Haberler

CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı Olağanüstü Kongresi

CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı'nın boşalmasının ardından gerçekleştirilen olağanüstü kongre sonrasında Gültekin Çalışkan, başkanlığa seçildi

CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı'nın boşalmasının ardından gerçekleştirilen olağanüstü kongre sonrasında Gültekin Çalışkan, başkanlığa seçildi.

CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı için 24 Haziran'da partiye üye olmayan kişilerin delege olarak oy kullandığı iddiasıyla yapılan itiraz sonucu, Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edilen seçimler, tekrar yapıldı.

CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı Binası'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, tüm yurtta yerel seçim çalışmalarına erkenden başladıklarını ifade ederek, "Hem Bilecik'te hem de Türkiye'nin her yerinde artık bu süreci sonlandırmamız gerekiyor. Örgütlerimizin ve üyelerimizin talepleri üzerine CHP, yıllar sonra adayları belirlemek üzere erkenden adım attı. CHP tüm dinamikleriyle 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlere iddialı bir şekilde girmek zorunda. Ben inanıyorum ki, bu yerel seçimler Türkiye için bir milat olacak. Türkiye'de başlatılan ve bir kısmı gerçekleştirilen 'Karşı devrimin' durdurulması ve tekrar laik, demokratik hukuk devletine dönülmesi için bu yerel seçimler bir milattır. Herkese çok büyük görevler düşüyor. Artık kendi içimizde, birbirimize karşı olan husumetleri bir tarafa bırakarak, Türkiye için el ele vererek çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız. Bu nedenle, şu anki olağanüstü kongrenin Bilecik'e, partimize ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Blok liste usulüyle gerçekleştirilen Merkez İlçe Başkanlığı seçimlerinde, 161 delegeden 146'sı oy kullandı. 1 adet boş zarfın tespit edildiği seçimde, 77 oy alan Gültekin Çalışkan, CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı'na seçilirken, Sedat Bayam ise 68 oyda kaldı.

CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı seçilen Çalışkan gazetecilere yaptığı açıklamada, delegelerin kararı neticesinde kendisinin başkanlığa layık görüldüğünü ifade ederek, "Önümüzdeki ilk hedef, Bilecik'te yerel seçimleri almak. Arkadaşlarımızla birlikte bunu başaracağımıza inanıyorum" dedi. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Bilecik Merkez Haydar Akar Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title