için geldiği Batman'da esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Gürsel Tekin'in otobüsünden yapılan Kürtçe anonslar, CHP'nin bu konudaki hassasiyetini bilen vatandaşları şaşırttı.

CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Enis Berberoğlu, Mahmut Tanal ve bazı partililerle Batman'a gelen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, referandumda 'hayır' oyu verilmesi konusunda destek istedi.

"BATMAN'I SON DERECE KARARLI GÖRDÜM"

Tekin ilk ziyaretini CHP İl Başkanlığı'na yaptı. İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Tekin, Batman'ın referandum konusunda çok kararlı olduğunu belirterek, "Güneydoğu gezisindeyiz. Buraya gelmeden önce Batman'ı dolaşma fırsatı buldum. Batman'ı son derece kararlı gördüm, Diyarbakır ne kadar kararlıysa Batman da 'hayır'da o kadar kararlıdır. Diyarbakırlı, Batmanlı, Urfalı, Güneydoğu coğrafyası en az batı illerindeki kampanyaları kendi illerinde arzu ederlerdi. Avrupa'nın ötesinde kampanya tartışması yapacağınıza gelin, kendi coğrafyanızda yapın. Batman'da, Diyarbakır'da, Urfa'da yapın" dedi.

"BU MU YAPTIRIMINIZ?"

Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan krizi de değerlendiren Tekin, şöyle konuştu:

"Genel Başkanımız da bu durumu da protesto etti. 'Gereğini yapın' dedi. Onlar ne yaptı? Dostluk gruplarının gezilerini iptal etti. Yani milletvekillerinin turistik seyahetlerini yaptırım gösterdiler. Bu mu yaptırımınız? Anayasa tartışması, mecrasından çıktı. 18 maddeyle ilgili 'evet' diyen kardeşlerimiz neye 'evet' dediğini biliyor mu, ya da yöneticiler biliyor mu? Bunları müzakare edelim. Bu tartışmaların olanaklarını yaratmıyorlar. Yüzde 65 'hayır' var. Sadece Batman'da mı, gitsinler İstanbul'a, Kırıkkale'ye, Bursa'ya baksınlar. Millet çok bilinçli. Millet sandıkta öyle bir tokat atacak ki? Hepimiz rahat bir nefes alacağız."

KÜRTÇE ANONSLAR YAPILDI

CHP'nin ziyareti sırasında en dikkat çeken ayrıntı ise, parti otobüsünden sürekli olarak Kürtçe anonslar yapılması oldu. CHP'nin bu konudaki aşırı hassasiyetini bilen vatandaşlar, anonslar karşısında şaşkınlık yaşadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürsel Tekin Diyarbakır İstanbul Batman Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title