Haberler

CHP'den Başbakan'a Gözyaşı Tepkisi: "28 Şubat ve 27 Nisan E -Muhtırası ile Hesaplaş"

AKP Grubu'nda Gözyaşı Döken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, "AKP, 12 Eylül Acılarını İstismar Ederek Bu Anayasa Değişikliğini Meşrulaştıramaz.

AKP Grubu'nda gözyaşı döken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, "AKP 12 Eylül acılarını istismar ederek bu Anayasa değişikliğini meşrulaştıramaz. Bugün AKP 12 Eylül rejimiyle, onun uzantılarıyla sivrilen bir parti olmuştur. AKP varlığını 28 Şubat'a borçludur. İşte demokrasi sınavı, eğer AKP gerçekten demokrat olduğunu kanıtlamak istiyorsa; 28 Şubat ve 27 Nisan e-muhtırasıyla hesaplaşsın" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ile CHP Mersin Milletvekili İsa Gök TRT hakkında dün suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

-"AKP'Yİ "HAYIR' ENDİŞESİ SARDI"-

AKP'yi 12 Eylül acılarını istismar etmekle suçlayan Hamzaçebi, "AKP'yi korku sardı ve 12 Eylül'ü istismar etmektedir. TRT AKP'nin kanalı gibi kullanılmaya başlandı. AKP'yi referandumda "hayır' çıkacağı endişesi sarmıştır" diye konuştu.

-"AKP 12 EYLÜL REJİMİYLE SİVRİLEN PARTİ"-

"Bugün AKP 12 Eylül rejimiyle, onun uzantılarıyla sivrilen bir parti olmuştur" diyen Hamzaçebi, "Bugün darbe teşebbüslerini yargıya taşıyan AKP, darbeci kendisi olan 28 Şubat müdahalesi ile hesaplaşma yürekliliğini göstermemektedir. 27 Nisan e-muhtırası ile hesaplaşma yürekliliğini gösterememektedir. Sahte demokratlar 28 Şubatla hesaplaşma yürekliliğini göstermezler, çünkü AKP varlığını 28 Şubat'a borçludur. İşte demokrasi sınavı, eğer AKP gerçekten demokrat olduğunu kanıtlamak istiyorsa 28 Şubat ve 27 Nisan e-muhtırasıyla hesaplaşsın" diye seslendi.

-"GÜNAY İSMİ İLE DEĞİL, CHP KİMLİĞİYLE MAĞDUR OLDU"-

CHP'li Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Eylül acılarına örnek olarak Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı vermesine de tepki gösterdi. CHP'li Hamzaçebi, Kültür Bakanı'nın ismi nedeniyle değil, CHP kimliği nedeniyle mağdur olduğunu belirterek, "12 Eylül'ün mağduru olan doğrudan doğruya CHP'dir. 12 Eylül'den bir manevra alanı yaratmaya çalışmak halktan dönecektir, halka toslayacaktır" dedi.

-"HİTLER'İ ARATMIYOR"-

Referandum sürecinde TRT'nin tek yanlı yayınlar yaptığını ileri süren Hamzaçebi, "Halka referandumda "evet' demeye çağıran yayınlar yapmaktadır. Referandum korkusu TRT üzerinde baskı yaratmıştır. Hitler yöntemlerini aratmayacak tarzda yöntemler uygulanmaya başlanmıştır" dedi.

-"TİMSAH GÖZYAŞLARI"-

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök de, Başbakan'ın gözyaşlarına, "Duygu sömürüsü yapılıyor, timsah gözyaşları dökülüyor" dedi.

TRT hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Gök, YSK ve RTÜK'ü de göreve çağırdı. Yalan yayın yapıldığını ve halkın kandırıldığını iddia eden Gök, yasaların çiğnendiği ve borazanlık yapıldığını iddia etti. Medya üzerinden "evet" kampanyası yürütüldüğüne işaret eden Gök, "Evet oyu çıkarsa Devlet memurlarının maaşı artacak" şeklinde haberler yapıldığını savunarak, "Gün ola harman ola" dedi.(ANKA)

(MG/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title