Haberler

Charlie Hebdo Karikatürlerinin Yayınlanmasına Tepki

MTTB Konya Şubesi üyesi bir grup, Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo dergisinden bazı karikatürleri yayınlamasını protesto etti.

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Konya Şubesi üyesi bir grup, Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo dergisinden bazı karikatürleri yayınlamasına tepki gösterdi.

Zafer Meydanı'nda toplanan ve çeşitli sloganlar atan grup adına basın açıklaması yapan MTTB Konya İl Başkanı Lütfullah Işık, Fransa'nın başkenti Paris'te Charlie Hebdo dergisi çalışanlarına düzenlenen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği olayı anımsattı.

Olaydan sonra Fransa'nın "Hepimiz Hebdoyuz" sloganıyla düzenlediği yürüyüşe birçok devlet liderinin katılmasının katliamların ırkı, dini, rengi olduğunu gösterdiğini belirten Işık, Müslüman ülkelerdeki kıyımlara hiçbir zaman bir tepki verilmeyeceğinin açıkça görüldüğünü ileri sürdü.

Yürüyüşe katılan diğer ülke liderlerinin omuz omuza vererek dünyanın başka ülkelerinde akan kanı durdurmak için ortak hareket etme ve güç birliği yapma özverisini gösteremediklerini savunan Işık, bugünkü Cumhuriyet gazetesinde, Hazreti Muhammed'e hakaret eden karikatürleri içeren dergiyi tekrar yayınlayarak desteklediğini iddia etti.

Işık, "Dünyanın pek çok bölgesinde yaşanan zulümlere göz yuman Cumhuriyet gazetesi, bu yayını ile kimlere yaranmaya çalışmaktadır. Elbette Türkiye'deki tüm basın kuruluşları özgürdür. Ancak, yapılan yayınlar millete hizmet yönünde olmalıdır. Cumhuriyet, bu yayınıyla hangi devletlere hizmet etmektedir" dedi.

Konuşmanın ardından grup, sloganlar atarak Zafer Meydanı'ndan Karatay Medresesi'ne kadar yürüdü. - Konya

Kaynak: AA / Güncel

Charlie Hebdo Fransa Paris Konya Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title