Haberler

'CHP Darbelerin Şakşakçısı Olmuştur'

Güncelleme:

CHP'nin Ajan Gazeteci Göndermesine Gerek yok, Kapımız Açık

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Ergenekon sanıklarının CHP'den milletvekili adayı olmaları konusunda bir süredir devam eden tartışmaları değerlendirirken, bunun CHP'ye yakışan bir hareket olduğunu söyledi. Çelik, CHP'nin "Darbelerin şakşakçısı ve hazırlayıcı gücü" olduğunu öne sürdü.

ANKARA (ANKA)- AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Ergenekon sanıklarının CHP'den milletvekili adayı olmaları konusunda bir süredir devam eden tartışmaları değerlendirirken, bunun CHP'ye yakışan bir hareket olduğunu söyledi. Çelik, CHP'nin "Darbelerin şakşakçısı ve hazırlayıcı gücü" olduğunu öne sürdü.

AKP MYK toplantısının ardından açıklama yapan Hüseyin Çelik, MYK ve MKYK toplantılarında iç ve dış siyasi gelişmelerin değerlendirildiğini, ekonomideki son gelişmeler hakkında bilgilendirmeler yapıldığını söyledi. Çelik, toplantılarda ayrıca Haziran ayında gerçekleşecek milletvekilliği seçimlerinin de gündeme geldiğini belirterek "37 il başkanımız, 69 da ilçe başkanımız seçimlerde aday olmak için istifa etti" dedi.

- AJAN GAZETECİ GÖNDERMESİNLER-

Seçime bu defa 4 yıllık değil 12 yıllık bir beyanname ile gireceklerini de sözlerine ekleyen Çelik, yapamayacakları hiçbir vaatte bulunmayacaklarını, seçim ekonomisi ve popülizme kaçmayacaklarını söyledi. Çelik, şöyle devam etti:

"CHP, seçime nasıl hazırlandığımızı öğrenmek istiyorsa Sayın Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş Bey'in ifade ettiği gibi bize bir gazeteciyi ajan olarak falan göndermelerine gerek yok. Hiç ajan olarak falan göndermesinler, ismi ile cismi ile göndersinler. Kimi gönderiyorlarsa, neyi öğrenmek istiyorlarsa biz onları ağırlarız. Çayını, kahvesini içiririz, yemeğini de yediririz ve particilik nasıl yapılıyor, siyaset nasıl yapılıyor onunla ilgili olarak onlara ders de vermeye talibiz, hazırız. Tabii ilk dersin adı da samimiyet olacak. Sadece gönderdikleri bir iki kişiyi değil, daha fazla gönderirlerse onları da eğitmeye ve bu işlerin nasıl yapıldığını da onlara öğretmeye hazırız. Temenni ediyorum ki Sayın Hurşit Güneş böyle bir şey söylememiş olsun. 'Ajan gönderiyoruz ve AK Partililer nasıl çalışıyor bunu öğrenmeye çalışıyoruz' dememiş olmasını temenni ederim. Çünkü bu ajan gönderme, vesaire hoş şeyler değil. Biz kapısı açık olan yüreği de açık olan bir partiyiz. Gazeteci arkadaşlarımız bize açık yüreklilikle gelirlerse daha büyük bir mutluluk duyarız."

- KILIÇDAROĞLU İDDİASINI DOĞRULAMALIDIR-

Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik konuşmasında, "Hizbullah-AKP işbirliği" iddiaları nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Sayın Kılıçdaroğlu hiç de yakışık almayan bir biçimde bizim Hizbullah'la işbirliği yaptığımızı söyledi. Şunun çok iyi bilinmesi gerekiyor. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın CHP'liler tarafından bütün muhalefet ve bütün Türkiye tarafından çok iyi bilinmesi gerekiyor. AK Parti bırakın bir illegal terör örgütü ile hiçbir illegal örgütle münasebet içinde olamaz ilişki içerisinde olamaz, işbirliği hiç yapmaz, yapmamıştır ve yapmayacaktır. Bir iddiayı ortaya atan insan iddiasının altını doldurmak zorundadır. Kamuoyuna çıkıp net bir şekilde bunun nasıl kimler tarafından ne zaman hangi zeminlerde yapıldığını anlatması lazım. Eğer bunu yapmazsa müfteri olur" diye konuştu.

- DARBELERİN ŞAKŞAKÇISI-

Çelik, toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Ergenekon sanıklarının CHP'den milletvekili adayı olabileceği yönündeki gelişmeleri değerlendiren Çelik, şunları söyledi:

"Bu CHP'ye yakışır. CHP zaten eski genel başkanları kendisini Ergenekon'un avukatları olarak ilan etmişti. Sayın Süheyl Batum bir Anayasa profesörüdür. Anlaşılan o ki Sayın Baykal'dan boşalan avukatlık kadrosuna o da taliptiler. Ergenekon'un ne olduğunu halkımız çok iyi biliyor. Şu anda yargılama devam ettiği için ve henüz süreç sonuçlanmadığı için insanları şu veya bu şekilde suçlu şeklinde damgalayamayız. Oradaki iddialar tek başına vahimdir. CHP maalesef her zaman karanlık güçlerin statükocu anlayışın millet iradesine karşı çıkanların yanında olmuştur. Darbelerin arkasındaki güç olmuştur. Darbeledin şakşakçısı olmuştur. Zaman zaman hazırlayıcı gücü olmuştur. Tabi her zaman değil. Hatta 27 Nisan bildirisindeki gibi biz bunun altına imzamızı atarız demiştir. Cumhuriyet Halk Partisi budur. .Bu açıdan böyle bir iradelerinin olmasına şaşmamak gerekir. Ben de hiç şaşmadım. Yapabilirler mi yapamazlar mı bu ayrı bir olay ama böyle bir niyetlerinin olduğunu da zaten biliyoruz."(ANKA)

(ZHR/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA / Politika

Politika Güncel Haberler

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title