Haberler

Cezaevinde 23 Nisan Kutlaması

Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki çocuk tutuklular için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması yapıldı.

Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki çocuk tutuklular için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması yapıldı. Cezaevi müdürünün makam koltuğuna tutuklu bir genç oturdu. Gardiyanlar ve çocuklar, çiftetelli oynadı.

Manisa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bir tutuklu genç, temsili olarak Cezaevi Müdürü'nün makam koltuğuna oturdu. Cezaevinde bir yıldır tutuklu bulunduğu belirtilen 17 yaşındaki H. C. K. , sembolik olarak Cezaevi Müdür Vekili Ömer Faruk'tan görevi devraldı. Cezaevi Müdürü'nün makamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan H. C. K. , "Buradan tüm çocuklara sesleniyorum. Anne babalarının sözünden dışarı çıkmasınlar. Eğitimlerine önem versinler. İyi bir kariyer yapmak için çalışsınlar" dedi. Cezaevinde spordan sanata, eğitim faaliyetlerinden sosyal çalışmalara kadar bir çok alanda kendilerine imkanlar tanıdığını anlatan H. C. K. , tüm dünya çocuklarının Atatürk'ün emaneti olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladığını ifade etti. Devir teslim törenine Cezaevi Savcısı Münire Koyuncu da katıldı.

Koyuncu, etkinliğin cezaevinde görevli öğretmenler tarafından düşünüldüğünü ve yönetim tarafından uygulandığını söyledi. Koyuncu, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çoçuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde böyle bir devir teslim töreni sanırım Türkiye'de ilk kez yapılıyor. Burada tutuklu bulunan çocuklara bakış açımız onların bize birer emanet olduğu şeklindedir. Biz bize emanet olan çocuklarımızı her zaman kolluyoruz" diye konuştu.

Daha sonra çocuk tutuklular şiirler okudu, şarkılar söyledi. İki çocuk tutuklu için doğum günü pastası kesildi. Orkestranın çaldığı şarkılarla coşan çocuk tutuklular daha sonra gardiyanlarla karşılıklı çiftetelli oynadı.

H. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title