Haberler

CHP Belde Başkanları Büyükşehiri Görüştü

Güncelleme:

Acıpayam'da CHP belde başkanları, Denizli'nin, il sınırları esas olmak üzere büyükşehir olmasını değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Acıpayam'a bağlı 13 beldenin CHP belde başkanları, Denizli'nin, il sınırları esas olmak üzere büyükşehir belediyesi olmasını değerlendirmek üzere bir araya geldi.

CHP Acıpayam İlçe Başkanı Durmuş Çağdaş'ın başkanlığındaki toplantıya, ilçe sekreteri İbrahim Kırcalı ve eğitim sekreteri Gürbüz Gümüş ile Alaattin, Yassıhöyük, Yeşilyuva, Kumavşarı, Kelekçi, Akalan, Darıveren, Yazır, Dedebağ, Yumrutaş, Yeşildere CHP belde başkanları katıldı.

Toplantıda, aralarında Denizli'nin de yer aldığı 13 ilin büyükşehir yapılması ve bazı yeni ilçeler kurulmasına ilişkin 6360 Sayılı Kanun'un getirdiği yenilikler ele alındı.

CHP Acıpayam İlçe Başkanı Çağdaş, toplantının ardından yaptığı açıklamada, belde belediyeleri ve köy tüzel kişiliklerinin haklarının, çıkarılan kanunla kendilerine sorulmadan ellerinden alındığını ileri sürerek, şunları söyledi:

"Belediyelerin ve mallarının devir edilmesi karşısında şaşkınlık içerisindeyiz. Öfkelerini dile getiren CHP'li belde başkanları, bu durumun belde sakinleri ve köyler tarafından anlaşılmadığını, bunun böyle yerlerde yaşayan insanlara elde edilmiş haklarının kaybedilmesinin iyi anlatılması gerektiği görüşündeler. Artık Acıpayam'ın 13 belde ve 38 köyünün mahalleye dönüşmesi, bu yeni oluşacak durum karşısında insanlara katlamalı vergilerin gelecek olması, götürü usulde bir tek mükellefin kalmayarak, büyük defter tutmak zorunda kalması, burada yaşayanların tepkisine sebep oluyor."

Öte yandan toplantıda, 2014 yılında yapılacak olan seçimlerde Acıpayam Belediye Başkan adayı olarak gösterilecek isim konusunda da görüş alışverişinde bulunularak, eski Denizli İl Genel Meclis Üyesi İlhan Özcan'ın, 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde Acıpayam Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi için parti örgütüne teklifte bulunulmasına ilişkin görüş birliğine vardı.

Bu arada, İlhan Özcan da yaptığı açıklamada, belde başkanlarına, kendisine duydukları güven için teşekkürlerini ifade etti.

Muhabir: Ramazan Alkan

Yayıncı: Ufuk Kırabalı - DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yeşilyuva Acıpayam Denizli Gümüş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title