Haberler

CHP'de Tüzük Değil, Örgütler Değişecek

CHP'nin Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Tüzük Kurultayı Çağrısına, Parti Yönetimi Tüzüğü Değil, Teşkilatları Değiştirerek Yanıt Verecek. CHP Yönetimi Önümüzdeki Günlerde Örgütün Referandum Karnesini Çıkaracak, Ardından Yerel Seçimlerdeki Performansı Karşılaştırılacak. Belli Kriterlerin Altında Olan Teşkilatlar Görevden Alınacak ve Yeni Yönetim Atanacak.

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın tüzük kurultayı çağrısına, parti yönetimi tüzüğü değil, teşkilatları değiştirerek yanıt verecek. CHP yönetimi önümüzdeki günlerde örgütün referandum karnesini çıkaracak, ardından yerel seçimlerdeki performansı karşılaştırılacak. Belli kriterlerin altında olan teşkilatlar görevden alınacak ve yeni yönetim atanacak.

-ÖRGÜTLER DEĞİŞECEK-

Referandumun ardından parti içinde kurultay sesleri yükselirken CHP yönetimi, tüzük kurultayı toplamayacak, ancak örgütlerde değişikliğe gidecek. Buna göre örgütlerin referandumdaki karnesi çıkarılacak. Bu sonuçlar bir önceki yerel seçim sonuçları ile karşılaştırılacak. Ardından referandum kampanyası çerçevesinde 18 MYK üyesi başkanlığında oluşturulan çalışma gruplarının raporları masaya yatırılacak. CHP'li yöneticilerin sorumlu oldukları illere yaptıkları ziyaretlerin ardından 15 sorudan oluşan doldurdukları "Merkez Yönetim Kurulu Üyelerinin İl ve İlçe Örgütleri İle İlgili Çalışma Formu" dikkate alınacak.

-TARTIŞMA YARATAN TÜZÜK NE GETİRİYOR?-

CHP'de tartışma yaratan tüzük, Merkez Yönetim Kurulu'nun(MYK) genel başkan, genel sekreter ve genel başkan yardımcılarından oluşmasını ve genel sekreterlik makamının yetkisini azaltmayı öngörüyor.

CHP'nin 33'ncü olağan Kurultay'ın da 77 il başkanının verdiği önerge ile yeni tüzüğün yürürlüğe girmesi ertelenmişti. Böylece CHP MYK'nın yapısı değişmezken, güçlü genel sekreterlik de korundu.(ANKA)

(MG/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title