Haberler

Chacon: A400m İçin Gelecek Haftalarda Anlaşma İmzalanacak

İspanya Savunma Bakanı Carme Chacon, Türkiye ile Birlikte 7 Ülkenin Ortakları Arasında Olduğu A400m Askeri Nakliye Uçağının Yapımında Yaşanan Finans Sorunun Çözümüne İlişkin Gelecek Haftalarda Sevilla'da Bir Anlaşma İmzalanacağını Duyurdu.

İspanya Savunma Bakanı Carme Chacon, Türkiye ile birlikte 7 ülkenin ortakları arasında olduğu A400M askeri nakliye uçağının yapımında yaşanan finans sorunun çözümüne ilişkin gelecek haftalarda Sevilla'da bir anlaşma imzalanacağını duyurdu.

Chacon, bugün İspanyol meclisinde yaptığı açıklamada, 7 ülke ile üretim firması EADS arasında mart ayı başlarında varılan sözlü anlaşmanın gelecek haftalar içinde kağıda dökülerek, A400M'in üretim merkezi olan Sevilla'da bir anlaşma imzalanacağını belirtti.

"Ek maliyetlerden dolayı yarıda kalan projenin devamı için tüm katılımcılar belirli oranlarda katkı yapmayı taahhüt etti ve projenin devamlılığı garanti edildi" diyen Chacon, A400M projesinin şu anda "iyi bir dönemden geçtiğini ve anlaşmanın artık masa üzerinde olduğunu" savundu.

İspanya Savunma Bakanı, A400M projesiyle bağlantılı olarak Endülüs bölgesinde 1500 kişinin direk 4000 kişinin de dolaylı yollardan çalıştığını belirterek, verdiği destekten dolayı Endülüs özerk yönetimine teşekkür etti.

Mart ayı başında Berlin'de yapılan toplantılarda, EADS şirketi ile ek maliyetin paylaşımı konusunda anlaşmaya varıldığı duyurulmuştu. Buna göre, 7 ülkenin alacakları her uçak için belirlenen ilk fiyatın üzerinden yüzde 10'luk artışı kabul ettiği ve buradan 2 milyar avroluk kaynak yaratılacağı, ayrıca gelecekte A400M'in ihracatında paya sahip olma karşılığında 1,5 milyar avroluk ek katkı sağlanacağı bilgisi verilmişti.

2003 yılında başlatılan A400M projesi kapsamında Almanya'nın 60, Fransa'nın 50, İspanya'nın 27, İngiltere'nin 25, Türkiye'nin 10, Belçika'nın 7 ve Lüksemburg'un 1 uçak siparişi bulunuyor. Mali ve teknik sebeplerden 3 yıl gecikmesi olan projede ilk uçakların 2012 yılı sonunda teslim edilmeye başlanması öngörülüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title