Haberler

CHP'li Havutça ile Bandırma Belediye Başkanı Mirza, Yunanistan'da

Güncelleme:

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ile Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Yunanistan'ın Selanik ve Kavala kentlerini ziyaret etti.

Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ile Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Yunanistan'ın Selanik ve Kavala kentlerini ziyaret etti.

İlk ziyaretlerini Yunanistan'ın Selanik ve Kavala kentlerine yaptıklarını belirten Havutça, Kavala Belediye Başkanı başta olmak üzere kentin yetkilileri, Ticaret Odası ve borsa başkanları ve diğer ilgililer tarafından çok sıcak bir ilgiyle karşılandıklarını belirtti.

Kavala ile Bandırma arasında, mübadele döneminden kaynaklanan çok güçlü bir bağ olduğunu hatırlatan Havutça, "Kavala'nın eski belediye başkanı da babasının Bandırma'dan gelmesi nedeniyle zaten burada, 'Bandırmalı Başkan' olarak tanınıyor" dedi.

Selanik'in, İzmir'e, Kavala'nın ise Bandırma'ya çok benzediğini dile getiren Mirza ise Selanik'te, Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Mirza, "Kavala ile kardeş kent olma düşüncemizi Kavala Belediye Başkanına ilettiğimde çok mutlu oldu. Ancak onların uygulamasına göre kardeş kent anlamına gelen işbirliği protokolü varmış. Önümüzdeki dönemde bu protokolü gerçekleştirerek, Kavala ile çok daha sıcak ilişkiler kuracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Havutça ve Mirza'nın, Yunanistan'ın ardından, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya geçeceği bildirildi. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Namık Havutça Yunanistan Balıkesir Bandırma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title