Haberler

Charlie Hebdo Karikatürlerinin Yayınlanmasına Tepki

Tokat'ın Turhal ilçesinde bir grup Saadet Partisi üyesi, Charlie Hebdo dergisinde Hz. Muhammed'i tasvir eden karikatürler yayınlanmasını protesto etti.

Tokat'ın Turhal ilçesinde bir grup Saadet Partisi üyesi, Charlie Hebdo dergisinde Hz. Muhammed'i tasvir eden karikatürler yayınlanmasını protesto etti.

Merkez Camisi önünde ellerinde pankartlarla toplanan grup adına konuşan Saadet Partisi İlçe Başkanı Sadi Arhan, Fransa'nın başkenti Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıya tepkilerin sürdüğünü söyledi.

Dergiye yapılan saldırının ardından İslam'a ve Müslümanlara dil uzatılmasının sistemli bir propaganda olduğunu savunan Arhan, "Bu olaya gösterilen ilk tepkilerin derli toplu bir düşüncenin yansıması olmasını zaten beklemiyorduk ancak saldırının ardından ısrarla İslam'a ve Müslümanlara dil uzatmak sistemli bir propagandadır. Charlie Hebdo dergisinin çizgisini tasvip etmemiz de efendimize ve İslam'a yönelik çirkin yaklaşımlarını düşünce özgürlüğü olarak değerlendirmemiz de mümkün değildir" dedi.

Grup, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı. - Tokat

Kaynak: AA / Yerel

Saadet Partisi Charlie Hebdo Turhal Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title