Haberler

Chery Araçlarına Çarpışma Testinden Tam Not

Güncelleme:

Mermerler Otomotiv Tarafından Yapılan Chery, İki Farklı Model Otomobili Niche Ve Alia'yı Çarpışma Testinden Geçirdi.

Çin'in ilk "Amerikan Standartlarındaki" 30 derecelik kafa kafaya çarpışma testi başarıyla sonuçlanırken her iki otomobilde güvenli olduklarını kanıtladı.

Niche ve Alia modeli araçlar mükemmel bir güvenlik performansı sergilerken, yüksek darbe emme kapasiteleri ile hem sürücüye hem de yolcuya yüksek standartlarda bir koruma sağladıklarını kanıtladılar.

Chery tarafından yeni inşa edilen ve Asya'nın en büyük " Otomobil Test Teknolojisi Merkezi ve Güvenlik Laboratuarı" olarak hizmet verecek tesiste Amerikan Standartlarına göre, 30 derecelik kafa kafaya çarpıştırma kriteri çerçevesinde uygulanan çarpışma testi başarıyla tamamlandı.

Çarpışma'da test edilen ve 30 derecelik bir açıyla birbirlerine doğru sürülen Niche ve Alia modeli araçlar 40 km'lik bir hızda karşı karşıya gelecek şekilde çarpıştırılırken hızın bağıl olarak 80 km'ye kadar çıktığı gözlemlendi. İlk defa birbirinden tarz, ağırlık ve gövde olarak farklı iki otomobilin belirli bir açıda ve belirli bir hızda çarpışma testine konu edilmesi sürücü emniyetinin daha zor koşullar altında test edilmesine olanak sağlarken bir yandan de aracın güvenlik performansına bir meydan okuma olarak algılanabilir.

Chery Automobile Başkanı Yin Tongyue, kafa kafaya çarpışmaların trafikte sık gerçekleştiğini belirtirken; iki aracın karşılıklı olarak test edilmesinin, engelli araç çarpışma testlerinden daha gerçekçi bir çarpma etkisi uyandıracağını; böylelikle kaza anının daha iyi aksettirilebileceğini söyledi.

"Araç araca çarpışma" testinin araç emniyeti araştırmalarında daha pratik ve dolaysız bir yöntem olduğu belirten Yin Tongyue: ''Araç araca çarpışma" testi aracın normal şartlardaki kullanımı esnasında gerçekleşecek kazaların ve olası tüm trafik kazalarının bir bütün olarak görülmesine olanak tanırken, test sonuçları doğrultusunda araç üzerinde gerekli değişiklikleri yapma imkanına erişen Chery de hedeflediği Ar-Ge çalışmalarını başarıyla yürütme olanağına erişmiş oluyor. Böylece araçlarındaki güvenlik performansını büyük ölçülerde geliştirme şansına sahip olan Chery, sürücüsüne "maksimum emniyetli" araçlar üretmeyi başarabiliyor. ' diye konuştu.

Chery uluslararası marka olma yolunda ilerliyor

Chery Automobile Başkanı Yin Tongyue, tüm bu gelişmelerin Chery'nin "teknoloji" odaklı bir kuruluş olma yolundaki ideallerini sağlam bir zemine oturtmasını sağlarken onun "uluslararası bir marka" olma hedefini gerçekleştirmesine de olanak tanıdığını açıkladı.

Chery'nin araç araca 30 derecelik çarpışma testinde Niche ve Alia modeli araçların mükemmel bir güvenlik performansı sergilediğini belirten Chery Automobile Başkanı Yin Tongyue, ''Yüksek darbe emme kapasiteleri ile hem sürücüye hem de yolcuya yüksek standartlarda bir koruma sağladığını kanıtladı'' diye konuştu.

Otomobil Test Teknolojisi Merkezi ve Güvenlik Laboratuarı

Chery tarafından geliştirilen çarpışma güvenliği merkezi Çin'in, Avrupa'nın ve Amerika'nın güvenlik regülasyonlarına uygun olmakla birlikte trafikte meydana gelebilecek her türlü kazaya ait simülasyonların gerçekçi bir şekilde gerçekleştirilebilineceği bir laboratuardır. Asya'nın en büyük Çarpışma ve Güvenlik Laboratuarı olan bu tesis, araçların farklı açılardan çarpıştırılabilmeleri için uygun bir test zemini oluştururken hava yastığı ve güvenlik sistemlerinin de geliştirilebilmesi yönündeki testlerin yapılabilmesini sağlamaktadır. Güvenlik mevzuatındaki en önemli başlık olan "Yaya Koruma" testinin uygulanabildiği bu laboratuar, sağladığı tüm test imkanları göz önünde bulundurulduğunda otomotiv endüstrisinde kat edilmiş yeni bir adım olarak adlandırılabilir.

Kaynak: Bültenler / Otomobil

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title